Κρίνος : Λουκουμάδες ίσον...

κρινος

Οι γενιές, οι καιροί και τα γούστα αλλάζουν, υπάρχουν όμως μερικές σταθερές αξίες που παραμένουν, ευτυχώς, αναλλοίωτες. Να, σαν τους λουκουμάδες του "Κρίνου" που από το 1923 μέχρι σήμερα μας περιμένουν στο όμορφο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Αιόλου, αγκαλιάζοντάς μας με τα αρώματα, τις γεύσεις, τη γλυκιά θαλπωρή τους.

Οι Λουκουμάδες Κρίνος στην Αιόλου, Αθήνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τραγανοί, αχνιστοί, χρυσαφένιοι, με τη χαρακτηριστική τρύπα στη μέση και πασπαλισμένοι με μελένιο σιρόπι και καρύδι, ή και παγωτό, υπερασπίζονται σθεναρά τη θέση τους ανάμεσα στα τοπ επιδόρπια της Αθήνας και μας περιμένουν στη σάλα με τα μωσαϊκά και τη ρετρό γοητεία για την ιδανική κατάληξη των γιορτινών μας περιπάτων στο κέντρο.

κρινος

Αν θέλουμε να αλλάξουμε λίγο, θα τους βρούμε και με πραλίνα φιστικιού ή φουντουκιού, και καραμέλα βουτύρου, μεταξύ άλλων, ενώ, ό,τι και να παραγγείλεις εδώ, από μπουγάτσα, τυρόπιτες και σάντουιτς μέχρι το κλασικό τοστάκι είναι προσεγμένα και γευστικά, με εκείνη την έξτρα πινελιά φροντίδας που κάνει τον "Κρίνο" να ξεχωρίζει.

κρινοσ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.