Το "Botrini’s" γυρίζει σελίδα

Η συνεργασία του Έκτορα Μποτρίνι με τον Νίκο Μπίλλη ολοκλήρωσε τον κύκλο της και τη σκυτάλη στο πλευρό του κορυφαίου σεφ παραλαμβάνει ο Ηλίας Ντούκας.

botrinis4 Ηλίας Ντούκας, φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υποδέχεται στην κουζίνα του "Botrini’s" τον Ηλία Ντούκα, άρτι αφιχθέντα από το "Hiša Franko" της σπουδαίας σεφ Ana Roš στη Σλοβενία. Αυτός ήταν μονάχα ο τελευταίος σταθμός στην πολύ ενδιαφέρουσα πορεία του 33χρονου Ντούκα, ο οποίος ανδρώθηκε μαγειρικά σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως το "Fat Duck", το "Alchemist" και το "Noma", και τώρα επαναπατρίζεται στα γαστρονομικά πράγματα της χώρας μας παίρνοντας θέση στο πλευρό του κορυφαίου μας σεφ. 

"Είναι μια συνέχεια και μαζί μια αναγέννηση του "Botrini’s" αυτό που πρόκειται να συμβεί" εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός του. "Οι καιροί αλλάζουν και ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε το παρελθόν με διάθεση απολογισμού, να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε προς το μέλλον και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Με τον Ηλία γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και στο πρόσωπό του είδα την όρεξη και την ικανότητα να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα του εστιατορίου". 

botrinis2
'Εκτορας Μποτρίνι

Η δημιουργική αυτή διαδικασία χρειάζεται το χρόνο της και ασφαλώς δεν ολοκληρώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. "Δεν θέλουμε να βιαστούμε" λέει με έμφαση ο Μποτρίνι. "Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες να δουλεύουμε πάνω στο γευστικό κομμάτι που θα έχει μια αμιγώς ελληνο-ιταλική χροιά και μαζί βεβαίως δυναμικά στοιχεία του Ηλία από τα μέρη όπου έχει δουλέψει. Προχωράμε μπροστά, εξελισσόμαστε και πριν και πάνω απ΄όλα θέλουμε το φαγητό μας να εκφράζει πλέον μια ελευθερία σκέψης. Το ολοκαίνουργιο μενού υπολογίζουμε πως θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο μήνες και θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη!". 

Οι γεύσεις δεν είναι οι μόνες που πρόκειται να αλλάξουν, όπως εκμυστηρεύεται. "Το θέμα είναι να κάνουμε διαρκώς καινούργια πράγματα εξού και θα γίνουν κι άλλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα στον τρόπο σερβιρίσματος αλλά και στη γενικότερη αίσθηση της φιλοξενίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Θέλουμε να έχουν όνομα και επώνυμο και να αισθάνονται πως έχουν έρθει για φαγητό σε ένα σπίτι, γιατί και το "Botrini’s" άλλωστε ένα σπίτι είναι. Με τον Ηλία σε ρόλο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s, κρατάμε την παράδοση και τη φιλοσοφία μας, την καλυτερεύουμε και προχωράμε στο μέλλον". 

botrinis3
Φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

"Η επιστροφή στην Ελλάδα στριφογύριζε εδώ και κάποιο διάστημα σαν ιδέα στο μυαλό μου" λέει με τη σειρά του ο Ντούκας. "Γίνεται σε μια ιδανική για μένα συνθήκη, γιατί ανέκαθεν θαύμαζα τον Έκτορα και το να φτάσω να συνεργαστώ μαζί του είναι από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία φιλοξενίας στους επισκέπτες μας και μαζί την ευκαιρία να δουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε στην κουζίνα. Τον Έκτορα τον γνωρίζουν βέβαια, όμως είναι τώρα μια ευκαιρία να δουν κι ένα δείγμα γραφής από εμένα. Επιθυμία μας είναι να περνάμε καλά και εμείς και ο κόσμος που έρχεται να φάει κοντά μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μέσα σε μια δεξαμενή κρασιού σερβίρει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ανάμεσα στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Top Notch μέρη από κάθε γωνιά της χώρας και μια εμπειρία με εμβυθιστικό χαρακτήρα, από τις πιο ξεχωριστές που προσφέρει η εστιατορική Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/04/2026

"Εκείδανά": To Πάσχα στη Σύρο όλα δένουν γύρω από το τραπέζι

Το νέο στέκι της Σύρου στήνει θαλασσινή κουζίνα με καθαρή κατεύθυνση, τοπικά κυκλαδίτικα προϊόντα, απλές ιδέες και γεύσεις που δεν χρειάζονται περιττές παρεμβάσεις για να σταθούν.

Στα Εξάρχεια παίζει το πιο under the radar σουβλατζίδικο της Αθήνας

Σουβλάκια με ονομασία προέλευσης, βορειοελλαδίτικες αναφορές, DJ sets από βινύλια και σπουδαία ελληνικά κρασιά.

Ο Λευτέρης Λαζάρου στο Porto Carras

Ο σπουδαίος γευσιπλάστης σε μια νέα συνεργασία, με το εμβληματικό resort της Χαλκιδικής.

Λαχματζούν, μαντί και ορεκτικά της Ανατολίας στον Πειραιά: Μια αρμένικη στάση στο λιμάνι

Όλοι δίνουν ραντεβού στον "Λεβόν Τσερτσιάν", για παλαιωμένα τυριά και εκλεκτά αλλαντικά στο μικρό αυτό deli του μεγάλου λιμανιού.

Αυτό το ΣΚ τρώμε μύδια με τηγανητές πατάτες στα Πετράλωνα

Από τις Βρυξέλλες στα Πετράλωνα! Όταν τα moules-frites βρίσκουν θέση στο παριζιάνικο μπιστρό Chez Lucien.

Πάσχα με σοκολατένιες -και όχι μόνο λιχουδιές- στο BREAD B.C

Το Πάσχα στο BREAD B.C. επιστρέφει με προσήλωση στη γεύση και νέες, διακριτικά ανανεωμένες προτάσεις.