Για μια μόνο βραδιά τα σουβλάκια του "Μίμη" επιστρέφουν στο "Τέρας"

Στις 5/2, ο Μίμης κάνει μια ειδική εμφάνιση για μια μέρα στο Τέρας, παντρεύοντας νεο-τραντίσιοναλ σουβλάκι με καλά κρασιά σε ένα pop-up που αξίζει στάση.

mimis

Λίγους δρόμους πίσω από το ΕΜΣΤ, στον Νέο Κόσμο, το "Τέρας" ετοιμάζεται για μια από εκείνες τις βραδιές που διαθέτουν κάτι από πρόσφατη νοσταλγία και νεο-τραντίσιοναλ σουβλάκι. Στις 5 Φεβρουαρίου, το νεο-τραντίσιοναλ σουβλατζίδικο "Μίμης" που γνωρίσαμε στο Παγκράτι την εποχή της καραντίνας κάνει takeover για μία μόνο μέρα στο "Τέρας", φέρνοντας μαζί του μια φιλοσοφία που δεν φοβάται να παντρέψει το street με το refined, το τυλιχτό με τις αξιόλογες ετικέτες κρασιού.

Ο "Μίμης", το project του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, είχε συστηθεί στην πόλη ως κάτι παραπάνω από ένα ακόμα σουβλατζίδικο. Με βάση την μοντερνιτέ προσέγγιση του κλασικού τυλιχτού, έγινε γνωστό κυρίως για τις  χειροποίητες πίτες με προζύμι και τρία άλευρα, τα προσεγμένα κρέατα, καθώς και τις τεχνικές που θύμιζαν εστιατόριο, κρατώντας βέβαια τον παλμό του δρόμου. Αυτό ακριβώς το "νεο-τραντίσιοναλ" DNA κουμπώνει ιδανικά με τον χαρακτήρα του "Τέρας", ενός χώρου που από μόνος του ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό αθηναϊκό σπίτι και το hip στέκι της πόλης.

μιμης

Γιατί όμως αυτό το pairing μοιάζει τόσο ταιριαστό; Επειδή και οι δύο πλευρές μιλούν την ίδια γλώσσα της ανεπιτήδευτης ποιότητας. Ο Μίμης επιμένει ότι το σουβλάκι αξίζει να πίνεται με καλό κρασί – όχι από σνομπισμό, αλλά από γευστική περιέργεια. Και εδώ μπαίνει το "Τέρας", με την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής αυλής, τα χαμηλά φώτα και το vibe που σε προκαλεί να καθίσεις λίγο παραπάνω, να δοκιμάσεις, να συζητήσεις.

Τη βραδιά του takeover, στις 5 Φεβρουαρίου από τις 18:00 μέχρι την τελευταία μπουκιά αναμένουμε ζεστές πίτες, ζουμερά καλαμάκια, απρόσμενους συνδυασμούς και επιλεγμένες ετικέτες που σηκώνουν διάλογο με το φαγητό. Αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου pop-up event αποτελεί αυτό το άκρως αγαπημένο cross over μεταξύ street food και οινικής κουλτούρας που αποδεικνύει ότι το σουβλάκι μπορεί να σταθεί με άνεση δίπλα σε ένα ποτήρι σοβαρό κρασί. Χωρίς το τέρας της σοβαροφάνειας να σε στοιχειώνει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Τέρας (Το)

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Brisk: Κορφιάτικη μπιστρονομία με σύγχρονη ματιά

Στον χώρο θα βρείτε μια κουζίνα comfort και ταυτόχρονα δημιουργική, με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο γνώριμο και το ανατρεπτικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2026

Broadway: Διαρκώς πεντανόστιμο

Με προσήλωση στη δημιουργική εξέλιξη, το "Broadway" καταφέρνει να συνδέει αρμονικά τις τοπικές γεύσεις στην Κω με τεχνικές της σύγχρονης διεθνούς γαστρονομίας.

Blue Door: Κρήτη στο τραπέζι, θάλασσα στο βλέμμα

Η κουζίνα βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και οικογενειακές συνταγές, με τα θαλασσινά και τα φρέσκα ψάρια να πρωταγωνιστούν.

Αφιέρωμα Athens Open Air 2026: Το πιο απολαυστικό καλοκαίρι σε ταράτσες, κήπους και αυλές

Από τις πισίνες και τις παραλίες ως τις κρυμμένες αυλές και ταράτσες στο downtown και τις γειτονιές, σε αυτά τα εστιατόρια και bar θα απολαύσουμε το ιδανικό Αθηναϊκό καλοκαίρι alfresco.

Ο "Βασίλαινας" ξαναβγαίνει στο πάρκο

Το δημοφιλές εστιατόριο του κέντρου απλώνει και πάλι τραπεζάκια στην πλατεία Μαδρίτης.

Τα The World's 50 Best Restaurants πάνε Λίμα

Το σύμπαν των Όσκαρ της γεύσης μεταφέρεται για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική και τη γευστική Μέκκα που είναι η πρωτεύουσα του Περού.

Το κρυμμένο εστιατόριο του Κολωνακίου που μας θυμίζει γιατί αγαπάμε την ελληνική κουζίνα

Το "Κιουζίν" ανοίγει τις τζαμαρίες του και υποδέχεται το καλοκαίρι με ελληνικές γεύσεις, δημιουργικές συνταγές και λίγα περιζήτητα τραπεζάκια στην πιο ζωντανή γωνιά του κέντρου.