Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

Διαγώνιος Θεσσαλονίκη Μύκονος

Με κοντά μισόν αιώνα ιστορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και διαδρομή που έχει χαράξει το όνομά της στην καρδιά κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης εξίσου, η ιστορική "Διαγώνιος" ετοιμάζεται για το νέο μεγάλο κεφάλαιό της: την απόβαση στη Μύκονο. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση που υπογράφει το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα του θρυλικού τίτλου, με την ομάδα του "Γλυκάνισου", που το έχει αναλάβει από το 2022, να έχει ως ώρας διαχειριστεί την κληρονομιά του με σεβασμό και συνέπεια.

Έτσι, το μερακλήδικο ψητοπωλείο, που έχει γράψει ιστορία χάρη στην απαράλλαχτη νοστιμιά των πιάτων του, θα φέρει σε κομβικό σημείο της Χώρας τη γευστική κληρονομιά που κουβαλά από το 1977, με πόστο ακριβώς στην είσοδο της Φάμπρικας. Με σημαιοφόρους τα ψητά σουτζουκάκια και το χοιρινό της γύρο, η Διαγώνιος θα μεταφέρει επίσης και όλο το υπόλοιπο μενού της, κομπλέ με την τεχνογνωσία της στη σωστή διαχείριση της δια χειρός διαλεγμένης πρώτης ύλης. Έτσι, λιχούδικη ρώσικη σαλάτα, εκφραστική σάλτσα πάπρικας, κι αφράτο συκωτάκι θα συμπληρώνουν τα highlights, σε μια μεταγραφή – έκπληξη, που φέρνει έναν διαφορετικό, πιο γειωμένο αέρα ανανέωσης στη Μύκονο.

Μαθαίνουμε, δε, ότι και η τιμολογιακή πολιτική θα κρατά τη μπάλα χαμηλά, αφού η Διαγώνιος δεν έρχεται… μόνο "για σεζόν".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.