Για τους Financial Times, η Αθήνα ίσως είναι η πιο cool οινική σκηνή της Ευρώπης

Μερικές hipster αλήθειες για τη σκηνή των νέων αθηναϊκών wine bars από το σημαντικό βρετανικό medium.

Για τους Financial Times, η Αθήνα ίσως είναι η πιο cool οινική σκηνή της Ευρώπης © Λεωνίδας Τούμπανος

Σε ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο "Athens – the coolest wine scene in Europe?”, οι Financial Times και ο Chris Cotonou κάνουν focus στην οινική σκηνή της Αθήνας και το αν μη τι άλλο ακμάζον κίνημα του κρασιού στην πόλη. 

"Σε αντίθεση με το Παρίσι ή το Λονδίνο, τα αθηναϊκά wine bars είναι περισσότερο συνοικιακά στέκια και δεν απευθύνονται μόνο σε connoisseurs" αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Gallina

Ο Cotonou, με τη βοήθεια του Chris Kontos -του ανθρώπου πίσω από το Kennedy- κάνει λόγο για μία ολοένα και μεγαλύτερη έλξη των νέων προς το κρασί και τα wine bars, τα οποία ασκούν γοητεία και προσφέρουν πια εμπειρίες υψηλής ποιότητας. 

Το κομμάτι του Cotonou αναδεικνύει, πέρα από το Kennedy, κι άλλους βασικούς παίκτες της οινικής Αθήνας όπως το Wine is Fine και το Gallina, ενώ γίνεται αναφορά σε πρωτοπόρους όπως το Oinoscent και το Heteroclito. 

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί κανείς να διαβάσει όλο το άρθρο στους Financial Times.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.