"Nyn esti": Ένας γαστρονομικός βιότοπος με art διάθεση

ΝΥΝ ESTI

Μπαίνοντας δυναμικά στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, ως το φετινό One to watch εστιατόριο στους Χρυσούς Σκούφους, το "NYN ESTI", το πρωτοποριακό εστιατόριο του ομίλου nice n easy των Χρήστου Αθανασιάδη και Δημήτρη Χριστοφορίδη, στον 4ο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εξελίχθηκε σε talk of the town γαστρονομικό προορισμό που όμοιό του δεν έχουμε δει στην πόλη.

ΝΥΝ ESTI

Ο head chef Σταμάτης Μισομικές, συνδέοντας τη γαστρονομία με τις εικαστικές τέχνες και την τεχνολογία, δημιουργεί αξέχαστα conceptual menus γευσιγνωσίας που ενσωματώνουν το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας, με τον  πλέον συναρπαστικά νόστιμο τρόπο. Με highlight τον εποχικό "Βιότοπο", σύνθεση τριών μενού γευσιγνωσίας, της "Χλωρίδας", της "Πανίδας" και του "Αλς", αλλά και δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας ευέλικτο γευστικό ταξίδι, η κουζίνα του "ΝΥΝ ESTI" δικαιούται απολύτως τον χαρακτηρισμό γαστρονομικό art happening, χαρίζοντας στην Αθήνα ένα εστιατόριο-προορισμός που έλειπε από τα μουσεία της.

ΝΥΝ ESTI

Ο mixologist Θάνος Μουσούλης, με την "Υγρή Πινακοθήκη", την όμορφα σχεδιασμένη cocktail list του, που αποτίνει φόρο τιμής σε καλλιτέχνες και εικαστικά ρεύματα, προτείνει, παράλληλα ή εναλλακτικά με την πλούσια λίστα κρασιών, το ιδανικό pairing. Η βεράντα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης δεν περιγράφεται με λόγια και αν δεν έχετε απολαύσει ακόμη τον συγκλονιστικόορίζοντα της πόλης με την Ακρόπολη στο κέντρο από εδώ, το δείπνο ή το γεύμα στο "ΝΥΝ ESTI" είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε δώρο στον εαυτό σας μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες του αθηναϊκού καλοκαιριού. 

ΝΥΝ ESTI

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 51-53, 6989438866, 
FB: NYN ESTI, IG: @nynesti

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.