Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Soil στο Αλεποχώρι: Ο Τάσος Μαντής και ο μαστρο-Μπάμπης

Ο Τάσος Μαντής είναι ένας από τους πρώτους σεφ στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την farm to table φιλοσοφία τους στα υψηλότερα κλιμάκια της γεύσης. Σε μια διαδικασία που εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Soil" ανοίγει την πόρτα της  έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία. 

Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, με την υπογραφή του σεφ Μαντή, παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα μέσα από το "Alepochori Experience”, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο και με Green Michelin Star εστιατόριο

Αλεποχώρι: Πηγή έμπνευσης η γη

Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του "Soil" σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη farm to table προσέγγισή του. Το "Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του "Soil" στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον μαστρο-Μπάμπη. 

Soil στο Αλεποχώρι 3

Εκεί μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του "Soil", θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσει σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης. 

Soil στο Αλεποχώρι 5

Aπό τη γη στο πιάτο 

Το "Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Παγκρατίου, στο chef's table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία.

Soil στο Αλεποχώρι 6

Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.

Soil στο Αλεποχώρι 1

Soil στο Αλεποχώρι 2

Με σεβασμό και αγάπη για την πρώτη ύλη, το γαστρονομικό ταξίδι του "Alepochori Experience” μεταφέρει το γήινο πνεύμα του εστιατορίου με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και από τον Ιούνιο προσκαλεί τους φίλους του "Soil" να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για να ζήσουν μία μοναδική και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.