Ένα "tavernaki" στο Κολωνάκι: Μια ασιατική ταβέρνα με τις παραδόσεις της Ελλάδας και της Ασίας να συνυπάρχουν

Μια νέα γαστρονομική άφιξη ετοιμάζεται να συστηθεί στο Κολωνάκι αυτό το καλοκαίρι, στον γνώριμο χώρο του πρώην Nikkei και του WooWoo Garden, φέρνοντας μαζί της μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της αγαπημένης μας ταβέρνας. Υπογράφει τις γεύσεις του ο χαρισματικός σεφ Άνταμ Κοντοβάς.

Ο Άνταμ Κοντοβάς στο εστιατόριο tavernaki στο Κολωνάκι

Το "tavernaki" έρχεται για να ταράξει τα γαστρονομικά νερά της πόλης. Το concept αποτελεί έμπνευση του Άνταμ Κοντοβά, γεννημένο από τη βαθιά του αγάπη για την ελληνική ταβέρνα αλλά και την ασιατική κουζίνα. Μια ιδέα που υπήρχε στο μυαλό του εδώ και χρόνια: η δημιουργία μιας "ασιατικής ταβέρνας", όπου ελληνική παράδοση συναντά την ασιατική κουλτούρα και κληρονομιά με γεύσεις που μοιάζουν γνώριμες αλλά με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η αφορμή για να πάρει μορφή αυτή η ιδέα δόθηκε όταν ο εστιάτορας Γιώργος Μελισσάρης προσέγγισε τον Άνταμ Κοντοβά και του παρουσίασε τον χώρο. Αναγνωρίζοντας τη μεταξύ τους κοινή αγάπη για τα ταξίδια και την ασιατική κουζίνα, ο Ανταμ ήξερε ότι η ώρα για την ασιατική του ταβέρνα είχε καταφτάσει. Αφού ζήτησε λίγο χρόνο για να εξελίξει και να δομήσει το concept  στο μυαλό του, το παρουσίασε στον Γιώργο Μελισσάρη, και με την άμεση αποδοχή του αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους συνεργάτες τους, Γιάννη Μωράκη, Πάνο Πολίτη και Τάκη Διδασκάλου, και να δώσουν ζωή στο tavernaki.

Το όνομά του προκύπτει από την ελληνική "ταβέρνα" και την ιαπωνική λέξη "aki", που συμβολίζει την εποχικότητα, την ωριμότητα και το βάθος στη γεύση. Αυτή η φιλοσοφία διατρέχει ολόκληρη την ταυτότητα του εστιατορίου: Μια ασιατική ταβέρνα με τις παραδόσεις της Ελλάδας και της Ασίας να συνυπάρχουν σαν μια.

Oι λαχανοντολμάδες με γαρίδες, τραχανά και αυγολέμονο από τόφου, το τζατζίκι με kimchi, τα μπουτάκια κοτόπουλου galbi, η μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα satay, τα αρνίσια παϊδάκια masala και οι μακαρούνες με κιμά από μπούτι πάπιας, με το στήθος της να αποτελεί το signature πιάτο του εστιατορίου, καθώς και η 14ήμερης ωρίμανσης πάπια Πεκίνου με θυμαρίσιο μέλι και σόγια, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα φιγουράρουν στο πολυαναμενόμενο μενού.

Η φιλοσοφία του δεν βασίζεται στην υπερβολή, αλλά στην ισορροπία, την εποχικότητα και ένα ουσιαστικό πάντρεμα των δύο αυτών κόσμων. Είναι ένα μέρος σχεδιασμένο για να φέρνει τους ανθρώπους γύρω από το τραπέζι, ενθαρρύνοντας το μοίρασμα και τη σύνδεση.

Την εμπειρία συμπληρώνει το μπαρ, με τον Κωνσταντίνο Γκιώνη, head bartender του Jazz in Jazz, ο οποίος επιμελείται μια cocktail προσέγγιση που συνομιλεί αρμονικά με τη φιλοσοφία της κουζίνας, δίνοντας έμφαση στην ισορροπία και τη δημιουργικότητα.

Περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bluegr Hotels & Resorts: Μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας δίνουν ραντεβού στην Κρήτη

Οι σεφ που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή γαστρονομία έρχονται στην Κρήτη, στην ιστορική La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
12/08/2026

Μαρίνα Φλοίσβου: 5 στάσεις για φαγητό, ποτό και γλυκό δίπλα στη θάλασσα

Από εστιατόρια με θέα και spots για χαλαρό ποτό, μέχρι παγωτό για το κλείσιμο της βόλτας, ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά στη Μαρίνα Φλοίσβου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας.

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα

Έξι τραπέζια πάνω στα βράχια, με τη θάλασσα να χαϊδεύει τα πόδια των θαμώνων και το κάρβουνο να πιάνει το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, χτίζουν το σκηνικό του "Zolotas Beach", πάνω στο οποίο ο Θοδωρής Παπανικολάου στήνει την επιστροφή του στην αθηναϊκή σκηνή με τον καλύτερο τρόπο: επιστρέφοντας στα στοιχειώδη, με εξαιρετική πρώτη ύλη στη φαρέτρα του και τη νοστιμιά της φλόγας στα ατού του.

Αυτό το εστιατόριο στο Φάληρο σερβίρει κάθε μέρα εδώ και 10 χρόνια ό,τι βγάζουν τα δίχτυα

Οι "Ψαράδες", το ψαροφαγικό εστιατόριο του Φαλήρου όπου εδώ και 10 χρόνια το μενού το γράφει η θάλασσα.

Σε άλλα νέα, ο Μπερλίν από το La casa de papel τρώει σε αυτό το μαγειρείο στα Εξάρχεια

Ο Πέδρο Αλόνσο βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές και, αντί για fine dining και κοσμικές παραλίες, φαίνεται πως προτίμησε τα Εξάρχεια.

Zolotas Beach

Αν επισκεφθείτε ένα μόνο μέρος στην αθηναϊκή ριβιέρα φέτος, ας είναι το "Zolotas Beach" του Four Seasons Astir Palace, όπου ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της χώρας, περνώντας signature πιάτα και νέες δημιουργίες του απ’ την κάψα του κάρβουνου και την αγριάδα της φωτιάς.

Mavro Restaurant: Το νέο γαστρονομικό του "τέμπο" είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του

Στο all black deck του Mavro Lounde Bar-Restaurant στη Σαντορίνη, ο chef Μάνος Δερμιτζάκης και η ομάδα του στρέφουν το τιμόνι σε μια βαθιά νόστιμη, σύγχρονη ελληνική κουζίνα "κλειδώνοντας" τη νέα τους ταυτότητα εκεί ακριβώς όπου το τραπέζι μοιάζει να αιωρείται.