
Mαγαζιά υπάρχουν πολλά. Λίγα όμως σε βάζουν σε mood… λιτανείας από την πρώτη στιγμή. Βελούδινα κουρτινάκια, πολυέλαιος, εικονίσματα και μια μυρωδιά που δεν αστειεύεται: στο "Ευλόγησον" στο Ίλιον, το σουβλάκι παίρνει άλλες διαστάσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέλιος και η δυνατή ομάδα του αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μέρος όπου το σουβλάκι δεν είναι πρόχειρο φαγητό, αλλά αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και φροντίδας.


Εδώ το χειροποίητο είναι ουσιαστικό και ολοκληρωτικό: πίτες με ζύμη που ωριμάζει δύο μέρες, μπελαλίδικες "αμαρτωλές" σάλτσες που σιγοβράζουν, μουστάρδα φτιαγμένη στο χέρι και κρέατα από Νάξο, που ψήνονται με παλιές τεχνικές, χωρίς μηχανές.



Στα τυλιχτά βρίσκεις συνδυασμούς απρόβλεπτους: ψιλοκομμένο μοσχάρι με σάλτσα φρέσκων μυρωδικών και μαγιονέζα, μπιφτέκι από αγριογούρουνο με ντομάτα, κρεμμύδι και μαγιονέζα, αλλά και μοσχάρι σε λαρδί. Αυτά και άλλα πολλά κάνουν το "Ευλόγησον" τόπο προσκυνήματος -μετά το καλοκαίρι- και αυτό το φθινόπωρο.


Tip: Είτε επιλέξεις delivery είτε τραπεζάκια, έχε το νου σου: μόλις τελειώσουν τα υλικά, κατεβαίνουν τα ρολά. Αν προλάβεις, είσαι από τους εκλεκτούς, οπότε κάνε τον προγραμματισμό σου και την... προσευχή σου.

Info
Θηβών 481, Ίλιον, τηλ. 2105703100, @eulogison.athens