Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου. Οι ρακές και οι μαρουβάδες δίνουν και παίρνουν υπό τους ήχους των λυράρηδων, συντελώντας έτσι στη ζεστή ατμόσφαιρα και στην αίσθηση γνήσιας φιλοξενίας.

Τώρα το καλοκαίρι τα «Ρωμανάκια» έχουν απλώσει τα τραπέζια τους στην Πλατεία Κοραή, μπροστά από τη σάλα τους, και τα γεμίζουν με νόστιμες προτάσεις, εμποτισμένες με γευστική ιστορία. Το νέο πιάτο της ταβέρνας, η Καστρινή σαλάτα, έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Τα τοπικά τυριά, είτε σε πιατέλα είτε ως «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια» - εικόνα 1

Τα κρεατικά παίζουν στο δικό τους γήπεδο, μονοπολώντας τα κυρίως πιάτα, και όχι άδικα, αφού η κρητική κουζίνα προσφέρει ποικιλία σε ύλες και συνταγές. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που βρίσκουμε στο μενού. Τέλος, η σφακιανόπιτα με μυζήθρα και δικό τους θυμαρίσιο μέλι, μαζί με ένα (ή και περισσότερα) ποτηράκια ρακή, γράφει πραγματικό κρητικό φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.