«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi

Το νέο sushi bar στην οδό Σκούφου στην Πλάκα πλουτίζει την έθνικ «γειτονιά» και φαίνεται ενδιαφέρον.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 1

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου.

«Sushimou»: Έντεκα σκαμπό, πολλές παρτίδες sushi - εικόνα 2

Το άρτι αφιχθέν διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι «Sushimou» έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά (σαφρίδι, σουπιά, μπαρμπούνι, κολιό, σκουμπρί κ.ά.), ενώ θα σας σερβίρει τσάι matcha και ιαπωνικά ουίσκι. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Σκούφου 6, Πλάκα, 2114078457.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.