Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Classico Bistro

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το κομψό "Classico Bistro" στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μια μοναδική οινική βραδιά όπου οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης θα συνεργαστούν δημιουργικά με τον sommelier Χρήστο Παπαδόπουλο. 

Classico Bistro

Συγκεκριμένα, το μενού 5 σταδίων που θα παρουσιάσουν οι σεφ θα συνδυαστεί με κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και τη Χιλή τα οποία εισάγει η εταιρία "oenocosmos" και περιλαμβάνει ελληνική γαρίδα sashimi με λευκό ταραμά και αβγοτάραχο σε άζυμο ψωμί (Sauvignon Blanc, Escapades, South Africa), τραγανό "σπανακόριζο με κρέμα σπανακόριζου και βολάκι Άνδρου (Chardonnay, Hahn Winery, California USA), παστίτσιο με χταπόδι μπολονέζ και μπεσαμέλ ντομάτα με βασιλικό (Pinot Noir, Hahn Winery, California USA), ριζότο μιλανέζε με μάγουλο Iberico και σάλτσα από το μαγείρεμά του (Adobe Reserva Carmenere, Emiliana Organic Vineyards, Chile) και ελληνικό τιραμισού με κρέμα από ανθότυρο σε ντακουάζ ελληνικού καφέ και σιρόπι μαυροδάφνης. Η προσέλευση θα γίνει κατόπιν κρατήσεων ενώ οι ενδιαφερόμενοι βιαστείτε γιατί οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη | Τηλ.: 6943578475, 2310421699 | Κόστος: 50€ | Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.