The World's 50 Best Restaurants: Η λίστα 51-100

Τα εστιατόρια που βρέθηκαν στις θέσεις 51-100 του σημαντικού θεσμού The World’s 50 Best Restaurants για το 2023.

The World's 50 Best Restaurants: Το εστιατόριο Cosme στη Νέα Υόρκη @cosmenyc

Ο σημαντικός θεσμός των The World’s 50 Best Restaurants ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τα εστιατόρια της λίστας 51-100 για το 2023. Η εκτεταμένη λίστα -πάντοτε sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna- περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια-προορισμούς από όλο τον κόσμο, με την γκάμα της φετινής χρονιάς να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 13 συναρπαστικές νέες εισόδους από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Κίτο.

Η Αθήνα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας δεν έχει για ακόμη μία φορά -ακριβώς όπως αναμενόταν για διάφορους λόγους- εκπρόσωπο στη λίστα, εν αντιθέσει με την αντίστοιχη των μπαρ.

The World’s 50 Best Restaurants 2023 - The List 51-100

51. Narisawa - Τόκιο, Ιαπωνία
52. Hof Van Cleve - Κρούισχουτεμ, Βέλγιο
53. Brat - Λονδίνο, Αγγλία
54. Alcalde - Γουαδαλαχάρα, Μεξικό
55. Ernst - Βερολίνο, Γερμανία
56. Sorn - Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη 
57. Jordnær - Κοπεγχάγη, Δανία
58. Lasai - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 
59. Mérito - Λίμα, Περού/  NEW ENTRY
60. La Cime - Οσάκα, Ιαπωνία

61. Chef's Table at Brooklyn Fare - Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
62. Arpège - Παρίσι, Γαλλία
63. Neolokal - Κωνσταντινούπολη, Τουρκία/ NEW ENTRY 
64. Aponiente - Ελ Πουέρτο ντε Σάντα Μαρία, Χερέθ, Ισπανία
65. Burnt Ends - Σιγκαπούρη
66. Turk Fatih Tutak - Κωνσταντινούπολη, Τουρκία/ NEW ENTRY 
67. Le Clarence - Παρίσι, Γαλλία
68. SingleThread - Χέλντσμπεργκ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
69. Zén - Σιγκαπούρη
70. Sud 777 - Πόλη του Μεξικό, Μεξικό

71.  Core by Clare Smyth - Λονδίνο, Αγγλία
72. Sühring - Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη 
73. Cosme - Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
74.  Nusara - Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη/ NEW ENTRY 
75. Fyn - Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
76. Oteque - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
77. Tantris - Μόναχο, Γερμανία
78. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen - Παρίσι, Γαλλία
79. Nuema - Κίτο, Ισημερινός/ NEW ENTRY
80. Flocons de Sel - Μεζέβ, Γαλλία

81. Azurmendi - Λαραμπέτσου, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία
82. Enigma - Βαρκελώνη, Ισπανία
83. Sazenka - Τόκιο, Ιαπωνία
84. Meta - Σιγκαπούρη
85. Enrico Bartolini - Μιλάνο, Ιταλία/ NEW ENTRY
86. Lyle's - Λονδίνο, Αγγλία
87. Ossiano - Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα/ NEW ENTRY
88. Potong -  Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη/ NEW ENTRY
89. Mingles - Σεούλ, Νότια Κορέα
90. Wing - Χονγκ Κονγκ, Κίνα

91. Kadeau - Κοπεγχάγη, Δανία
92. Neighborhood - Χονγκ Κονγκ, Κίνα
93. Kei - Παρίσι, Γαλλία/ NEW ENTRY
94. La Colombe - Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
95. Ceto - Ροκεμπρίκ-Καπ-Μαρτέν, Γαλλία/ NEW ENTRY
96. Ricard Camarena Restaurant - Βαλένθια, Ισπανία/ NEW ENTRY
97. Labyrinth - Σιγκαπούρη/ NEW ENTRY
98. Saison - Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
99. Fu He Hui - Σανγκάη, Κίνα
100. Maito - Πόλη του Παναμά, Παναμάς/ NEW ENTRY

Υπενθυμίζουμε πως το ετήσιο γαστρονομικό gathering για την ανάδειξη των 50 κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, στις 20 Ιουνίου. Το 'α' και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος θα βρίσκονται εκεί.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.