«Harvest»: Ευριπίδου και Αιόλου, κρασιού και tapas γωνία

Ένα ποτήρι Tempranillo τσιμπολογώντας croquetas de ropa vieja με κοτόπουλο και jamon de Bellota, στην ντυμένη με παλιό ισπανικό πλακάκι...

«Harvest»: Ευριπίδου και Αιόλου, κρασιού και tapas γωνία

Ένα ποτήρι Tempranillo τσιμπολογώντας croquetas de ropa vieja με κοτόπουλο και jamon de Bellota, στην ντυμένη με παλιό ισπανικό πλακάκι μπάρα του «Harvest» και νομίζεις ότι είσαι στη Μαδρίτη. Παίζει και τζαζ… Το νέο wine & tapas στέκι του κέντρου ξεκινάει από το πρωί με καφέ που καβουρδίζεται στο «Tailor made» και κόβεται επιτόπου. Η λίστα του φτάνει τις 110 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα – για την οινική «πλοήγηση» απευθυνθείτε στην Ευαγγελία, την οποία είναι πιθανό να έχετε ξανασυναντήσει ως σομελιέ στη «Hytra»-, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε ποτήρι. Στο μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου βρίσκεις από ανοιχτά σάντουιτς μέχρι μπακαλιάρο με σάλτσα από κόκκινη πιπεριά και γλυκάνισο ή favada (μικρά φασόλια με chorizo και καπνιστή πάπρικα). Εν καιρώ στον πάνω όροφο, δίπλα στην κάβα, θα λειτουργήσει και το chef’s table, όποτε αναμείνατε κι άλλα, και από ό,τι φαίνεται γευστικά ενδιαφέροντα. (Αιόλου 64 και Ευριπίδου, 2130252284).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.