Στο Albion έκαναν update στις γεύσεις

Το δημοφιλές μπαρ-εστιατόριο του Ψυχικού παρουσιάζει ένα νέο μενού, πιστό στη φιλοσοφία της κουζίνας του αλλά με ενδιαφέρουσες φρέσκες ιδέες.

​​Albion

Υπάρχουν κάποια μέρη που μοιάζουν να ήταν πάντα εκεί, σαν να έχουν ριζώσει στον χάρτη της πόλης και στη μνήμη των ανθρώπων της. Το Albion είναι ακριβώς ένα από αυτά. Στην καρδιά του Ψυχικού, γύρω από την πιάτσα του Φάρου, αυτό το ατμοσφαιρικό all-day bar restaurant έχει καταφέρει να διατηρήσει ατόφια τη γοητεία του για 14 συναπτά έτη, παραμένοντας σημείο αναφοράς για όσους αναζητούσαν ένα αυθεντικό μέρος που εξελίχθηκε σε στέκι.

Στεγασμένο στο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, απλώνεται σε ένα εσωτερικό διακριτικής πολυτέλειας και ήσυχης κομψότητας, καθώς και στην εκλεπτυσμένη προέκταση του, την πάντοτε ανοιχτόκαρδη αυλή του. Πέραν όλων των άλλων ατού του, το Albion δίνει μεγάλο βάρος και στο τερέν της γεύσης.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 8

Στο νέο μενού του Albion, οι δίδυμοι σεφ Γιώργος και Στέφανος Νούσιας -με γευστική προϊστορία από την πρώτη, κυριολεκτικά, ημέρα του μαγαζιού εμπλουτίζουν την απολαυστική πρόταση, πατώντας πάντοτε στιβαρά στο τερέν της μοντέρνας μεσογειακής προσέγγισης, μέσω μιας κουζίνας που εμπλουτίζεται και με διεθνείς επιρροές, έχοντας όμως πάντοτε ως θεμέλιο λίθο την πολύ καλή πρώτη ύλη. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 2

Στην καινούρια κάρτα που τρέχει εδώ και μερικές ημέρες -και θα συντροφεύσει τους επισκέπτες έως και τα βάθη της άνοιξης- συναντά κανείς νέα ορεκτικά, fine tuning σε αγαπημένες επιλογές καθώς και μετρημένες φρέσκες προτάσεις.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 6

Καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας με τσίλι, κόλιανδρο και καμμένα ντοματίνια, μανιτάρια με ψητή σελινόριζα, κάσιους, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί, χτένι με αγκινάρες, σουσάμι, φύκι νόρι, φρέσκια τρούφα και μπερ μπλαν με καμμένο λεμόνι αλλά και μοσχαρίσιο μάγουλο με καμμένο λάχανο, αυγολέμονο, τοπιναμπούρ, πράσο και άνηθο είναι μόνο κάποια από τα νέα πιάτα που -ερχόμενα στο πρώτο στάδιο κάθε γεύματος- συγκινούν. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 11

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 10

Προχωρώντας στα ενδότερα, δε γίνεται να περάσει -μεταξύ άλλων- απαρατήρητη η κοπή ημέρας με Wagyu A3 ή το αχνιστό καλκάνι με κολοκύθια, καπνιστή γαρίδα και μπισκ ολαντέζ. 

Ανανέωση υπάρχει και στο κομμάτι των επιδορπίων, με τον εικονικό καρπό κακάο με σοκολάτα 72%, πεκάν, εσπρέσο και τζελ yuzu και τον καραμελωμένο ανανά με καραμέλα βουτύρου με Fernet Branca, μπισκότο με μαραθόσπορο και σορμπέ ανανά να επισφραγίζουν ένα φινάλε γλυκιάς υπεροχής. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.