H Σαρακοστή δίνει το πιο grande ραντεβού με...Ούζο Σαμαρά!

Απευθείας από την Λέσβο, το Ούζο Σαμαρά αποτελεί τον δικό σου πρωταγωνιστή για την περίοδο της Σαρακοστής & για όλους τους θερινούς μήνες.

Ούζο Σαμαρά

Ούζο…αποτελεί μία classic πτυχή της ζωής μας όλο το χρόνο αλλά κυρίως από την περίοδο που ξεκινάει η Σαρακοστή και για τους θερινούς μήνες που επακολουθούν είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού τραπεζιού ή αλλιώς ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Και όταν μιλάμε και για Ούζο Σαμαρά η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο…σοβαρή. Σε αυτή την περίπτωση "ταξιδεύουμε” απευθείας στη Μυτιλήνη η οποία έχει μακρά παράδοση στη παραγωγή του ούζου αλλά και εξαιρετικούς αποσταγματοποιούς με τεχνογνωσία, μεράκι και πάθος οι οποίοι φέρνουν στο τραπέζι σου εξαίρετης ποιότητας προιόντα που σε κάνουν να παραμιλάς φυσικά για…ούζο.

Σαρακοστή με Ούζο Σαμαρά

Μετά λοιπόν την Τσικνοπέμπτη αλλά και το φαντασμαγορικό Τριώδιο που κορυφώνεται κάθε χρόνο σε ένα τριήμερο όλο φωτιά, διασκέδαση & κρεατοφαγία ακολουθεί μία "εποχή” που η κουζίνα αλλάζει χρώμα, γεύση, υφές αλλά και τοπικά προιόντα. Από την εβδομάδα της Τυρινής όπως αποκαλείται όπου οι σαρδέλες, οι ομελέτες λαχανικών & τυριών, οι μακαρονόπιτες & οι τυρόπιτες έχουν την τιμητική τους περνάμε στη Καθαρά Δευτέρα όπου ανοίγει και επίσημα η περίοδος της Σαρακοστής με τις ημέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα να ξετυλλίγονται γαστρονομικά υπό άλλο πρίσμα με τα όσπρια, τα θαλασσινά και τα λαχανικά να βγαίνουν μπροστά και να δημιουργούν πιάτα πεντανόστιμα στα οποία το Ούζο κάνει την πιο δυνατή και μεγαλοπρεπή συντροφιά.

124 χρόνια το Ούζο Σαμαρά "μοιράζει” αισθήσεις & γεύση…αναλλοίωτη!

Από το 1896 μέχρι σήμερα η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε προσφέρει προιόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές δημιουργώντας έναν  "πυρήνα” στο νησί αλλά και σε όλη την χώρα όπου το Ούζο Σαμαρά αποτελεί μία πραγματική αξία. Εδώ και 124 χρόνια τα τραπέζια φιλοξενούν και μία φιάλη ούζου με την κουλτούρα, το άρωμα και την απόλυτη γεύση της Μυτιλήνης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώτη έδρα της ποτοποιίας ήταν στην Προύσα της Μ. Ασίας με τον Ευστράτιο Σαμαρά να αποτελούσε άριστο γνώστη της τέχνης της απόσταξης ο οποίος και πέρασε στην τέταρτη γενιά σήμερα την οικογενειακή παράδοση και την πίστη στο προιόν όπως επίσης και την τεχνογνωσία. Mε όραμα και αγάπη στη πρώτη ύλη η εταιρεία εξακολουθεί να ταξιδεύει στο χρόνο προσφέροντας ένα μεγάλο βίωμα αλλά και καινοτομίες

Το Ούζο Σαμαρά δίνει στους μεζέδες την αξία που τους αξίζει!

Για όλη την Σαρακοστή αλλά και για τους θερινούς μήνες που επίσης αγαπούν την συντροφιά με ούζο, έχεις επιλογές και προτάσεις για να κάνεις το τραπέζι σου ακόμα πιο ελκυστικό. Με "Ούζο Σαμαρά” χαρίζεις απευθείας στις συνταγές που φιλοξενείς έναν χαρακτήρα αυθεντικό ενώ τις στιγμές παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα τις καταστείς ξεχωριστές και φιλόξενες.

Με γαύρο, όστρακα, σαρδέλες, γυαλιστερές & χτένια αλλά και μια γαριδομακαρονάδα ή ένα ριζότο καραβίδας το ούζο θα ταιριάξει γάντι. Με ξιδάτο χταπόδι, ρεβυθοκεφτέδες, σπανακόρυζο, θαλασσινά και πρασόπιτες το γαστρονομικό αποτέλεσμα θα εκτοξευτεί. Αλλά και με παστά ψάρια και χόρτα εποχής η γεύση θα αποκτήσει μνήμη. Σε όλα αυτά τα πιάτα είτε επιλέξεις Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά Κόκκινο (42%vol), είτε Μπλε (40%vol) είτε Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης το οποίο είναι ένα καινοτόμο προιόν της Ποτοποιίας που διαθέτει και διατροφικό πίνακα οι στιγμές σου θα χαραχτούν με άρωμα, γεύση και βίωμα Μυτιλήνης!

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά | ΚΟΚΚΙΝΟ

Το Ούζο που ξεχωρίσει & σας ξεχωρίζει!

Ούζο Σαμαρά

Μία κρυμμένη συνταγή: Όταν κάποια στιγμή, μέσα στα κιτρινισμένα κιτάπια της ποτοποιίας ανακαλύψαμε ένα σφραγισμένο φάκελο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόση γεύση και ευωδία έκρυβε μέσα του. Ακολουθώντας με σεβασμό τις οδηγίες του προπάππου μας, φτιάξαμε το δικό μας αποσταγμένο ούζο, που με μεγάλη χαρά σας το προσφέρουμε για να συνοδεύσει με τη μεστή και ευχάριστη γέυση του τις μικρές και μεγάλες ουζοστιγμές σας.

Έξ αποστάξεως 100%: Σε χάλκινους άμβυκες 1000 λίτρων ασυνεχούς λειτουργίας σιγοβράζουν αυστηρώς επιλεγμένα υλικά όπως, γλυκάνισος Λισβορίου, κριθάρι, επεξεργασμένο νερό από την περιοχή της Γέρας, αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (μελάσα), μαστίχα Χίου, κρεμμύδια, αλάτι για 9,5 ώρες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ούζο το οποίο προέρχεται από 100% απόσταξη. Πληθωρική μύτη, γεμάτο σώμα και με μακρά επίγευση.

Συνδυάζεται με: γαρίδες ψητές, χταποδάκι σχάρας, λαδοτύρι Μυτιλήνης καθώς και μεζέδες ανατολίτικης κουζίνας.

Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά ΜΠΛΕ

Kλασικό & αγαπημένο σε όλα τραπέζια!

Ούζο Σαμαρά

Με άρωμα που σαγηνεύει: Γλυκόπιοτο, με απαλή γεύση και άρωμα που σαγηνεύει, το ούζο Σαμαρά χαρίζει αξέχαστες στιγμές σε αυτούς που θέλουν να γευτούν ένα πραγματικά αυθεντικό ούζο

Ένα απαλό ούζο: Με βάση τα επιλεγμένα υλικά όπως, ο φημισμένος γλυκάνισος Λισβορίου, επεξεργασμένο νερό από την περιοχή της Γέρας, αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (μελάσα), ζάχαρη, κρεμμύδια, κριθάρι και μαστίχα Χίου, παρασκευάζεται ένα απαλό ούζο με λεπτό άρωμα και ευχάριστη επίγευση, με απόσταξη 100%.

Συνοδεύεται με: ελιές, σαρδέλες Καλλονής, γκιουζλεμέδες Λέσβου και εδέσματα της τοπικής κουζίνας.

Ούζο "ΧΩΡΙΣ” προσθήκη ζάχαρης

Το 1ο ούζο στην Ελλάδα με διατροφικό πίνακα

Ούζο Σαμαρά

Το ούζο του αύριο… σήμερα: Μετά από έρευνες και δοκιμές δύο ετών η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε. παρουσιάζει το νέο, καινοτόμο Ούζο Μυτιλήνης "ΧΩΡΙΣ".

Ένα αριστοτεχνικό ούζο με απόσταξη 100% χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του "ΧΩΡΙΣ” έγκειται στο γεγονός ότι, παρόλο που διατηρήθηκε η βασική πρώτη ύλη (γλυκάνισος Λισβορίου) και απουσιάζει εντελώς η ζάχαρη, δημιουργήθηκε ένα καθαρό απόσταγμα με φυσική γλυκύτητα που του χάρισαν τα αγνά δημητριακά. Διαυγές, με ευχάριστη-πληθωρική μύτη και συμπυκνωμένο σχετικά σώμα, το ούζο "ΧΩΡΙΣ" με αλκοολικό βαθμό 40% ξαφνιάζει θετικά με τη φυσική του γλυκύτητα και με επίγευση που διαρκεί.

Tips: Σε ποτήρι ούζου βάλτε 30ml Ούζο "ΧΩΡΙΣ” και προσθέστε 30ml μεταλλικό παγωμένο νερό. Έτσι απελευθερώνονται καλύτερα τα αρωματικά χαρακτηριστικά του ούζου. Μπορείτε να ρίξετε και 1-2 παγάκια, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όχι παραπάνω!

Συνοδεύεται με: Μπρουσκέτες, Finger Food, πουγκάκια με γαρίδες και sushi.

www.ouzosamara.gr | facebook: Ouzo of Mytilene Samara / Ούζο Μυτιλήνης Σαμαρά | instagram: @ouzosamara 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.