Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: η πρώτη μέρα του χρόνου δεν σηκώνει βιασύνες. Θέλει χρόνο, καλή παρέα, στρωμένο τραπέζι, αρώματα καφέ, αφράτα αυγά, βούτυρο που λιώνει αργά και πιάτα που δίνουν τον τόνο για όσα έρχονται. Οι πρωινοί τύποι θα το πουν γιορτινό breakfast με στιλ· για τους πιο υπναράδες, είναι ένα brunch που απλώνεται γλυκά μέχρι αργά το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση, είναι το πιο νόστιμο ποδαρικό – και ένα δώρο που όλοι μας αξίζουμε. Ελάτε να δούμε, λοιπόν, που θα το απολαύσουμε.

Στο κέντρο της πόλης, το "New Hotel" φορά τη γιορτινή του λάμψη και μας καλεί για Πρωτοχρονιά σύγχρονης αθηναϊκής κομψότητας. Στον 7ο όροφο, το "Art Lounge" κινείται ρυθμό της τέχνης, ενώ το urban chic "Lobby Lounge" στο ισόγειο γίνεται σημείο συνάντησης από το πρωί μέχρι το aperitivo. Σε αμφότερα τα πόστα, ο executive chef Μπάμπης Κουντούρης υπογράφει γιορτινά menu fine comfort, που κορυφώνονται ανήμερα Πρωτοχρονιάς, με πλούσιο brunch buffet: ευκαιρία να βάλετε στο ίδιο τραπέζι σούπα αγκινάρας με λάδι τρούφας, γαρίδες cocktail, viennoiseries, porchetta με δεντρολίβανο και ψητό κοκκοράκι με μπέικον και κάστανα.


Λίγο πιο πέρα, με βίστα στην πλατεία Συντάγματος και το λαμπερό της δέντρο, το "George, The Lobby Bar" του ξενοδοχείου "King George" υποδέχεται την Πρωτοχρονιά με brunch (12:00–16:00), εορταστική μουσική και DJ set, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του hotel bar brunch. Παράλληλα, με φόντο την Ακρόπολη, το "Royal Olympic" ανοίγει τον εορταστικό, πρωτοχρονιάτικο μπουφέ του "IOANNIS Roof Garden Restaurant" από πολύ, πολύ νωρίς (05:00 - 11:00), ιδανικός για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά πριν καλά – καλά κλείσουν την προηγούμενη, ενώ στο "Electra Rhythm Hotel Athens", το ποδαρικό γίνεται με πλουσιοπάροχο μπουφέ που περιλαμβάνει από ελληνικά τυριά και σαλάτες μέχρι ρολό αρνί, iberico σχάρας, φαγκρί φιλέτο και γλυκές δημιουργίες όπως η τάρτα Mont Blanc.


Κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα, το "Grand Hyatt Athens" στη Λεωφ. Συγγρού ανεβάζει τον πήχη των γιορτινών brunch, συνδυάζοντας πολυτελή deli με τοπικές και διεθνείς γεύσεις. Από πανδαισία αβγών και εκλεκτές κοπές μέχρι ραβιόλι με λευκή τρούφα και σφυρίδα σε σάλτσα σαμπάνιας και κουρκουμά περιλαμβάνει το μενού, ενώ το σκηνικό συμπληρώνεται με ειδικά σχεδιασμένες επιλογές για παιδιά. Λίγα μέτρα πιο πέρα, στο "InterContinental Athenaeum Athens", το κομψό "Cafezoe" υποδέχεται την Πρωτοχρονιά με ένα ξεχωριστό champagne breakfast για το καλωσόρισμα του 2026, ενώ για όσους θέλουν να στρώσουν γιορτινό τραπέζι στο σπίτι χωρίς κόπο, οι σεφ του ξενοδοχείου αναλαμβάνουν δράση.

Πλησιάζοντας στην αθηναϊκή ακτογραμμή, το "Ace Hotel & Swim Club Athens" γίνεται ένας ξεχωριστός festive προορισμός, με το "Sebastian" στο επίκεντρο. Κλείνοντας μια σειρά από εορταστικά μενού που τίμησαν την εποχικότητα με ευρηματικά twists, το πρωτοχρονιάτικο recovery brunch που ετοιμάζει ο σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα θα λειτουργήσει θεραπευτικά για σώμα και πνεύμα, ιδανικό για όσους το προηγούμενο βράδυ έδωσαν κάτι παραπάνω απ’ τα ρέστα τους.

Στα Αστέρια Γλυφάδας, το "Bungalow 7" μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία γυρισμένη δίπλα στη θάλασσα. Fusion πιάτα, festive διάθεση και αγαπημένο brunch ανήμερα Πρωτοχρονιάς (10:00–15:00) συνθέτουν μια εμπειρία ανεπιτήδευτης λάμψης, ενώ στο Παλαιό Φάληρο, το "Poseidon Athens Hotel" ντύνεται glam και προσφέρει πανδαισία γεύσεων στο roof garden, με comfort αλλά και πιο δημιουργικές προτάσεις, θέα στον Σαρωνικό και εορταστικά cocktails που συνοδεύουν ιδανικά το πρωτοχρονιάτικο πρωινό.


Στη Βουλιαγμένη, το "Cova Astir Marina" φέρνει τη μιλανέζικη φινέτσα δίπλα στο κύμα. Σύμβολο υψηλής ιταλικής ζαχαροπλαστικής από το 1817, το διεθνές brand καλοφαγίας παρουσιάζει εορταστικό dine-in brunch με premium πρώτες ύλες και την εμβληματική βιτρίνα με panettone και γλυκά-φετίχ. Αυγά Scramble Royale με χαβιάρι, φριτάτα με καπνιστό σολομό και lobster roll δίνουν πολυτελές στίγμα στην πρώτη μέρα του χρόνου.

Για high-end, μεσογειακή εμπειρία, το "Ora by Ettore Botrini" στο "One&Only Aesthesis" μεταφέρει τη φιλοσοφία του Sunday Brunch και στην Πρωτοχρονιά, με πιάτα όπως βελουτέ τοπιναμπούρ με μαύρη τρούφα, μοσχαράκι Wellington, live stations θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και θέα που λειτουργεί σχεδόν διαλογιστικά.
Αν, όπως λένε, ό,τι κάνουμε την πρώτη μέρα του χρόνου δίνει τον τόνο για τις υπόλοιπες 364, ας φροντίσουμε, η Πρωτοχρονιά του 2026 να ξεκινήσει όπως της πρέπει: με καλό φαγητό, ωραία ενέργεια και τραπέζια που δεν βιάζονται να μαζευτούν. Μια αληθινή γιορτή, από νωρίς.
