S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε"

Το Μαγαζάκι που Λέγαμε

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, απέναντι από τα τείχη του κάστρου, τιμάει την ελληνική κουζίνα όπως της αρμόζει ένα καλοστημένο εστιατόριο με το πιο περιπαικτικό όνομα. Ο λόγος για το περίφημο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε". 

Μια μονοκατοικία του 1920 ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο vp architectural studio σε μίνιμαλ διακόσμηση, ώστε να κινείται με άνεση ανάμεσα στην σπιτική ατμόσφαιρα και την αύρα σύγχρονης πόλης χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τον cosy χαρακτήρα του.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο παραδόσεων, γνήσια ηπειρώτικα προϊόντα δένουν με υλικά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αποκαλύπτουν τον γερό δεσμό τους με την βαθιά νοστιμιά, από την πρώτη πιρουνιά. Απαραίτητη στάση, λοιπόν, για τους καλοφαγάδες επισκέπτες της Ηπείρου, που συρρέουν για τα λαχταριστά του πιάτα, όπως το ταπεραμεντόζο δικό τους "παστίτσιο" με παραδοσιακές μακαρούνες, κιμά προβατίνας, σάλτσα μορνέ και γραβιέρα αλλά και την ανοιχτή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο λαδιού, φέτα Δωδώνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, κρέμα από ρεικόμελο και παπαρουνόσπορο.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Τα σημαντικά δείγματα γαστρονομικής εξέλιξης του μενού της chef patron Μαρίας Κλήμη έρχεται να εμπλουτίσει ο γνωστός chef Αλέξανδρος  Χαραλαμπόπουλος με τέσσερα πιάτα σε μια ειδική κάρτα. Τέλος, οι περίπου 30 ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας αναδεικνύουν τις γεύσεις, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Εθ. Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 694 818 7769, tomagazakipoulegameioannina.gr, FB: Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.