Οινοποιείο Μπαραφάκα: Ένα κρασί για κάθε γιορτινή περίσταση

Το Οινοποιείο μάς παρουσιάζει τις οινικές του προτάσεις που θα καλύψουν κάθε μας ανάγκη στα γιορτινά φαγοπότια.

Οινοποιείο Μπαραφάκα

Tα Χριστούγεννα είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεγονός του χειμώνα, αφού σκορπάνε τη μαγεία τους ολούθε. Με λίγη από αυτήν τη χρυσόσκονη πασπαλίζει και το Οινοποιείο Μπαραφάκα από την περιοχή της Νεμέας τις οινικές του προτάσεις που θα καλύψουν κάθε μας ανάγκη στα γιορτινά φαγοπότια. Θα ξεκινήσουμε με τα ημίγλυκα ημιαφρώδη κρασιά Νεράιδες (λευκό) ή Τρεις Μάγισσες (ροζέ) ως απεριτίφ, θα σερβίρουμε τις σαλάτες και τους μεζέδες δίπλα στο λευκό Αμπέλου Ιδέα ή το ροζέ Saint Modesto, που θα μας ξεδιψάσουν με τις δροσερές τους οξύτητες και τα ανθικά και φρουτώδη αρώματα. Με τη βασίλισσα γαλοπούλα θα απολαύσουμε το παλαιωμένο λευκό Χίλια Χρόνια και με τα κόκκινα κρέατα τους ερυθρούς Αμπέλου Ιδέα και Apocalypsis, για να τα απογειώσουν με τις καλοδομημένες τους τανίνες. Το Φυλαχτό, ο λευκός γλυκός οίνος, τέλος, είναι το ιδανικότερο κλείσιμο για να συνοδεύσουμε τα επιδόρπιά μας.

Οινοποιείο Μπαραφάκα

Πίνδου 8, Νεμέα Κορινθίας, 2746022484

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"