'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Hanky Panky

Το είχε εδώ και καιρό στα σκαριά το street food project του ο Γρηγόρης Κίκης. Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) το έκανε τελικά πραγματικότητα -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky" να μετρά λίγα 24ωρα ζωής στην πλατεία Μερκούρη των 'Ανω Πετραλώνων.

'Street food meets outer space'

Με την ακριβώς παραπάνω λεζάντα συστήνεται το ολοκαίνουριο σημείο για φαγητό του δρόμου και ο τελευταίος όρος ίσως να το αδικεί. Εξηγούμαι: Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εστιατορικού επιπέδου, τα πάντα είναι χειροποίητα και, κυρίως, ερμηνεύονται εύκολα από τον καθένα. 

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 17

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 15

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 16

Οι επιλογές είναι εύγλωττες, μετρημένες ποσοτικά και αναγνωρίσιμες ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ακριβώς μυημένος στα εστιατορικά της πόλης δρώμενα. Οικείες. Κάτι που σημαίνει πως στο μενού συναντάς μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες. Όλα τους φροντισμένα στο έπακρο - σκέψου για παράδειγμα πως εδώ δε χρησιμοποιείται αλάτι αλλά γάρος από μοσχάρι.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 7

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 8

Τι τρως λοιπόν εδώ; Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα, σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά), χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου και το root bomb με μπιφτέκι σελινόριζας και τσιμιτσούρι - μεταξύ άλλων.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 5

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 3

Σβήνεις με παγωτό μηχανής σοκολάτα-βανίλια, με τον αεικίνητο σεφ Κίκη να υπόσχεται πως θα το αλλάζει συχνά, ενώ προσεχώς θα παίξουν και εμφιαλωμένα κοκτέιλ, μαζί με δική τους μπύρα.

Για το τέλος, δύο fun facts. Ο πρώτος πελάτης του "Hanky Panky" ήταν ο τριάστερος κοσμοπολίτης σεφ Jacob Jan Boerma, που βρέθηκε στην Αθήνα για να επιμεληθεί το μενού στο dîner de gala της φετινής τελετής των Χρυσών Σκούφων. Ο έτερος γευσιπλάστης της σπουδαιότερης βραδιάς των ελληνικών εστιατορίων, Παύλος Κυριάκης, είναι εκείνος που έχει φτιάξει όλα τα γκράφιτι στα πέριξ του ολόφρεσκου σποτ, αξιοποιώντας ένα ακόμη ταλέντο του, μακριά από την κουζίνα αυτή τη φορά.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 2

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 1

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 19


Info

Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα

Καθημερινά 18.00-02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.