"Zamana": μια νέα, νόστιμη beach side εμπειρία στα Χανιά

Στην παρθένα παραλία της Απτέρας, μια ανάσα από την πόλη των Χανίων, το «Domes Zeen Chania» εμπλουτίζει τη φαρέτρα φιλοξενίας του με μια νέα πρόταση που ξαναγράφει τους κώδικες του beach life, συνδυάζοντας boho κοσμοπολιτισιμό και γεύσεις πλουτισμένες με το άρωμα της φωτιάς.

Zamana Beach Club Chania

Όμορφα χωροθετημένο στην πλαγιά που κατρακυλάει προς την παρθένα αμμουδιά της Απτέρας, αγκαλιασμένο από πυκνή βλάστηση, προσανατολισμένο στο ηλιοβασίλεμα και σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να συνδυάζει άνεση και ιδιωτικότητα σε κάθε μία από τις ευρύχωρες σουίτες και τα bungalows του, το "Domes Zeen Chania" είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον upscale χάρτη φιλοξενίας των Χανίων. Αντλώντας το όνομά του από το concept του "Ευ Ζην", συνδυάζει μινιμαλιστικό design και καλλιτεχνικές νότες στις γραμμές του, με γήινα χρώματα, ζεστές επιφάνειες, φυσικά υλικά και μια χυτή αίσθηση πολυτέλειας που αγκαλιάζει τον επισκέπτη.

Domes Zeen Chania

Domes Zeen Chania

Όμως, όπως σε όλα τα resorts της Domes Collection, έτσι κι εδώ η εμπειρία δε σταματά στην υψηλής ποιότητας διαμονή: η γαστρονομία ως σημείο σύνδεσης με την τοπική κουλτούρα, κρατά σημαντικό ρόλο. Το "Domes Zeen Chania", άλλωστε, είναι σταθερά το καλοκαιρινό σπίτι του αθηναϊκού "Gallina"  τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ το "Beach House", πλάι στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, είναι το all day γευστικό σημείο αναφοράς του resort, με κρητική και μεσογειακή κουζίνα στην πιο αγνή, casual comfort μορφή της.

Zamana Beach Club Chania

Φέτος όμως, minimal boho αισθητική, αφράτα sunbeds, παρθένα αμμουδιά, απαλά beats και μαυλιστικές μυρωδιές από την ανοιχτή φλόγα, ενδυνάμωσαν τη φαρέτρα του boutique resort της Domes, φέρνοντας στην παραλία της Απτέρας μια νέας κοπής ατμόσφαιρα χαλαρωτικού κοσμοπολιτισμού, χάρη στο "Zamana Beach Club": τη νέα beach side εμπειρία που συνδυάζει all day χαρακτήρα, upbeat διάθεση και γαστρονομική αιχμή, σε ένα μέρος που σε προσκαλεί να βυθίσεις τα πόδια στην άμμο και να συντονιστείς με το ράθυμους ρυθμούς του καλοκαιριού.

Zamana Beach Club Chania

Εμπνευσμένο από την περσική λέξη zamān, που σημαίνει "χρόνος" στη ρευστή και αισθητή του διάσταση, και σε σύμπραξη της Domes Resorts με τον hospitality expert Λευτέρη Μαρκάκη (Leading Synapsis Bar, The Clumsies κ.ά.), το spot ξεκινά από νωρίς με snacks για τσιμπολόι πάνω στο κύμα, είναι όμως προικισμένο και με θεαματική βίστα προς το ηλιοβασίλεμα στο ακρωτήρι της Κισσάμου - κι όταν πέφτει ο ήλιος, τότε είναι που ξυπνά η αληθινή του φύση. Άλλωστε, στην καρδιά του Zamāna βρίσκεται ένα δυναμικό πρόγραμμα από sunset rituals και τακτικά DJ sets, με διεθνούς εμβέλειας DJs όπως οι ARODES, CAIIRO και SAMM (ΒΕ) να κάνουν το πέρασμά τους από εδώ.

Zamana Beach Club Chania

Όταν τα beats δυναμώνουν, λοιπόν, το crowd γίνεται πιο λαμπερό, το bar, υπό την ηγεσία του διακεκριμένου mixologist Φίλιππου Τασούλα (Bacardi Legacy Finalist), συνθέτει φινετσάτες μείξεις με τοπικά στοιχεία, ενώ η κουζίνα, του σεφ Άλκη Θεοχαρίδη φέρνει στο επίκεντρο το κάρβουνο και την καλή πρώτη ύλη. Από χταπόδι στα κάρβουνα με escabeche μέχρι αστακομακαρονάδες κι από οφτή πατάτα μέχρι βραστό κατσικάκι με orecchiette ή κοτολέτες από Iberico με katsu curry, η κουζίνα του Θεοχαρίδη σταχυολογεί κρητικά σουξέ, διεθνείς τάσεις και αιγαιοπελαγίτικα φαβορί σε ένα μενού που τιμά τη γη και τη θάλασσα της Κρήτης.

Zamana Beach Club Chania

Ο τόνος crudo που δοκιμάσαμε, με πικάντικο lemon dressing, αγγούρι και φρέσκο κρεμμύδι, είχε λιχούδικο, βουτυράτο δάγκωμα στο ψάρι κι ωραία καλοκαιρινή γλύκα στο ντρεσάρισμα, ενώ τα αφράτα, τροφαντά μύδια, αχνισμένα παραδοσιακά σε κρασί και ούζο, είχαν την πίκλα κρεμμυδιού σα μοντέρνο twist, να δίνει στη μπουκιά γλυκόξινη αψάδα που ταίριαζε πολύ με την πικάντικη ατμόσφαιρα που έπαιρνε η βραδιά. Η γαρίδα στα κάρβουνα με jalapeno dressing, είχε σπινταριστή νοστιμιά από την τόσο - όσο καυτερή της σάλτσα, ενώ η ζουμερή, εκφραστική της σάρκα, προίκα του πολύ σωστού της φλερτ με τη φωτιά, μας προϊδέασε για το κυρίως θέμα της βραδιάς μας: μια ζουμερή κι ολόφρεσκια γλώσσα του κιλού, που ψήθηκε ολόσωστα στα κάρβουνα και έφτασε στο τραπέζι μας πλουτισμένη με brown butter ponzu, κάπαρη και μυρωδικά, για να φέρει στο στόμα βαθιά ουμαμένια γλύκα, συντονισμένη με μεσογειακά αρώματα και την άγρια μυρωδιά της φλόγας.

Zamana Beach Club Chania

Στα επιδόρπια, ιδανικό φινάλε γράψαμε με τη namelaka από dulcey σοκολάτα Valrhona με μπισκότο από ελληνικό καφέ και μάνγκο compote, σε έναν λιχούδικο, πλούσιο αλλά και ανάλαφρο συνδυασμό ελληνικότητας και άκρως καλοκαιρινού εξωτισμού.

Zamāna Beach Club, παραλία Απτέρας, Χανιά
693 472 2000, καθημερινά 10πμ – 11μμ
thezamana.com

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.