Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Ζητήσαμε από τον Βαγγέλη Περρή να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που αγαπά και που τρώει καλά. Ορίστε τι μας είπε.

Ο Βαγγέλης Περρής και τα αγαπημένα του εστιατόρια στην Αθήνα

> Παπαδάκης: Η οδός Φωκυλίδου γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, αλλά στην ουσία αποτελεί κυκλαδονήσι. Οι βάρκες φέρνουν φρέσκο παριανό ψάρι, τα καπαρόφυλλα ανακατεύονται με συριανά τυριά, τα ασύρτικα μυρίζουν Σαντορίνη, ακόμα και η μπύρα είναι τηνιακή. Ανάμεσα τους χορεύει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, κάνει μαγικά, τους χαμογελάει και τα συνδυάζει σε πιάτα που είναι στολίδια, φιλέματα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στα ξένα και ζουν με την προσμονή της επιστροφής στο νησί

> Base Grill: Ήμασταν από τους πρώτους που το επισκέφτηκαν, όταν ακόμα θύμιζε ταβέρνα. Ο κατάλογος είχε για εξώφυλλο δύο δίδυμα μωρά ντυμένα μάγειρες ήταν οι ιδιοκτήτες Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος που μας εξήγησαν ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική όπως και τα πιάτα τους. Αφήσαμε την παραγγελία σε εκείνους και αμέσως κατέφθασε μια φωλιά από τηγανιτές πατάτες με αυγά. Κάθε πιρουνιά μια φωνούλα ευχαρίστησης για το πιάτο στο οποίο απονέμεται το βραβείο του πιο αντιγραμμένου της χιλιετίας. Στη συνέχεια φύγαμε για Αργεντινή και Βραζιλία, ποτίσαμε την πικάνια και το rib-eye με pinot noir και έκτοτε το Περιστέρι έγινε η τραπεζαρία μας.

> Θαλασσινός: Ο "Θαλασσινός" θα μπορούσε να είναι καΐκι που αρμενίζει στο Αιγαίο με καπετάνισσα την Ντίνα. Εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, ρίχνει δίχτυα που γεμίζουν με "σπαρταριστό ασήμι" και βουτάει για κυδώνια, χταπόδια και όστρακα. Γίνονται πρώτες ύλες που στην κουζίνα του "Θαλασσινού" μετατρέπονται σε αφρό και, νά’σου οι ψαρόσουπες, τα καλαμαράκια με πέστο, η ψαροντολμάδες, τα καπνιστά χέλια. Αν ο "Θαλασσινός" ήταν εποχή, θα ήταν η άνοιξη, το επιβεβαιώνουν και οι βουκαμβίλιες.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παπαδάκης

Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.