
Tο δυνατό θαλασσινό concept του "Astakos" ήρθε για να μείνει, συνδυάζοντας ανεπιτήδευτα τη φρεσκάδα της θάλασσας με τη μαγειρική τεχνογνωσία και την boho chic χαλαρότητα με τη νοστιμιά και το fun που αναζητάμε σήμερα περισσότερο από ποτέ στις παρεΐστικες εξόδους μας.



Στο πανέμορφο σκηνικό του στην καρδιά της Ιχθυόσκαλας της Γλυφάδας (στη 2η Μαρίνα), ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, απολαμβάνουμε και αυτό το καλοκαίρι από περίτεχνα ωμά και ορεκτικά, όπως όστρακα ημέρας, σεβίτσε, καρπάτσιο αλλά και προσούτο τόνου, λουκάνικο γαρίδας με σπιτική μουστάρδα και αέρινα τηγανισμένο γαύρο μέχρι δυσεύρετα μαγειρευτά στον ξυλόφουρνο που ανανεώνουν τη μαμαδίστικη ελληνική μαγειρική, όπως το ιμάμ με χταπόδι ή κεφτεδάκια τόνου σμυρναίικα με σάλτσα ντομάτας.




Δεν λέμε "όχι" στα ευφάνταστα πιάτα με ζυμαρικά και, βέβαια, στα θαλασσινά και στο ψάρι ημέρας που ψήνονται άψογα στον ξυλόφουρνο και συνοδεύονται ιδανικά με χόρτα ή φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες.
Tip: Κρατήστε χώρο για τα λαχταριστά επιδόρπια, όπως η καμένη γαλατόπιτα ή το σπέσιαλ γαλακτομπούρεκο.
Info
Διαδόχου Παύλου 46, Γλυφάδα, 2108947342, astakos-restaurant.gr, Astakos, @astakos.restaurant
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.