Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Ζητήσαμε από τον Βαγγέλη Περρή να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που αγαπά και που τρώει καλά. Ορίστε τι μας είπε.

Ο Βαγγέλης Περρής και τα αγαπημένα του εστιατόρια στην Αθήνα

> Παπαδάκης: Η οδός Φωκυλίδου γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, αλλά στην ουσία αποτελεί κυκλαδονήσι. Οι βάρκες φέρνουν φρέσκο παριανό ψάρι, τα καπαρόφυλλα ανακατεύονται με συριανά τυριά, τα ασύρτικα μυρίζουν Σαντορίνη, ακόμα και η μπύρα είναι τηνιακή. Ανάμεσα τους χορεύει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, κάνει μαγικά, τους χαμογελάει και τα συνδυάζει σε πιάτα που είναι στολίδια, φιλέματα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στα ξένα και ζουν με την προσμονή της επιστροφής στο νησί

> Base Grill: Ήμασταν από τους πρώτους που το επισκέφτηκαν, όταν ακόμα θύμιζε ταβέρνα. Ο κατάλογος είχε για εξώφυλλο δύο δίδυμα μωρά ντυμένα μάγειρες ήταν οι ιδιοκτήτες Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος που μας εξήγησαν ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική όπως και τα πιάτα τους. Αφήσαμε την παραγγελία σε εκείνους και αμέσως κατέφθασε μια φωλιά από τηγανιτές πατάτες με αυγά. Κάθε πιρουνιά μια φωνούλα ευχαρίστησης για το πιάτο στο οποίο απονέμεται το βραβείο του πιο αντιγραμμένου της χιλιετίας. Στη συνέχεια φύγαμε για Αργεντινή και Βραζιλία, ποτίσαμε την πικάνια και το rib-eye με pinot noir και έκτοτε το Περιστέρι έγινε η τραπεζαρία μας.

> Θαλασσινός: Ο "Θαλασσινός" θα μπορούσε να είναι καΐκι που αρμενίζει στο Αιγαίο με καπετάνισσα την Ντίνα. Εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, ρίχνει δίχτυα που γεμίζουν με "σπαρταριστό ασήμι" και βουτάει για κυδώνια, χταπόδια και όστρακα. Γίνονται πρώτες ύλες που στην κουζίνα του "Θαλασσινού" μετατρέπονται σε αφρό και, νά’σου οι ψαρόσουπες, τα καλαμαράκια με πέστο, η ψαροντολμάδες, τα καπνιστά χέλια. Αν ο "Θαλασσινός" ήταν εποχή, θα ήταν η άνοιξη, το επιβεβαιώνουν και οι βουκαμβίλιες.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παπαδάκης

Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.