Ψαράδες: Το θαλασσινό φαβορί των Νοτίων Προαστίων ανανεώνεται και εκπλήσσει

Το όμορφο στέκι της οδού Ζησιμοπούλου χαράσσει ρότα προς μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, υποδεχόμενο τον σεφ Γιώργο Τσαπάρα που κρατά τον μπούσουλα στραμμένο στην εξαιρετική πρώτη ύλη αλλά εμπλουτίζει το μενού με πιάτα θαλασσινής δημιουργικότητας.

«Ψαράδες»: Στον αφρό της χαλαρής ψαροφαγίας

Η ωραία, casual αύρα του είναι σταθερά ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία σ’ αυτό το θαλασσινό στέκι της οδού Ζησιμοπούλου, που έχει αγαπηθεί από τα Νότια Προάστια, αλλά απλώνει τα θέλγητρά του και στις τέσσερις γωνιές της Αττικής. Δεν είναι μόνο η φωτεινή σάλα, με την κομψή, μίνιμαλ διακόσμηση και τις όμορφα ενσωματωμένες θαλασσινές πινελιές, που του χαρίζουν αυτή τη ζεστή αίσθηση οικειότητας. Είναι και το ευγενικό προσωπικό που μπολιάζει την εστιατορική εμπειρία των "Ψαράδων" με ατμόσφαιρα φιλική κι αποτελεσματική, συνδυάζοντας χαλαρότητα κι επαγγελματισμό στις σωστές δώσεις.

Γι’ αυτό κι ένα χαλαρό βράδι Δευτέρας που επισκεφθήκαμε την όμορφη σάλα του, εξάλλου, δεν την βρήκαμε καθόλου χαλαρή. Αντιθέτως, ήταν σχεδόν γεμάτη, με επαγγελματικά ραντεβού, οικογενειακά τραπεζώματα, παρεΐστικες μαζώξεις και δημοσιογαφικά celebs, αλλά και χαλαρά dates να συνθέτουν το γοητευτικό μίγμα του κοινού του, υπογραμμίζοντας το πώς αυτό το μαγαζί έχει εδώ και χρόνια εδραιώσει τη φήμη του ως ένα στέκι παντός καιρού.

Ψαράδες

Το βαθύ τους ρίζωμα στη συνείδηση των καλοφαγάδων της πόλης, η "Ψαράδες" το χρωστάνε βέβαια στην αφοσίωση της οικογένειας Βουλγαράκη στην εξαίρετη πρώτη ύλη που συγκεντρώνει η ψαριέρα, αποτέλεσμα σταθερής συνεργασίας του εστιατορίου με μερικές από τις καλύτερες ιχθυόσκαλες της χώρας. Είναι χάρη σ’ αυτή την ιστορία, άλλωστε, που εδώ ξέρεις ότι θα βρεις από εκλεκτά όστρακα και σπαρταριστά θαλασσινά, μέχρι ολόφρεσκα πελαγίσια ψάρια κάθε μεγέθους: από μπακαλιαράκια και μπαρμπούνια, μέχρι λιθρίνια και τσαούσια, ή σφυρίδες και ροφούς.

Ψαράδες Γιώργος Τσαπάρας
O ταλαντούχος σεφ Γιώργος Τσαπάρας χαράσει νέα διαδρομή για τους "Ψαράδες"

Με αυτήν την πρώτη ύλη για όπλο του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Τσαπάρας, με θητεία σε Ριάντ και Ίμπιζα, αλλά και Κολωνάκι και Κηφισιά, ανέλαβε από την αρχή του χρόνου να χαράξει τη νέα διαδρομή των "Ψαράδων", που στρέφουν την πλώρη τους προς μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, μιξάροντας την ατόφια γεύση κλασικών πιάτων, με συνθέσεις μια προχωρημένης θαλασσινής δημιουργικότητας.

Ψαράδες
Σεβίτσε τσιπούρας με lecce de tigre και jalapenos

Έτσι, πλάι στην αέρινη μους λευκού ταραμά με καπνιστό ελαιόλαδο και χέλι, που μαγεύει με τη βελούδινη υφή και τη λιχούδικη λιπαρότητά της, το χούμους με λάδι δυόσμου και ρόδι φέρνει λίγον απ’ τον ανατολίτικο αέρα του σεφ στο τραπέζι. Ενώ πλάι στο fusion του ταρτάρ τόνου με γκαστρίκ μελιού με πόνζου, το σεβίτσε τσιπούρας με lecce de tigre και japalenos γεμίζει το στόμα με αιγυπτιώτικα αρώματα, χάρη στα μυρωδικά και τα βότανα που συνοδεύουν τη βουτυρένια μπουκιά του ολόφρεσκου ψαριού.

Ψαράδες
Χούμους με ρόδι, δυόσμο και ταχίνι

Οι κροκέτες μπακαλιάρου, αφράτες και τραγανές, με την αεράτη aioli τους στο πλάι, είναι μια μοντέρνα εκτέλεση ενός κλασικού φαβορί που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους θαλασσοφάγους εξίσου, τα hasbrowns με χέλι, κρέμα λεμονιού και τηγανητό σκόρδο, πλάι σε μαγιονέζα ρέγγας, είναι ένα λιχούδικο comfort ορεκτικό που προορίζεται για τη λίστα των σουξέ, ενώ το… δίχρωμο ριζότο με καλαμάρι, εκτός από απολαυστικό είναι και άκρως Instagram-ικό, με δύο είδη ριζότο (με μυρωδικά και με μελάνι σουπιάς) να εναλλάσσονται κάτω από ένα αφράτο και γευστικό ψητό καλαμάρι.

Ψαράδες
Ριζότο με μυρωδικά, μελάνι σουπιάς και καλαμάρι

Στο κυρίως θαλασσινό θέμα, εξυπακούεται ότι μια ολόφρεσκια συναγρίδα δεν χρειάζεται παρά ένα μαστόρικο πέρασμα απ’ τη σχάρα, για να αποκαλύψει όλη τη ζουμερή θαλασσινή της γοητεία, ωστόσο εδώ τα μεγάλα ψάρια γίνονται βάση για ένα ολοκληρωμένο και συναρπαστικό μαγειρικό σύμπαν, που ξεκινά από την ωμοφαγία και συνεχίζει σε λαχταριστά γιουβέτσια και μακαρονάδες, γεμάτες φέρνουν comfort πληθωρικότητα και νοστιμιά. Παράλληλα, signature πιάτα όπως το T-bone ξιφία με σπαράγγια και σάλτσα μπεαρνέζ, ή το φαγκρί φρικασέ με σελινόριζα και μυρωδικά αποκαλύπτουν την ανατρεπτική ματιά του σεφ, με τον λαχανοντολμά γεμιστό με λαβράκι, πάνω σε πουρέ λαχανόριζας, να είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά (κι ήδη αγαπημένα) πιάτα του νέου μενού.

Ψαράδες
Λαχανοντολμάς με φιλέτο λαβράκι, πουρέ λαχανόριζας και αυγολέμονο

Η νεωτεριστική προσέγγιση ολοκληρώνεται στο μενού των επιδορπίων, όπου πλάι στην crème brûlée με φυσική βανίλια και την πορτοκαλόπιτα με βανίλια Μαδαγασκάρης, φιγουράρουν πάβλοβα με φρούτα του πάθους η ναμελάμα λευκής και μαύρης σοκολάτας, ενώ απροσπέραστη είναι και η μους χαλβά, με ταχίνι, παστέλι και σουσάμι, αλλά και τζελ μελιού, που φροντίζουν η βραδιά να κλείνει με γλύκα φινετσάτη κι απολαυστική.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.