Ο Άγγελος Μπακόπουλος μαγειρεύει "Astako" στην Αθήνα

Ο χρυσοσκουφάτος σεφ αναλαμβάνει χρέη culinary director σε ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ ελληνικής ψαροφαγίας που θα κάνει αίσθηση στη Γλυφάδα.

bakopoulos1

Παρουσιάζει μια δουλειά υψηλού επιπέδου στο πολυτελές "Lesante Cape" της Ζακύνθου ο Άγγελος Μπακόπουλος, η οποία δεν περιορίζεται μονάχα στο fine dining εστιατόριο "Fiore" που διακρίνεται με Χρυσό Σκούφο αλλά έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές όπως το εξαιρετικό farm to table εστιατόριο "Bostani" που προστέθηκε φέτος στις γευστικές εμπειρίες του ξενοδοχείου. Καθώς όμως η καλοκαιρινή σεζόν πλησιάζει προς τη λήξη της, ο ταλαντούχος σεφ προλειαίνει μια τρόπον τινά επιστροφή στα γευστικά πράγματα της Αθήνας, όπου τον πρωτογνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια. 

bakopoulos2

"Η βάση μου παραμένει η Ζάκυνθος, όμως παράλληλα αναλαμβάνω χρέη culinary director σε ένα καινούργιο πρότζεκτ που ετοιμάζεται στη Γλυφάδα", μου λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. "Θα ονομάζεται "Astakos” και θα είναι μια ψαροταβέρνα, όχι όμως απλή και κλασική. Θα έχουμε δηλαδή ξυλόφουρνο, ανοιχτή φωτιά με τροχαλίες και μια μεγάλη open kitchen όπου όλα θα γίνονται χειροποίητα".

Στην ερώτηση μου ως προς το γευστικό κόνσεπτ, απαντά πως θα είναι "σαφώς ελληνικό. Δεν θα έχουμε ούτε σεβίτσε ούτε yuzu. Ακόμα και τα ωμά μας θα είναι για παράδειγμα μια σφυρίδα κομμένη καρπάτσιο με λίγο ανθό αλατιού και καλό ελαιόλαδο ή στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές αρτυμένα λιτά, μόνο με λεμόνι. Στο ξεκίνημα του γεύματος θα έρχεται στο τραπέζι ένα τρόλει φορτωμένο τσίπουρα από κάθε μεριά της χώρας αλλά και ένας δίσκος σε στιλ παραμάνας για να διαλέξεις πρωτότυπα μεζεδάκια όπως σαρδέλα μαρινάτη με κρύο σπανακόρυζο, ντολμαδάκι με μύδια και εσπούμα ταραμά ή χταποδοκεφτές με κρέμα φάβας και σάλτσα στιφάδο". 

bakopoulos3

Από εκεί και πέρα τι έρχεται στο τραπέζι; "Και τα κύρια θα έχουν ελληνικό χρώμα, με προτάσεις που κινούνται πάνω στο δικό μου στιλ, όπως η σκορπίνα μπουρδέτο ή ο μπακαλιάρος μπιάνκο που θα διαμορφώνονται και ανάλογα με τις προμήθειες σε ψάρια που θα γεμίζουν την μαρμάρινη ψαριέρα μας. Αν υπάρχει για παράδειγμα ροφός θα τον μαγειρεούμε με μπάμιες, το καλκάνι στιφάδο και τη σφυρίδα σε ένα κλασικό φρικασέ". Όσο για το ευγενές και πάνοπλο οστρακόδερμο που δίνει στο μαγαζί το όνομά του, ο σεφ έχει στο μυαλό του πολλά και διαφορετικά μαγειρικά σενάρια, "από φρέσκο αστακό στον ξυλόφουρνο και στη σχάρα, μέχρι σούπα, ταρτάρ και βεβαίως τη signature βερσιόν μου για την αστακομακαρονάδα". 

bakopoulos4

Όλα αυτά τα ωραία και ενδιαφέροντα, συνυπολογίζοντας μάλιστα μια πλούσια wine list που θα αριθμεί περί τις 400 ετικέτες κι έναν κομψό χώρο που παντρεύει την πέτρα και το ξύλο, θα τα γνωρίσουμε κατά τις αρχές Δεκέμβρη, επί της Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα.  
 

Περισσότερες πληροφορίες

Astakos

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.