Στο Albion έκαναν update στις γεύσεις

Το δημοφιλές μπαρ-εστιατόριο του Ψυχικού παρουσιάζει ένα νέο μενού, πιστό στη φιλοσοφία της κουζίνας του αλλά με ενδιαφέρουσες φρέσκες ιδέες.

​​Albion

Υπάρχουν κάποια μέρη που μοιάζουν να ήταν πάντα εκεί, σαν να έχουν ριζώσει στον χάρτη της πόλης και στη μνήμη των ανθρώπων της. Το Albion είναι ακριβώς ένα από αυτά. Στην καρδιά του Ψυχικού, γύρω από την πιάτσα του Φάρου, αυτό το ατμοσφαιρικό all-day bar restaurant έχει καταφέρει να διατηρήσει ατόφια τη γοητεία του για 14 συναπτά έτη, παραμένοντας σημείο αναφοράς για όσους αναζητούσαν ένα αυθεντικό μέρος που εξελίχθηκε σε στέκι.

Στεγασμένο στο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, απλώνεται σε ένα εσωτερικό διακριτικής πολυτέλειας και ήσυχης κομψότητας, καθώς και στην εκλεπτυσμένη προέκταση του, την πάντοτε ανοιχτόκαρδη αυλή του. Πέραν όλων των άλλων ατού του, το Albion δίνει μεγάλο βάρος και στο τερέν της γεύσης.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 8

Στο νέο μενού του Albion, οι δίδυμοι σεφ Γιώργος και Στέφανος Νούσιας -με γευστική προϊστορία από την πρώτη, κυριολεκτικά, ημέρα του μαγαζιού εμπλουτίζουν την απολαυστική πρόταση, πατώντας πάντοτε στιβαρά στο τερέν της μοντέρνας μεσογειακής προσέγγισης, μέσω μιας κουζίνας που εμπλουτίζεται και με διεθνείς επιρροές, έχοντας όμως πάντοτε ως θεμέλιο λίθο την πολύ καλή πρώτη ύλη. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 2

Στην καινούρια κάρτα που τρέχει εδώ και μερικές ημέρες -και θα συντροφεύσει τους επισκέπτες έως και τα βάθη της άνοιξης- συναντά κανείς νέα ορεκτικά, fine tuning σε αγαπημένες επιλογές καθώς και μετρημένες φρέσκες προτάσεις.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 6

Καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας με τσίλι, κόλιανδρο και καμμένα ντοματίνια, μανιτάρια με ψητή σελινόριζα, κάσιους, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί, χτένι με αγκινάρες, σουσάμι, φύκι νόρι, φρέσκια τρούφα και μπερ μπλαν με καμμένο λεμόνι αλλά και μοσχαρίσιο μάγουλο με καμμένο λάχανο, αυγολέμονο, τοπιναμπούρ, πράσο και άνηθο είναι μόνο κάποια από τα νέα πιάτα που -ερχόμενα στο πρώτο στάδιο κάθε γεύματος- συγκινούν. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 11

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 10

Προχωρώντας στα ενδότερα, δε γίνεται να περάσει -μεταξύ άλλων- απαρατήρητη η κοπή ημέρας με Wagyu A3 ή το αχνιστό καλκάνι με κολοκύθια, καπνιστή γαρίδα και μπισκ ολαντέζ. 

Ανανέωση υπάρχει και στο κομμάτι των επιδορπίων, με τον εικονικό καρπό κακάο με σοκολάτα 72%, πεκάν, εσπρέσο και τζελ yuzu και τον καραμελωμένο ανανά με καραμέλα βουτύρου με Fernet Branca, μπισκότο με μαραθόσπορο και σορμπέ ανανά να επισφραγίζουν ένα φινάλε γλυκιάς υπεροχής. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".