Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στο "Mezze Athens"

Πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης, το αγαπημένο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με δημιουργική ματιά.

MEZE ATHENS

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens”. Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

MEZZE ATHENS

MEZE ATHENS

Στα τραπέζια του όμορφου αυτού πόστου αναβιώνει το concept του παραδοσιακού αθηναϊκού μεζεδοπωλείου με σύγχρονη ματιά. Στο λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως οι φωτιές ανάβουν από νωρίς το πρωί και ο τόπος μοσχοβολά από τα χαρμάνια καφέ που σερβίρουν με ελληνικό πρωινό. Η ποικιλία των γνώριμων στους τοπικούς ουρανίσκους είναι μεγάλη όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό υπάρχει και το αγγλικό πρωινό. 

MEZE ATHENS

MEZE ATHENS
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μεσημέρι δίνεται πάσα σε νόστιμα πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με τις φημισμένες σούβλες κοτόπουλου, μοσχαριού γάλακτος, σολομού ή θαλασσινών να ξεχωρίζουν. Θα μπείτε στο...ψητό για τα καλά με την tomahawk, τον γύρο ή τη μπριζόλα τόνου, το πρόβειο μπιφτέκι και το χταπόδι που ψήνουν άριστα στη σχάρα ενώ όσο περιμένετε θα τσιμπολογάτε με την παρέα σας την τηγανιά -χοιρινή ή κοτόπουλο-, τα τροφαντά κεφτεδάκια βουτώντας τα στη μους φέτας, το θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τις  χυλοπίτες ντομάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Αν αγαπάτε ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε τα μαρινάτα της "σεβιτσερία”, το καβούρι παϊδάκι και την ολόκληρη, σωστά ψημένη τσιπούρα σχάρας. 

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, 210 3312300, mezzeathens.gr, Instagram: mezze_athens, Facebook: MEZZE Athens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.