Κτήμα Νικολάου: Κάθε κρασί και μια διαφορετική μνήμη Χριστουγέννων!

Κτήμα Νικολάου

Oι γιορτινές συναντήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα επισφραγίζονται οινικά με ετικέτες που έχουν λάμψη, μνήμη και ένα γευστικό αποτύπωμα που θα σε συντροφεύσει στη νέα χρονιά. Με προτάσεις από το Κτήμα Νικολάου, το γαστρονομικό μωσαϊκό σχεδιάζεται πιο γιορτινό από ποτέ, με το κάθε κρασί να υπογράφει και μια διαφορετική περίσταση. Η αρωματική Μαλαγουζιά (λευκό) κάνει ζωηρή εμφάνιση και βάζει στο παιχνίδι λευκά τυριά, ζυμαρικά με πέστο, αρνάκι φρικασέ, ενώ το Aσύρτικο καλεί στο τραπέζι πιάτα με αβγολέμονο, ψαρικά στη σχάρα αλλά και ένα λευκό cheesecake με μους μυζήθρας & μέλι. Οι άκρως ερυθρές βραδιές κλείνουν είτε με το Cabernet Frank που πάει γάντι με rib-eye μόσχου και γεμιστή γαλοπούλα, αλλά και με τη φημισμένη Νεμέα του Κτήματος, που παντρεύεται ντελικάτα με χοιρινό φιλέτο, κυνήγια, πλούσιες πικάντικες σάλτσες και παλαιωμένα αλλαντικά.

Κτήμα Νικολάου

Ντουραμάνι, Νεμέα, 6978486006, www.nikolaouestate.gr, Nikolaou Estate, @nikolaouestate

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"