
Ζητήσαμε από τον Βαγγέλη Περρή να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που αγαπά και που τρώει καλά. Ορίστε τι μας είπε.
Ο Βαγγέλης Περρής και τα αγαπημένα του εστιατόρια στην Αθήνα
> Παπαδάκης: Η οδός Φωκυλίδου γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, αλλά στην ουσία αποτελεί κυκλαδονήσι. Οι βάρκες φέρνουν φρέσκο παριανό ψάρι, τα καπαρόφυλλα ανακατεύονται με συριανά τυριά, τα ασύρτικα μυρίζουν Σαντορίνη, ακόμα και η μπύρα είναι τηνιακή. Ανάμεσα τους χορεύει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, κάνει μαγικά, τους χαμογελάει και τα συνδυάζει σε πιάτα που είναι στολίδια, φιλέματα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στα ξένα και ζουν με την προσμονή της επιστροφής στο νησί
> Base Grill: Ήμασταν από τους πρώτους που το επισκέφτηκαν, όταν ακόμα θύμιζε ταβέρνα. Ο κατάλογος είχε για εξώφυλλο δύο δίδυμα μωρά ντυμένα μάγειρες ήταν οι ιδιοκτήτες Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος που μας εξήγησαν ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική όπως και τα πιάτα τους. Αφήσαμε την παραγγελία σε εκείνους και αμέσως κατέφθασε μια φωλιά από τηγανιτές πατάτες με αυγά. Κάθε πιρουνιά μια φωνούλα ευχαρίστησης για το πιάτο στο οποίο απονέμεται το βραβείο του πιο αντιγραμμένου της χιλιετίας. Στη συνέχεια φύγαμε για Αργεντινή και Βραζιλία, ποτίσαμε την πικάνια και το rib-eye με pinot noir και έκτοτε το Περιστέρι έγινε η τραπεζαρία μας.
> Θαλασσινός: Ο "Θαλασσινός" θα μπορούσε να είναι καΐκι που αρμενίζει στο Αιγαίο με καπετάνισσα την Ντίνα. Εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, ρίχνει δίχτυα που γεμίζουν με "σπαρταριστό ασήμι" και βουτάει για κυδώνια, χταπόδια και όστρακα. Γίνονται πρώτες ύλες που στην κουζίνα του "Θαλασσινού" μετατρέπονται σε αφρό και, νά’σου οι ψαρόσουπες, τα καλαμαράκια με πέστο, η ψαροντολμάδες, τα καπνιστά χέλια. Αν ο "Θαλασσινός" ήταν εποχή, θα ήταν η άνοιξη, το επιβεβαιώνουν και οι βουκαμβίλιες.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.