Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

Διαγώνιος Θεσσαλονίκη Μύκονος

Με κοντά μισόν αιώνα ιστορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και διαδρομή που έχει χαράξει το όνομά της στην καρδιά κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης εξίσου, η ιστορική "Διαγώνιος" ετοιμάζεται για το νέο μεγάλο κεφάλαιό της: την απόβαση στη Μύκονο. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση που υπογράφει το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα του θρυλικού τίτλου, με την ομάδα του "Γλυκάνισου", που το έχει αναλάβει από το 2022, να έχει ως ώρας διαχειριστεί την κληρονομιά του με σεβασμό και συνέπεια.

Έτσι, το μερακλήδικο ψητοπωλείο, που έχει γράψει ιστορία χάρη στην απαράλλαχτη νοστιμιά των πιάτων του, θα φέρει σε κομβικό σημείο της Χώρας τη γευστική κληρονομιά που κουβαλά από το 1977, με πόστο ακριβώς στην είσοδο της Φάμπρικας. Με σημαιοφόρους τα ψητά σουτζουκάκια και το χοιρινό της γύρο, η Διαγώνιος θα μεταφέρει επίσης και όλο το υπόλοιπο μενού της, κομπλέ με την τεχνογνωσία της στη σωστή διαχείριση της δια χειρός διαλεγμένης πρώτης ύλης. Έτσι, λιχούδικη ρώσικη σαλάτα, εκφραστική σάλτσα πάπρικας, κι αφράτο συκωτάκι θα συμπληρώνουν τα highlights, σε μια μεταγραφή – έκπληξη, που φέρνει έναν διαφορετικό, πιο γειωμένο αέρα ανανέωσης στη Μύκονο.

Μαθαίνουμε, δε, ότι και η τιμολογιακή πολιτική θα κρατά τη μπάλα χαμηλά, αφού η Διαγώνιος δεν έρχεται… μόνο "για σεζόν".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.