Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

Διαγώνιος Θεσσαλονίκη Μύκονος

Με κοντά μισόν αιώνα ιστορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και διαδρομή που έχει χαράξει το όνομά της στην καρδιά κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης εξίσου, η ιστορική "Διαγώνιος" ετοιμάζεται για το νέο μεγάλο κεφάλαιό της: την απόβαση στη Μύκονο. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση που υπογράφει το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα του θρυλικού τίτλου, με την ομάδα του "Γλυκάνισου", που το έχει αναλάβει από το 2022, να έχει ως ώρας διαχειριστεί την κληρονομιά του με σεβασμό και συνέπεια.

Έτσι, το μερακλήδικο ψητοπωλείο, που έχει γράψει ιστορία χάρη στην απαράλλαχτη νοστιμιά των πιάτων του, θα φέρει σε κομβικό σημείο της Χώρας τη γευστική κληρονομιά που κουβαλά από το 1977, με πόστο ακριβώς στην είσοδο της Φάμπρικας. Με σημαιοφόρους τα ψητά σουτζουκάκια και το χοιρινό της γύρο, η Διαγώνιος θα μεταφέρει επίσης και όλο το υπόλοιπο μενού της, κομπλέ με την τεχνογνωσία της στη σωστή διαχείριση της δια χειρός διαλεγμένης πρώτης ύλης. Έτσι, λιχούδικη ρώσικη σαλάτα, εκφραστική σάλτσα πάπρικας, κι αφράτο συκωτάκι θα συμπληρώνουν τα highlights, σε μια μεταγραφή – έκπληξη, που φέρνει έναν διαφορετικό, πιο γειωμένο αέρα ανανέωσης στη Μύκονο.

Μαθαίνουμε, δε, ότι και η τιμολογιακή πολιτική θα κρατά τη μπάλα χαμηλά, αφού η Διαγώνιος δεν έρχεται… μόνο "για σεζόν".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.