Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται το 'NYN ESTI'

Το νέο εστιατόριο στα ορεινά της Συγγρού ενώνει την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Όμιλος Nice n Easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) καλωσορίζουν το 'NYN ESTI', συστήνοντας στο κοινό ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Με την υπογραφή του Σταμάτη Μισομικέ, το 'NYN ESTI' συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. 

Στηριζόμενο σε ένα ζωντανό μανιφέστο που αντιλαμβάνεται τη γαστρονομία ως δραματουργικά καθοδηγούμενη τέχνη, το 'NYN ESTI' διευρύνει τις γευστικές αναμνήσεις πέρα από την υλική υπόσταση του φαγητού.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 1

Προσφέρει δύο διαφορετικές εμπειρίες γαστρονομίας: τον "Βιότοπο", αρχικά, και το "Χρονολόγιο", που θα ενταχθεί σε επόμενο χρόνο. Στόχος των δυο μενού είναι να προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομική ιστορία, από το χθες στο σήμερα.

Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές στο εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στον "Βιότοπο" παρουσιάζεται η χλωρίδα και η πανίδα της Ελληνικής γης στο σήμερα. Αποτελείται από τρία μενού γευσιγνωσίας, τη Χλωρίδα, την Πανίδα και το Αλς. Στη Χλωρίδα εντοπίζεται η χορτοφαγική βάση του μενού. Η προσθήκη μιας πρωτεΐνης από τη γη δημιουργεί την Πανίδα, ενώ μιας πρωτεΐνης από τη θάλασσα δημιουργεί το Αλς. 

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 3

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 4

Όλες οι δημιουργίες του μενού έχουν εμπνευστεί από μοναδικά, δυσεύρετα και εποχιακά υλικά που έχουν επιλέγει προσεκτικά από την ομάδα του Σταμάτη Μισομικέ, όπως τα "Ριζώματα" ένα πιάτο με δυσεύρετες ρίζες βιοδυναμικής καλλιέργειας μαριναρισμένες με άρτυμα φτιαγμένο από τις φλούδες τους, μέχρι το επιδόρπιο "Φθινοπωρινά Φύλλα" όπου έχει αρωματιστεί με 28 διαφορετικά φύλλα.

Κάθε πιάτο παρασκευάζεται με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα για την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους, ενώ το εστιατόριο λειτουργεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του 'ΝΥΝ ESTI' είναι η δέσμευση στη βιώσιμη γαστρονομία, με τη χρήση βιολογικών και δυσεύρετων υλικών και η εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Διαβάστε Επίσης

Στο 'ΝΥΝ ESTI' η γαστρονομική εμπειρία ξεκινάει από την ύλη. Η κεραμική τέχνη, αποτέλεσε βασικό ερέθισμα για την επιλογή των κατάλληλων πιάτων που συνδέουν την αρχαία τεχνογνωσία με τη σύγχρονη γαστρονομία. Ο Σταμάτης Μισομικές, Head Chef του 'NYN ESTI' και δημιουργός του μανιφέστου, συνδυάζει το θέατρο, την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία με τη γεύση, προσθέτοντας νέες αποχρώσεις στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ελληνική γαστρονομία. 


Info

Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα
Τηλ. 210 3608591
Ανοιχτά καθημερινά από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.