Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Soil στο Αλεποχώρι: Ο Τάσος Μαντής και ο μαστρο-Μπάμπης

Ο Τάσος Μαντής είναι ένας από τους πρώτους σεφ στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την farm to table φιλοσοφία τους στα υψηλότερα κλιμάκια της γεύσης. Σε μια διαδικασία που εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Soil" ανοίγει την πόρτα της  έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία. 

Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, με την υπογραφή του σεφ Μαντή, παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα μέσα από το "Alepochori Experience”, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο και με Green Michelin Star εστιατόριο

Αλεποχώρι: Πηγή έμπνευσης η γη

Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του "Soil" σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη farm to table προσέγγισή του. Το "Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του "Soil" στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον μαστρο-Μπάμπη. 

Soil στο Αλεποχώρι 3

Εκεί μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του "Soil", θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσει σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης. 

Soil στο Αλεποχώρι 5

Aπό τη γη στο πιάτο 

Το "Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Παγκρατίου, στο chef's table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία.

Soil στο Αλεποχώρι 6

Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Soil στο Αλεποχώρι 1

Soil στο Αλεποχώρι 2

Με σεβασμό και αγάπη για την πρώτη ύλη, το γαστρονομικό ταξίδι του "Alepochori Experience” μεταφέρει το γήινο πνεύμα του εστιατορίου με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και από τον Ιούνιο προσκαλεί τους φίλους του "Soil" να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για να ζήσουν μία μοναδική και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".