Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το «Σεράμικο» του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου «Σέμπρικου», δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Εστιατόριο Σεράμικο στον Κεραμεικό

Έχει μια ωραία αύρα καφενείου το "Σεράμικο", ζεστή και φιλόξενη, που βγάζει γλυκιά οικειότητα σα να έχει καρυκευτεί με μια πρέζα Θεσαλονικιώτης χαλαρουίτας. Λογικό, άλλωστε, μια που η αυτή η γαστροταβέρνα του Κεραμεικού είναι το μικρό αδερφάκι του διάσημου "Σέμπρικο": το σημείο – μηδέν για τη γέννηση της μοντέρνας γαστρονομικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Ο σεφ, του, Γιώργος Μποϊδάνης, πάλι στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά, έχοντας αποκτήσει τα γαλόνια του στην κουζίνα του "Μαμαλούκα" – άλλο μαγαζί - σταθμός στη σκηνή της πόλης αυτό. Πώς να μη φέρει κάτι από τη βασίλισσα του Βορά μαζί του στην πρωτεύουσα, λοιπόν;

ο σεφ Γιώργος Μποϊδάνης στο Σεράμικο του Κεραμεικού

Εδώ στην Αθήνα, πάντως, ο Μποϊδάνης υπογράφει ένα μενού που κινείται στο φάσμα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με comfort χαρακτήρα, μιξάροντας παρεΐστικη λογική της μοιρασιάς, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας. Αρκετά από τα πιάτα, μάλιστα, έρχονται κατευθείαν από το συνταγολόγιο του "Σέμπρικου", ίδια κι απαραλλάχτα, όπως λόγου χάρη η πληθωρική παστουρμαδόπιτα, που φτάνει στο τραπέζι με τραγανό το φύλλο και πλούσια τη γέμιση από νόστιμο, ποιοτικό κασέρι και εκφραστικό, τσαμπουκαλεμένο παστουρμά, έτσι που κάθε μπουκιά να ξεχειλίζει από γενναιόδωρη βορειοελαδίτικη νοστιμιά.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
09/05/2025

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.