O Άτλας είναι το νέο, cool μεζεδοπωλείο στην Κυψέλη

Φρέσκο σημείο γευστικού ενδιαφέροντος στη δημοφιλή γειτονιά, με ανοιχτόκαρδο χώρο και φροντισμένη ελληνόστροφη κουζίνα.

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Είναι πλέον σαφές πως στην Κυψέλη επικρατεί μια νόστιμη κινητικότητα, με την ιστορική γειτονιά του κέντρου να προσθέτει διαρκώς νέες και – τις περισσότερες φορές – ιδιαίτερα αξιόλογες αφίξεις στον χάρτη της αθηναϊκής εστίασης. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο λοιπόν έρχεται να προστεθεί και ο Άτλας, ένα στέκι με τη χαλαρότητα του καφενείου και τη νοστιμιά του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Ιουλίου. 

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

4 φίλοι με εμπειρία στην εστίαση αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιάσουν ένα μέρος που κάνει γευστικό focus σε μικρά πιάτα που τοποθετούνται στη μέση και μεζεδάκια που μοιράζονται με την παρέα, συνοδεία κρασιού, μπύρας ή αποσταγμάτων. 

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον Άτλα, η ελληνική κουζίνα τοποθετείται στο επίκεντρο, με βάση την οικεία γεύση και πολύ μικρά twists σε γνώριμες και αγαπημένες νοστιμιές.

Μεταξύ άλλων, δοκιμάζεις τη signature τραγανή τυροκαυτερή, ταμπουλέ με μαύρες σταφίδες, μαύρο σουσάμια και ψητά καρότα, χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα με καπνιστό γλάσο, κεφτέδες με κόκκινη σαλτσούλα και ξύγαλο, μοσχαράκι με μελιτζάνα, μαϊντανό και φέτα σκεπαστό με φύλλο κουρού και ένα πολύ μερακλίδικο συκώτι. 

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο Άτλας στην Κυψέλη 19
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Άτλας 'βαπτίζεται' από ένα inside story των δημιουργών του που ασφαλώς σχετίζεται με την εστίαση ενώ ο πελαργός στο logo του είναι μια αναφορά-φόρος τιμής στην προϊστορία του χώρου που τον φιλοξενεί (μαγαζί με χαρτικά και πάνες και έναν πελαργό από εκείνους που 'φέρνουν τα παιδιά').


Info

Φιλοτίμου 11 & Αίγλης 57, Κυψέλη
Τηλ. 2104404031
Ανοιχτά καθημερινά 17.00 - 00.00, Σάβ., Κυρ. από 13.00

*Ο Άτλας θα είναι κλειστός για θερινές διακοπές από 11 έως 22 Αυγούστου.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.