Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Classico Bistro

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το κομψό "Classico Bistro" στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μια μοναδική οινική βραδιά όπου οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης θα συνεργαστούν δημιουργικά με τον sommelier Χρήστο Παπαδόπουλο. 

Classico Bistro

Συγκεκριμένα, το μενού 5 σταδίων που θα παρουσιάσουν οι σεφ θα συνδυαστεί με κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και τη Χιλή τα οποία εισάγει η εταιρία "oenocosmos" και περιλαμβάνει ελληνική γαρίδα sashimi με λευκό ταραμά και αβγοτάραχο σε άζυμο ψωμί (Sauvignon Blanc, Escapades, South Africa), τραγανό "σπανακόριζο με κρέμα σπανακόριζου και βολάκι Άνδρου (Chardonnay, Hahn Winery, California USA), παστίτσιο με χταπόδι μπολονέζ και μπεσαμέλ ντομάτα με βασιλικό (Pinot Noir, Hahn Winery, California USA), ριζότο μιλανέζε με μάγουλο Iberico και σάλτσα από το μαγείρεμά του (Adobe Reserva Carmenere, Emiliana Organic Vineyards, Chile) και ελληνικό τιραμισού με κρέμα από ανθότυρο σε ντακουάζ ελληνικού καφέ και σιρόπι μαυροδάφνης. Η προσέλευση θα γίνει κατόπιν κρατήσεων ενώ οι ενδιαφερόμενοι βιαστείτε γιατί οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη | Τηλ.: 6943578475, 2310421699 | Κόστος: 50€ | Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η δυνατή ελληνική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου

Μετρώντας αντίστροφα για την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου, στην οποία ο αστεράτος σεφ του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης θα δημιουργήσει το μενού, ρίχνουμε τους προβολείς στη αγγλική πρωτεύουσα, όπου η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την εκτίμηση των Βρετανών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/06/2023

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023: Χειροκροτάμε την ελληνική κουζίνα με ταυτότητα αλλά και τα υποψήφια εστιατόρια

Το φετινό σαφάρι σε ολόκληρη την επικράτεια για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που έρχονται στις 13/6, έφερε στο φως εξαιρετικά παραδείγματα τόσο προς μίμηση όσο και προς αποφυγή. Ας δούμε λοιπόν ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην εθνική μας κουζίνα την ξεχωριστή ταυτότητα που οφείλει να έχει και μαζί τους φετινούς υποψηφίους για βράβευση.

Η μπύρα Mythos ανήκει σε όλους

Μια νέα καινοτόμα επικοινωνιακή καμπάνια μας συστήνει από την αρχή την αγαπημένη μπύρα που υπάρχει παντού δίπλα μας!

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.