
" 'Ηταν μία από τις σοβαρότερες δουλειές μου στη Νάξο, στις δύο χρονιές που έμεινα φτιάξαμε αμέτρητα πιάτα - κρατάγαμε τα χαρτάκια για την τρέλα μας και πάλι δεν μπορούσαμε να τα μετρήσουμε" μου λέει ο Χάρης Μπονάνος για να κάνει τη σύνδεση με το 'Avaton 1739', το 'Caya' και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, από όπου καταφθάνει σημαντικό μέρος των πρώτων υλών του για το 'Hurry Up'.
'Χεράτο' φαγητό με σοβαρό μαγειρικό background
Το αλέγρο και cool street food εστιατόριο μετρά λίγες εβδομάδες ζωής στον αριθμό 34 της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Πριν από αυτό, ο σεφ-πατρόν Μπονάνος είχε περάσει 2 σεζόν στη Νάξο. Κι αν εκεί παρουσίασε μία κουζίνα updated γαστροταβέρνας αλλά και ένα υβρίδιο ναξιω-ιταλικής γευστικής κατεύθυνσης, εδώ επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (για παράδειγμα, η εξαιρετική Μικρή Φάρμα της Νάξου και ο 'Λάρυ' του 'Βασιλαρακιού' είναι από τους βασικότερους προμηθευτές του).

"Αρχικά ήθελα να κάνω μία γαστροταβέρνα κι εδώ. Αλλά προέκυψε κάτι διαφορετικό -θέλω να πιστεύω- στο αθηναϊκό street food. Κάτι value for money και νόστιμο. Αυτή η φάση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, την αγαπώ και θέλω να την εξελίξω. Δε με κουράζει καθώς το αλλάζω διαρκώς με βάση την εποχικότητα, δε σταματώ να βγάζω συνταγές και θεωρώ πως βγάζει αρκετή γεύση" συμπληρώνει.

Επιβεβαιώνω αστραπιαία δοκιμάζοντας μία έξοχη γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος.

Δεν είναι όμως η μόνη πάστα εδώ, καθώς τη διαδέχεται το πιο 'εστιατορικό' πιάτο του μικρού αλλά περιεκτικού μενού: Τα μπουκατίνι με φρέσκο ζυμαρικό παρουσιάζει ταυτόχρονα street food 'αλητεία' και γκουρμέ υπόβαθρο. Βλέπεις, οι τρεις σάλτσες τους (ζωμός κότας, σος μπέικον με κρεμμύδι, μανιτάρι και πιπεριά και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας) δένουν με αγελαδινό βούτυρο σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλεντάρισμα βαθιάς νοστιμιάς. Το χώμα από καμένο βούτυρο που προστίθεται στο φινάλε αφήνει τη δική του πινελιά.


Κορύφωση με open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα (σε καμία των περιπτώσεων μην το ζητήσεις παραπάνω ψημένο από medium) σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης.

Streetfoodάδικο δίχως τηγανητές πατάτες δε γίνεται και ο Χάρης Μπονάνος φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη (και πάλι) από τη Νάξο. Τις πλαισιώνει είτε με μαρμελάδα ντομάτας, είτε με τσάτνεϊ πιπεριάς με κρέμα κράνμπερι, είτε μαγιονέζα-lime.
Κάνεις όποιο pairing γουστάρεις με κρασιά του κτήματος Αποστολίδη (συν κάποιες έξυπνα επιλεγμένες νεοκοσμίτικες προτάσεις) και μπύρες Νύμφη και 608 (βρίσκεις την Pale Ale, προσεχώς έρχεται και η IPA).

Φεύγω με απωθημένα καθώς δεν πρόλαβα να τιμήσω το πολλά υποσχόμενο χοτ ντογκ με λουκάνικο προβατίνας σε ατμιστό πατατόψωμο, με τσιμιτσούρι, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τσίλι και το επιδόρπιο τιραμισού/τσιζκέικ με σιρόπι καφέ που στήνεται α λα μινούτ.
Προσεχώς, στο 'Hurry Up' ετοιμάζονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως events με οινοποιεία, ενώ σύντομα θα σερβίρονται (και) homemade σορμπέ (ροδάκινο, πεπόνι).
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.