Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Classico Bistro

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το κομψό "Classico Bistro" στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μια μοναδική οινική βραδιά όπου οι σεφ Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης θα συνεργαστούν δημιουργικά με τον sommelier Χρήστο Παπαδόπουλο. 

Classico Bistro

Συγκεκριμένα, το μενού 5 σταδίων που θα παρουσιάσουν οι σεφ θα συνδυαστεί με κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και τη Χιλή τα οποία εισάγει η εταιρία "oenocosmos" και περιλαμβάνει ελληνική γαρίδα sashimi με λευκό ταραμά και αβγοτάραχο σε άζυμο ψωμί (Sauvignon Blanc, Escapades, South Africa), τραγανό "σπανακόριζο με κρέμα σπανακόριζου και βολάκι Άνδρου (Chardonnay, Hahn Winery, California USA), παστίτσιο με χταπόδι μπολονέζ και μπεσαμέλ ντομάτα με βασιλικό (Pinot Noir, Hahn Winery, California USA), ριζότο μιλανέζε με μάγουλο Iberico και σάλτσα από το μαγείρεμά του (Adobe Reserva Carmenere, Emiliana Organic Vineyards, Chile) και ελληνικό τιραμισού με κρέμα από ανθότυρο σε ντακουάζ ελληνικού καφέ και σιρόπι μαυροδάφνης. Η προσέλευση θα γίνει κατόπιν κρατήσεων ενώ οι ενδιαφερόμενοι βιαστείτε γιατί οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη | Τηλ.: 6943578475, 2310421699 | Κόστος: 50€ | Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To 'Kalimeres Bistro' στρέφει τα φώτα στου Ψυρρή

Όσα καθιστούν ιδανικό προορισμό το ολοήμερο σποτ που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.