'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Το street food εστιατόριο Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι

" 'Ηταν μία από τις σοβαρότερες δουλειές μου στη Νάξο, στις δύο χρονιές που έμεινα φτιάξαμε αμέτρητα πιάτα - κρατάγαμε τα χαρτάκια για την τρέλα μας και πάλι δεν μπορούσαμε να τα μετρήσουμε" μου λέει ο Χάρης Μπονάνος για να κάνει τη σύνδεση με το 'Avaton 1739', το 'Caya' και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, από όπου καταφθάνει σημαντικό μέρος των πρώτων υλών του για το 'Hurry Up'.

'Χεράτο' φαγητό με σοβαρό μαγειρικό background

Το αλέγρο και cool street food εστιατόριο μετρά λίγες εβδομάδες ζωής στον αριθμό 34 της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Πριν από αυτό, ο σεφ-πατρόν Μπονάνος είχε περάσει 2 σεζόν στη Νάξο. Κι αν εκεί παρουσίασε μία κουζίνα updated γαστροταβέρνας αλλά και ένα υβρίδιο ναξιω-ιταλικής γευστικής κατεύθυνσης, εδώ επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (για παράδειγμα, η εξαιρετική Μικρή Φάρμα της Νάξου και ο 'Λάρυ' του 'Βασιλαρακιού' είναι από τους βασικότερους προμηθευτές του).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 6

"Αρχικά ήθελα να κάνω μία γαστροταβέρνα κι εδώ. Αλλά προέκυψε κάτι διαφορετικό -θέλω να πιστεύω- στο αθηναϊκό street food. Κάτι value for money και νόστιμο. Αυτή η φάση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, την αγαπώ και θέλω να την εξελίξω. Δε με κουράζει καθώς το αλλάζω διαρκώς με βάση την εποχικότητα, δε σταματώ να βγάζω συνταγές και θεωρώ πως βγάζει αρκετή γεύση" συμπληρώνει. 

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 4

Επιβεβαιώνω αστραπιαία δοκιμάζοντας μία έξοχη γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 5

Δεν είναι όμως η μόνη πάστα εδώ, καθώς τη διαδέχεται το πιο 'εστιατορικό' πιάτο του μικρού αλλά περιεκτικού μενού: Τα μπουκατίνι με φρέσκο ζυμαρικό παρουσιάζει ταυτόχρονα street food 'αλητεία' και γκουρμέ υπόβαθρο. Βλέπεις, οι τρεις σάλτσες τους (ζωμός κότας, σος μπέικον με κρεμμύδι, μανιτάρι και πιπεριά και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας) δένουν με αγελαδινό βούτυρο σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλεντάρισμα βαθιάς νοστιμιάς. Το χώμα από καμένο βούτυρο που προστίθεται στο φινάλε αφήνει τη δική του πινελιά.

Η γκιόζα στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Η pasta στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Κορύφωση με open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα (σε καμία των περιπτώσεων μην το ζητήσεις παραπάνω ψημένο από medium) σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 8

Streetfoodάδικο δίχως τηγανητές πατάτες δε γίνεται και ο Χάρης Μπονάνος φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη (και πάλι) από τη Νάξο. Τις πλαισιώνει είτε με μαρμελάδα ντομάτας, είτε με τσάτνεϊ πιπεριάς με κρέμα κράνμπερι, είτε μαγιονέζα-lime. 

Κάνεις όποιο pairing γουστάρεις με κρασιά του κτήματος Αποστολίδη (συν κάποιες έξυπνα επιλεγμένες νεοκοσμίτικες προτάσεις) και μπύρες Νύμφη και 608 (βρίσκεις την Pale Ale, προσεχώς έρχεται και η IPA).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 9

Φεύγω με απωθημένα καθώς δεν πρόλαβα να τιμήσω το πολλά υποσχόμενο χοτ ντογκ με λουκάνικο προβατίνας σε ατμιστό πατατόψωμο, με τσιμιτσούρι, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τσίλι και το επιδόρπιο τιραμισού/τσιζκέικ  με σιρόπι καφέ που στήνεται α λα μινούτ.

Προσεχώς, στο 'Hurry Up' ετοιμάζονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως events με οινοποιεία, ενώ σύντομα θα σερβίρονται (και) homemade σορμπέ (ροδάκινο, πεπόνι).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.