Το "Botrini’s" γυρίζει σελίδα

Η συνεργασία του Έκτορα Μποτρίνι με τον Νίκο Μπίλλη ολοκλήρωσε τον κύκλο της και τη σκυτάλη στο πλευρό του κορυφαίου σεφ παραλαμβάνει ο Ηλίας Ντούκας.

botrinis4 Ηλίας Ντούκας, φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υποδέχεται στην κουζίνα του "Botrini’s" τον Ηλία Ντούκα, άρτι αφιχθέντα από το "Hiša Franko" της σπουδαίας σεφ Ana Roš στη Σλοβενία. Αυτός ήταν μονάχα ο τελευταίος σταθμός στην πολύ ενδιαφέρουσα πορεία του 33χρονου Ντούκα, ο οποίος ανδρώθηκε μαγειρικά σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως το "Fat Duck", το "Alchemist" και το "Noma", και τώρα επαναπατρίζεται στα γαστρονομικά πράγματα της χώρας μας παίρνοντας θέση στο πλευρό του κορυφαίου μας σεφ. 

"Είναι μια συνέχεια και μαζί μια αναγέννηση του "Botrini’s" αυτό που πρόκειται να συμβεί" εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός του. "Οι καιροί αλλάζουν και ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε το παρελθόν με διάθεση απολογισμού, να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε προς το μέλλον και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Με τον Ηλία γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και στο πρόσωπό του είδα την όρεξη και την ικανότητα να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα του εστιατορίου". 

botrinis2
'Εκτορας Μποτρίνι

Η δημιουργική αυτή διαδικασία χρειάζεται το χρόνο της και ασφαλώς δεν ολοκληρώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. "Δεν θέλουμε να βιαστούμε" λέει με έμφαση ο Μποτρίνι. "Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες να δουλεύουμε πάνω στο γευστικό κομμάτι που θα έχει μια αμιγώς ελληνο-ιταλική χροιά και μαζί βεβαίως δυναμικά στοιχεία του Ηλία από τα μέρη όπου έχει δουλέψει. Προχωράμε μπροστά, εξελισσόμαστε και πριν και πάνω απ΄όλα θέλουμε το φαγητό μας να εκφράζει πλέον μια ελευθερία σκέψης. Το ολοκαίνουργιο μενού υπολογίζουμε πως θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο μήνες και θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη!". 

Οι γεύσεις δεν είναι οι μόνες που πρόκειται να αλλάξουν, όπως εκμυστηρεύεται. "Το θέμα είναι να κάνουμε διαρκώς καινούργια πράγματα εξού και θα γίνουν κι άλλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα στον τρόπο σερβιρίσματος αλλά και στη γενικότερη αίσθηση της φιλοξενίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Θέλουμε να έχουν όνομα και επώνυμο και να αισθάνονται πως έχουν έρθει για φαγητό σε ένα σπίτι, γιατί και το "Botrini’s" άλλωστε ένα σπίτι είναι. Με τον Ηλία σε ρόλο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s, κρατάμε την παράδοση και τη φιλοσοφία μας, την καλυτερεύουμε και προχωράμε στο μέλλον". 

botrinis3
Φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

"Η επιστροφή στην Ελλάδα στριφογύριζε εδώ και κάποιο διάστημα σαν ιδέα στο μυαλό μου" λέει με τη σειρά του ο Ντούκας. "Γίνεται σε μια ιδανική για μένα συνθήκη, γιατί ανέκαθεν θαύμαζα τον Έκτορα και το να φτάσω να συνεργαστώ μαζί του είναι από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία φιλοξενίας στους επισκέπτες μας και μαζί την ευκαιρία να δουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε στην κουζίνα. Τον Έκτορα τον γνωρίζουν βέβαια, όμως είναι τώρα μια ευκαιρία να δουν κι ένα δείγμα γραφής από εμένα. Επιθυμία μας είναι να περνάμε καλά και εμείς και ο κόσμος που έρχεται να φάει κοντά μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.