Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, το Ark, στη Γλυφάδα και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, παρουσιάζει το "Τραπέζι του Σεφ", μια νέα πρόταση γευσιγνωσίας που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη και της ομάδας του, με επιμέλεια του ταλαντούχου Διονύση Ζαχαρόπουλου.
Το ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, φιλοξενεί δώδεκα επισκέπτες κάθε φορά, για μια εμπειρία που συνδυάζει τη μαγειρική δημιουργία με τη ζωντανή ατμόσφαιρα του χώρου. Την εκτέλεση του μενού υπογράφει ο σεφ Ζαχαρόπουλος, αντλώντας έμπνευση από την ελληνική γαστρονομική παράδοση, τις εποχές και τα τοπικά προϊόντα.


Η πορεία του δείπνου ακολουθεί μια φυσική αφήγηση: Από τα πρώτα πιάτα που θυμίζουν τη γη και τη θάλασσα, μέχρι το επιδόρπιο που κλείνει τη βραδιά. Κάθε στάδιο αναδεικνύει τη φιλοσοφία του Ark — απλότητα, νοστιμιά και σεβασμό στις πρώτες ύλες.
Χωρίς θεατρινισμούς ή περιττές εντυπώσεις, το "Τραπέζι του Σεφ" δίνει έμφαση στην ουσία της γεύσης και στη δύναμη της στιγμής: Τη μαγειρική που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και τη συντροφικότητα που γεννιέται γύρω από ένα κοινό τραπέζι.


Το Ark, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη και τη συνεργασία των σεφ Αντώνη Ζερίδη, Κωνσταντίνας Γκίνη, Διονύση Ζαχαρόπουλου και του pastry chef Τάσου Ζησόπουλου, συνεχίζει να εξελίσσει με συνέπεια τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στη γνησιότητα και την απλότητα.
Info
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο "Τραπέζι του Σεφ", οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882
Μπορείς να δεις το μενού εδώ
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
