Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στο "Mezze Athens"

Πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης, το αγαπημένο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με δημιουργική ματιά.

MEZE ATHENS

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens”. Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

MEZZE ATHENS

MEZE ATHENS

Στα τραπέζια του όμορφου αυτού πόστου αναβιώνει το concept του παραδοσιακού αθηναϊκού μεζεδοπωλείου με σύγχρονη ματιά. Στο λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως οι φωτιές ανάβουν από νωρίς το πρωί και ο τόπος μοσχοβολά από τα χαρμάνια καφέ που σερβίρουν με ελληνικό πρωινό. Η ποικιλία των γνώριμων στους τοπικούς ουρανίσκους είναι μεγάλη όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό υπάρχει και το αγγλικό πρωινό. 

MEZE ATHENS

MEZE ATHENS
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μεσημέρι δίνεται πάσα σε νόστιμα πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με τις φημισμένες σούβλες κοτόπουλου, μοσχαριού γάλακτος, σολομού ή θαλασσινών να ξεχωρίζουν. Θα μπείτε στο...ψητό για τα καλά με την tomahawk, τον γύρο ή τη μπριζόλα τόνου, το πρόβειο μπιφτέκι και το χταπόδι που ψήνουν άριστα στη σχάρα ενώ όσο περιμένετε θα τσιμπολογάτε με την παρέα σας την τηγανιά -χοιρινή ή κοτόπουλο-, τα τροφαντά κεφτεδάκια βουτώντας τα στη μους φέτας, το θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τις  χυλοπίτες ντομάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Αν αγαπάτε ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε τα μαρινάτα της "σεβιτσερία”, το καβούρι παϊδάκι και την ολόκληρη, σωστά ψημένη τσιπούρα σχάρας. 

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, 210 3312300, mezzeathens.gr, Instagram: mezze_athens, Facebook: MEZZE Athens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.