Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε «δύσκολες» κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν © Ιωσήφ Πρωιμάκης / @o_proimakis

Είχα καιρό να βρεθώ σ’ αυτή τη γωνιά του Κέντρου, και χάρηκα που την είδα να διατηρεί τη αλέγρα γοητεία της. Αυτή η άτυπη πλατεΐτσα στη συνοπή των οδών Δελφών και Γριβέων, σχεδόν στη συνοπή Κολωνακίου και Εξαρχείων μάλιστα, συνδυάζει τα καλύτερα κι απ’ τις δύο φαινομενικά αταίριαστες περιοχές: τη σοφιστικέ κομψότητα της πρώτης, με την πηγαία χαλαρότητα της δεύτερης. Και μ’ έναν τρόπο, αυτά τα δύο στοιχεία φαίνεται να παντρεύει και το "Fine Mess".

Το εστιατόριο Fine Mess στο Κολωνάκι 5

Σχεδόν γεμάτο το μαγαζί, που για βράδυ Τρίτης μετά από βροχερό απόγευμα δεν είναι λίγο πράγμα. Στα τραπέζια Έλληνες, Κολωνακιώτες και μη, αρκετοί Ισραηλινοί επίσης, που είναι οι νέοι Κολωνακιώτες έτσι κι αλλιώς, αλλά και ζευγαράκια πολλά, νέα ή γηραιά, φρέσκα ή πιο παλιά. Έχει έναν αέρα date spot το μαγαζί, και σ’ αυτό βοηθά ο ταχυδρομικός του κώδικας σίγουρα, κι η ατμοσφαιρική του αύρα, βοηθά όμως και η υπόσχεση του μενού του: barbeque, άρα οικείο, όμως αλλιώτικο, ψαγμένο, σοφιστικέ, άρα και πιο performative, για να βάλουμε έναν όρο de rigeur, ή κομμάτι εξεζητημένο τέλος πάντων.

Fine Mess εστιατόριο στο Κολωνάκι

Στόχος του "Fine Mess" ήταν να συστηθεί εξ αρχής ως ένα μέρος που δεν θα περιοριζόταν σε classics όπως τα briskets, τα spare ribs ή το pulled pork, αλλά θα τα χρησιμοποιούσε ως αφορμή για να συστήσει στην πόλη μια δική τους προσέγγιση του low & slow BBQ, εντελώς home-made και πιο δημιουργική. Κι αυτή η διάθεση εκφράζεται φέτος στο νέο concept του "Fine Mess", ένα μενού degustation που φιλοδοξεί να δείξει την πολυπρόσωπη δυναμική του καπνίσματος μέσα από ένα αδιόρατο νήμα που θα διατρέχει την εναλλαγή των υλικών, των γεύσεων, των τεχνικών. Πράγματι, η αίσθηση του καπνού είναι παρούσα σε κάθε ένα από τα 11 στάδια του μενού, έστω κι αν όχι πάντοτε με την ίδια ευκρίνεια η ευστοχία.

Fine Mess εστιατόριο στο Κολωνάκι

Το Texas toast, για παράδειγμα, ένα πολύ νόστιμο φρυγανισμένο milkbread που σερβίρεται με τα πρώτα ορεκτικά και φέρνει στο προσκήνιο τη για χρόνια ενασχόληση της σεφ με την patisserie, είναι ένα από τα πιο ωραία ισορροπημένα σε αφρατοσύνη και ουσία milkbreads που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα: το καψάλισμα της φλόγας του δίνει απολαυστική αγριάδα, η γλυκολεμονάτη κρέμα ρικότας που συνοδεύει, βάζει τη φινέτσα, ενώ η μαρμελάδα αγγούρι – καπνιστή πανσέτα φέρνει τη λιχούδικη νοστιμιά που υπογράφει ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν ως τώρα.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε, στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.