48 The Restaurant

Νηστεύετε; Ε, τότε θα χρειαστεί να υποκύψετε στον πειρασμό, καθώς μερικά από τα νέα κόλπα του «48» είναι... αρτύσιμα. Διατηρώντας τον τίτλο τής πιο conceptual ελληνικής κουζίνας, το «48» συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις καινοτομίες του. Ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει ρίξει μαύρη πέτρα στη ρουτίνα και ψάχνεται διαρκώς, αναλύοντας, αποδομώντας και ανασυνθέτοντας ιδέες από την παράδοση.

48 The Restaurant

Διαρκής καινοτομία

Νηστεύετε; Ε, τότε θα χρειαστεί να υποκύψετε στον πειρασμό, καθώς μερικά από τα νέα κόλπα του «48» είναι... αρτύσιμα.

48 The Restaurant - εικόνα 1

Διατηρώντας τον τίτλο τής πιο conceptual ελληνικής κουζίνας, το «48» συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις καινοτομίες του. Ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει ρίξει μαύρη πέτρα στη ρουτίνα και ψάχνεται διαρκώς, αναλύοντας, αποδομώντας και ανασυνθέτοντας ιδέες από την παράδοση. Να, όπως π.χ. με τους κρητικούς χοχλιούς μπουμπουριστούς· τους ραφινάρει βγάζοντας τη σάρκα τους από τα κελύφη, τους σοτάρει διακριτικά με ξίδι και δεντρολίβανο κι έτσι η αυθεντικότητα παντρεύεται την ελεγκάντσα, δίνοντας έξτρα πόντους χαρακτήρα καθώς στο πιάτο μπαίνουν επιπλέον μεσογειακό πιλάφι και καλαμαράκι. Οι ψευτοταλιατέλες καρμπονάρα, πάλι, είναι το πάντρεμα ενός ελαφριού αυγολέμονου με το ιταλικό πνεύμα, μόνο που υποκείμενό τους δεν είναι αληθινά ζυμαρικά· οι ταλιατέλες είναι εν προκειμένω λωρίδες ελαφρά πικάντικης ρέβας και το ρόλο του μπέικον παίζουν έξυπνα φετούλες φρέσκου, μαστιχωτού αυγοτάραχου. Λόγω νηστείας επανεμφανίζεται ένα ελάχιστα γνωστό «καρπάτσιο κρασάτου χταποδιού»: το χταποδάκι έχει υπέροχη μαστιχοτραγανή υφή ψημένο σε συσκευασία κενού· οι κόκκοι χοντρού αλατιού επάνω του εντείνουν το θαλασσινό πνεύμα και η σάλτσα κρασιού δίπλα του σε προκαλεί να βαφτίσεις τη σάρκα του μέσα της. Τότε μπορείς να νιώσεις πώς μπορεί κανείς να παίζει κρυφτούλι με τις παραδοσιακές γεύσεις, δίνοντάς τους γλυκό φιλί και δραπετεύοντας ταυτοχρόνως από την ασφυκτική αγκαλιά τους. Τα λεμονάτα τρυφερά μάγουλα, τέλος, είναι μεζές σπάνιος και αξιολογότατος.

Περνώντας τώρα σε γλυκά, χαιρόμαστε ένα νεωτεριστικό ρυζόγαλο με αέρινα rice crispies που συνδυάζονται με χιώτικο πνεύμα μέσω σαμπαγιόν μαστίχας και σορμπέ υπερμυρωδάτου χιώτικου μανταρινιού. Αλλά και το «αλλιώτικο» κανταΐφι με ποσαρισμένο αχλάδι και παγωτό σαφράν είναι από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε.

INFO

«48» THE RESTAURANT Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106411082. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ.

Τιμή: € 52-74.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Manu

Sui generis pop ντεκόρ σε μια γεωμετρία του μπλε και της γαλβανιζέ λαμαρίνας, αλλά δυστυχώς πολύ άνιση κουζίνα με καλά αλλά και πολύ μέτρια πιάτα, η οποία χρειάζεται ανασύνταξη.

Wine pairing στο "Amber Cellar Bar & Restaurant"

Οι λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού θα απολαύσουν ένα ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα, αποτέλεσμα δημιουργικής σύμπραξης των Δημήτρη Στειακάκη και Στέλιου Μάκαρη με την εταιρεία Aiolos.

Ανακαλύπτοντας την Κεφαλονίτικη γαστρονομία στο "Makedonia Palace"

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.