Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

Διαγώνιος Θεσσαλονίκη Μύκονος

Με κοντά μισόν αιώνα ιστορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και διαδρομή που έχει χαράξει το όνομά της στην καρδιά κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης εξίσου, η ιστορική "Διαγώνιος" ετοιμάζεται για το νέο μεγάλο κεφάλαιό της: την απόβαση στη Μύκονο. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση που υπογράφει το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα του θρυλικού τίτλου, με την ομάδα του "Γλυκάνισου", που το έχει αναλάβει από το 2022, να έχει ως ώρας διαχειριστεί την κληρονομιά του με σεβασμό και συνέπεια.

Έτσι, το μερακλήδικο ψητοπωλείο, που έχει γράψει ιστορία χάρη στην απαράλλαχτη νοστιμιά των πιάτων του, θα φέρει σε κομβικό σημείο της Χώρας τη γευστική κληρονομιά που κουβαλά από το 1977, με πόστο ακριβώς στην είσοδο της Φάμπρικας. Με σημαιοφόρους τα ψητά σουτζουκάκια και το χοιρινό της γύρο, η Διαγώνιος θα μεταφέρει επίσης και όλο το υπόλοιπο μενού της, κομπλέ με την τεχνογνωσία της στη σωστή διαχείριση της δια χειρός διαλεγμένης πρώτης ύλης. Έτσι, λιχούδικη ρώσικη σαλάτα, εκφραστική σάλτσα πάπρικας, κι αφράτο συκωτάκι θα συμπληρώνουν τα highlights, σε μια μεταγραφή – έκπληξη, που φέρνει έναν διαφορετικό, πιο γειωμένο αέρα ανανέωσης στη Μύκονο.

Μαθαίνουμε, δε, ότι και η τιμολογιακή πολιτική θα κρατά τη μπάλα χαμηλά, αφού η Διαγώνιος δεν έρχεται… μόνο "για σεζόν".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η underground γαστρονομία του Ταύρου

Μια γευστική βόλτα σε ένα under the radar σημείο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/06/2025

Τα εστιατόρια της αθηναϊκής παραλίας που σερβίρουν βραβευμένη γεύση

Τα παρά θίν' αλός εστιατόρια της πρωτεύουσας που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και, σίγουρα, αξίζουν την προσοχή σου.

Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαίρι.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "The White House Restaurant" στην Κέρκυρα

Με κομψή αισθητική, ανοιχτόκαρδο περιβάλλον σε σκηνικό πάνω στη θάλασσα και κουζίνα που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, το γαστρονομικό αυτό πόστο είναι σημείο αναφοράς στο νησί των Φαιάκων.

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".