Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou» μέσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου

Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα  η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Αντώνης Δρακουλαράκος σεφ του «Sushimou» συγκαταλέχτηκε ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου στην ψηφοφορία του γαλλικού περιοδικού “Le Chef”.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou» μέσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου

Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Αντώνης Δρακουλαράκος σεφ του «Sushimou» συγκαταλέχτηκε ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου στην ψηφοφορία του γαλλικού περιοδικού “Le Chef”.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou» μέσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου - εικόνα 1
Αντώνης Δρακουλαράκος

Ήταν σίγουρα έκπληξη και για τον ίδιο μια τέτοια διάκριση, και τον συγχαίρουμε θερμά. Δεν είναι λίγο να σε τιμούν με την εμπιστοσύνη τους κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας και να σε ψηφίζουν.

Το 2015 ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και το 2017 σε 534 σεφ απ όλο τον πλανήτη βραβευμένους με 2 και 3 αστέρια Michelin τέθηκε το εξής ερώτημα: ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι 5 σεφ απ όλη την υδρόγειο που εκφράζουν καλύτερα τις αξίες του επαγγέλματος, δημιουργούν μια κουζίνα που κανείς δεν πρέπει να χάσει και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί το εστιατόριό τους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας παρουσιάστηκαν στο Μονακό κατά τη διάρκεια του Chefs World Summit, και καλύτερος όλων για το 2017 αναδείχθηκε ο εκ των κορυφαίων Γάλλων σεφ Alain Passard διαδεχόμενος του επίσης Γάλλους Pierre Gagnaire et Michel Bras.

Ιδού τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou» μέσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου - εικόνα 2
«Sushimou»

1. Alain PASSARD - L’Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
2. Martin BERASATEGUI - Restaurant Martin Berasategui (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
3. Pierre GAGNAIRE - Restaurant Pierre Gagnaire (Παρίσι, Γαλλία)
4. Michel BRAS - Le Suquet (Laguiole, Γαλλία)
5. Seiji YAMAMOTO - Nihonryori Ryugin (Τόκυο, Ιαπωνία)
6. Éric FRECHON - Épicure (Παρίσι, Γαλλία)
7. Jonnie BOER – De Librije (Zwolle, Ολλανδία)
8. Rene REDZEPI - Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
9. Emmanuel RENAUT - Flocons de Sel (Megève, Γαλλία)
10. Joan ROCA - El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του «Sushimou» μέσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου - εικόνα 3

Όσον αφορά τώρα τον Αντώνη Δρακουλαράκο και το «Sushimou», υπενθυμίζω ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε φέτος στην κριτική μου στο «α»: «Το πρώτο έδεσμα είναι χριστόψαρο sashimi υπερντελικάτο όπως δεν το έχω ξαναφάει πάνω στο ξεροτηγανισμένο νοστιμότατο κεφάλι το κόκαλο και την ουρά του, και γοητευτικά τσιπς από το δέρμα του ψαριού δίπλα τους. Χειροκρότησα κορυφαία καλαμάρι και σουπιά με γεύση φινετσάτη του γάλακτος, μέθυσα με την γλύκα κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας σε nigiri, καταευχαριστήθηκα μπαρμπούνι nigiri με την ωμότητά του «βαμμένη» στο γραμμένο άρωμα που περιμένεις, και το κεφάλι-κόκκαλο τραγανοτηγανισμένο που ο σεφ το προτείνει μ ένα σφηνάκι τσίπουρο, γοητεύτηκα από τη βελούδινη λεπτότητα της παλαμίδας, απόλαυσα χέλι ψημμένο σε γλυκειά σάλτσα από Ιαπωνία». Του ευχόμαστε και άλλες διακρίσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.