Πού θα φας το νοστιμότερο κερκυραϊκό σοφρίτο στην Αθήνα;

Από μια μαστόρισσα μαγείρισσα που έρχεται για μία και μόνο ξεχωριστή βραδιά από την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα.

Σοφρίτο toula's

Για ακόμη μία εβδομάδα, το Symposio at Ark εμπλουτίζει τις επιλογές στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, προσκαλώντας στην αστική ριβιέρα κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά εστιατόρια. Δίνει έτσι στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει πρωτοπόρα μέρη από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και τη γαστρονομική τους κοσμοθεωρία, μέσα από ξεχωριστά και άκρως αντιπροσωπευτικά της δουλειάς τους, ειδικά διαμορφωμένα value for money μενού. 

Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας, παρελαύνουν γευστικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Μετά τα "Alfredo's Grand Dining", "Noble Gourmet" και "Ηλιοβασίλεμα", φτάνει η σειρά ενός εκ των πιο sui generis περιπτώσεων εστίασης στη χώρα. Το "Toula’s Seaside" και η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού φέρνουν, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, κάτι από τη νόστιμη φιλοσοφία τους στο "Ark".

Symposio at Ark_Toulas Seaside 1

Symposio at Ark_Toulas Seaside 2

Στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας και στο πανέμορφο σκηνικό της παραλίας Αγνί, το "Toula’s Seaside" εξακολουθεί να αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για επισκέπτες και ντόπιους. Με riviera chic χώρο και τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μια κουζίνα με ξεκάθαρα θαλασσινό πρόσημο, που ακουμπά τόσο σε σύγχρονες δημιουργίες όσο και σε παραδοσιακές σταθερές.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Βασικός άξονας δημιουργίας εδώ, πέρα από τα καλούδια του αφρού και του βυθού, ο βιολογικός/ οργανικός κήπος του εστιατορίου που απλώνεται πέριξ αυτού και προμηθεύει την κουζίνα με θαυμάσια πρώτη ύλη όσον αφορά τα λαχανικά, τα βότανα, τα φρούτα, ακόμη και τα μπαχαρικά, σε μία απευθείας σύνδεση του μποστανιού με το τραπέζι. Άχαστο μπιάνκο, γοητευτικός αστακός σε σαγανάκι και ενδιαφέρον κότσι ψαριού αποτελούν κάποια από τα highlights ενός πληθωρικού αλλά εξόχως ισορροπημένου μενού.

Μενού "Toula’s Seaside"
  • ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - Ταρτάκι χειροποίητο από φύλλο ρυζιού, μους κερκυραϊκών τυριών με κομματάκια σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και χειροποίητη γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας. Φρέσκο ζυμωμένο ψωμί στον ξυλόφουρνο με βιολογικό πρωτόλαδο και ελιές Κερκύρας.
  • ΟΡΕΚΤΙΚΑ - Μιλφέιγ γαρίδας σε τραγανή σφολιάτα, γαρίδες, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος/ Κροκέτα μπιάνκο με μαύρο αϊολί/ Τριλογία από χειροποίητες παραδοσιακές πίτες: χορτοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μπακαλιαρόπιτα/ Γαρίδες της Τούλας με ρύζι σοτέ, κουκουνάρι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι
  • ΣΑΛΑΤΑ - Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά με μηλολωτό, κουμκουάτ, πικάντικη γραβιέρα, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα και νιφάδες από bitter σοκολάτα.
  • ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ - Μουσακάς καραβίδας: κιμάς από καραβίδα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα και μπισκ καραβίδας/ Σοφρίτο κερκυραϊκό: μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ με πουρέ πατάτας σε βελούδινη σάλτσα από σκόρδο και ξίδι.
  • ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - Το γλύκισμα τσι Καλής και της Νόνας - Φογάτσα (κερκυραϊκό τσουρέκι) με κρέμα μάντολας, καραμελωμένα αμύγδαλα, χειροποίητη μαρμελάδα κουμκουάτ και χειροποίητο σορμπέ παγωτό κουμκουάτ.

Info

Κόστος: € 60/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.