"Dirty Sanchez": Μεξικό – Ψυχικό, σημειώσατε Χ

Το καινούργιο μενού στο αλέγκρο bar-restaurant του Νέου Ψυχικού παντρεύει τις δημοφιλείς μεξικάνικες γεύσεις με ορισμένες εξωτικές πινελιές και σερβίρεται σε αρμονία με πολύ καλά κοκτέιλ.

dirtysanchez1

Ήταν ένα άκρως χειμωνιάτικο βράδυ εκείνο που πέρασα το κατώφλι του "Dirty Sanchez", ψηλά στη Λεωφόρο Κηφισίας, όμως η ατμόσφαιρα και το πολύχρωμο ντεκόρ με ζέσταναν μεμιάς. Στους τοίχους φουντώνουν φυλλωσιές που μέσα τους ανάβουν neon συνθήματα, δίπλα στη μπάρα στέκουν πελώριοι κάκτοι που φοράνε sombreros, κάπου στο βάθος παίρνει το μάτι μου μαϊμούδες να αναρριχώνται προς το ταβάνι που σκεπάζεται από σαγρέ τσιμέντο προσφέροντας έτσι μιαν αντίθεση στο φουλ του χρώματος που επικρατεί παντού. Άλλα τραπέζια είναι ψηλά και μπαρίστικα, άλλα αγκαλιάζονται από λόντζες και αναπαυτικές καρέκλες, υπογραμμίζοντας έτσι τον αλέγκρο bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού.

dirtysanchez2

Το καινούργιο μενού που επιμελείται σταθερά ο Σπύρος Μαυροειδής έχει μεξικάνικη ραχοκοκαλιά αλλά δέχεται και κάποιες εξωτικές επιρροές που είναι προσφιλείς στον ταλαντούχο σεφ. Η προσέγγιση είναι πάντως ποιοτική και το καταλαβαίνεις ήδη από τα τρίχρωμα χειροποίητα nachos της αρχής που βουτάς σε πικάντικο guacamole με κόλιανδρο και πιπεριές jalapeños. Το σεβίτσε λαβράκι είναι ωραίο και πλούσιο σε υφές από καλαμπόκι choclo, κινόα, αγγούρι και αβοκάντο. H tostada με μοσχαρίσιο ταρτάρ δυναμιτίζεται από κρέμα με wasabi (προσοχή καίει) και σε εξίσου ανεβασμένες εντάσεις παίζουν επίσης τα tacos τόνου με yuzukoshu και κόλιανδρο. Αν προτιμάτε τις πιο απαλές και ήπιες γεύσεις, καλύτερα να κινηθείτε προς τα συμπαθέστατα tacos με μοσχάρι barbacoa όπως και σε εκείνα με ζουμερή γαρίδα και λεπτά "κορδόνια" δροσιστικής ρέβας. 

dirtysanchez3

Πολύ καλές οι τριπλοτηγανισμένες patatas bravas με κρέμα τυριών και chorizo, ενδιαφέροντα τα chimichangas σε εκδοχή roll με τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση κοτόπουλο, μάλλον εκτός κλίματος η σαλάτα του Καίσαρα και καλύτερη εκείνη με σπανάκι, καλαμπόκι, μάνγκο τουρσί και ωραίο dressing καπνιστής πιπεριάς. Από τα κύρια πιάτα τιμήσαμε το οσομπούκο barbacoa, με κρέας μεστό, τρυφερό και πικάντικο που σβήνει την αψάδα του σε φιλετάκια καλαμποκιού κι έχει πλάι του μαλακά tacos για να το τυλίξεις μαζί με διάφορα παρελκόμενα.  

Η Pavlova με αφράτη κρέμα και τραγανές μαρέγκες αλλά και το πλούσιο σουφλέ σοκολάτας με παγωτό αλμυρής καραμέλας γράφουν όμορφο γλυκό επίλογο, αν και η ατμόσφαιρα μάλλον ζητά ακόμα ένα από τα ωραία κοκτέιλ που υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και εκτελεί με ακρίβεια και καλό χέρι ο επικεφαλής bartender Μάριος Βόκρι. Πρωτότυπη και αναπάντεχη η εκδοχή του Dry Martini με τεκίλα (Tequila Dry), αέρινα αλκοολικό το Tijuana Sour με mezcal και μαστίχα, πολύπλοκο και άκρως ενδιαφέρον το Dirty Michelada με ντομάτα, μπίρα και kimchi που λανσάρεται οσονούπω. 

dirtysanchez4

Περισσότερες πληροφορίες

Dirty Sanchez

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.