Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου. Οι ρακές και οι μαρουβάδες δίνουν και παίρνουν υπό τους ήχους των λυράρηδων, συντελώντας έτσι στη ζεστή ατμόσφαιρα και στην αίσθηση γνήσιας φιλοξενίας.

Τώρα το καλοκαίρι τα «Ρωμανάκια» έχουν απλώσει τα τραπέζια τους στην Πλατεία Κοραή, μπροστά από τη σάλα τους, και τα γεμίζουν με νόστιμες προτάσεις, εμποτισμένες με γευστική ιστορία. Το νέο πιάτο της ταβέρνας, η Καστρινή σαλάτα, έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Τα τοπικά τυριά, είτε σε πιατέλα είτε ως «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια» - εικόνα 1

Τα κρεατικά παίζουν στο δικό τους γήπεδο, μονοπολώντας τα κυρίως πιάτα, και όχι άδικα, αφού η κρητική κουζίνα προσφέρει ποικιλία σε ύλες και συνταγές. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που βρίσκουμε στο μενού. Τέλος, η σφακιανόπιτα με μυζήθρα και δικό τους θυμαρίσιο μέλι, μαζί με ένα (ή και περισσότερα) ποτηράκια ρακή, γράφει πραγματικό κρητικό φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.