The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.

O Rasmus Munk, καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2024 @rasmusmunkalchemist

Ο Δανός σεφ και συνιδιοκτήτης του Alchemist στην Κοπεγχάγη, Rasmus Munk, αναδείχθηκε ο κορυφαίος σεφ του κόσμου στα φετινά The Best Chef Awards, σε μία τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Atlantis, The Palm, στο Ντουμπάι. Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης αναρριχήθηκε από το νο.6 της περσινής λίστας του σημαντικού θεσμού, διαδεχόμενος στην κορυφή των επί δύο χρόνια θριαμβευτή, Dabiz Muñoz

"Είναι κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Είμαι πολύ συγκινημένος που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του χώρου με ψήφισαν" ανέφερε αρχικά, ενθουσιασμένος όσο και έκπληκτος, ο Rasmus Munk, μετά το πέρας του ceremony. Λίγο πριν κι επί σκηνής, τόνισε ότι "αυτό το βραβείο περιέχει τη λέξη σεφ αλλά είναι μια αναγνώριση για όλη την ομάδα του Alchemist. Είμαι βαθιά ευγνώμων που έχω τον καθένα από αυτούς δίπλα μου, στο εστιατόριο".

Υπενθυμίζουμε πως το Alchemist βρίσκεται στο νο.8 των The World's 50 Best Restaurants για το 2024, ενώ φέρει δύο αστέρια Michelin. Τοποθετημένο σε ένα παλιό ναυπηγείο στη βιομηχανική περιοχή Refshaleoen της δανέζικης πρωτεύουσας, το Alchemist δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο, καθώς στο αισθητικό του κομμάτι ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ένας θόλος πλανητάριου, projections με το βόρειο σέλας και μέδουσες που επιπλέουν ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, ο Munk σερβίρει μια 'ολιστική' κουζίνα που περιλαμβάνει πιάτα όπως μια φουσκωμένη σφαίρα γλουτένης γεμάτη καπνό, με κρέμα στο πάνω μέρος, ταρτάρ καραβίδας, κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι Oscietra ή μια ομελέτα με μεμβράνη κρόκου αυγού, εσπούμα αυγού και ένα λεπτό στρώμα πανσέτας.

Διαβάστε Επίσης

Τα Τhe Best Chef Awards είναι μια γαστρονομική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017, με την παρθενική ανακοίνωση της λίστας των 100 σεφ με την πιο δυναμική παρουσία διεθνώς. Εξελίσσεται σταθερά σε θεσμό, με μερικές ημέρες παράλληλων εκδηλώσεων, πέραν της βασικής τελετής.

Διεκδικούν δυναμικά χώρο στο καλεντάρι όσων παρακολουθούν στενά τις διεθνείς εξελίξεις του σύμπαντος της γεύσης, ενώ διαφοροποιούνται από τα The World’s 50 Best λόγω της αυστηρά προσωποκεντρικής τους υπόστασης, ξεχωρίζοντας τους πιο επιδραστικούς σεφ του μάταιου τούτου κόσμου, κάθε ένας από τους οποίους αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο απαιτητικό πεδίο της υψηλής γαστρονομίας.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

9 έθνικ εστιατόρια για γευστικά ταξίδια χωρίς σύνορα

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2024

Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.

Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!

Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Mία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Πώς το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες βρέθηκε στην κορυφή των Latin America’s 50 Best Restaurants για το 2024.

Άλεξ Βασιλάτου, πώς έμαθες την Αθήνα να τρώει φρέσκια pasta;

Το νεαρό κορίτσι πίσω από το αθηναϊκό φαινόμενο του "Άλ3ξ: The Fresh Pasta Bar", που έκανε τους μακαρονάδες να αγαπήσουν το Κολωνάκι με ζυμαρικά στιγμής σε απίθανες συνταγές, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη διαδρομή που την οδήγησε από λονδρέζικα εστιατόρια και τα private dinners των αστικών σαλονιών της πόλης, στο πιο πετυχημένο street στέκι της Αθήνας, κι από εκεί στη λίστα των 30 Under 30 του ελληνικού Forbes.

Σε μία παμπ του Ψυρρή φτιάχνουν φίνο σουβλάκι με συκώτι

Το Ringo εμπνέεται από τον ντράμερ των Beatles και φέρνει σχαρίσια νοστιμιά και πρωτότυπα ήθη στην Πρωτογένους.