Η νέα εποχή του "Izakaya"

Το γνωστό στέκι ιαπωνικής fusion κουζίνας άλλαξε πόστο και επανήλθε ανανεωμένο.

Izakaya

Το "Izakaya", ένα από τα πιο γνωστά στέκια ιαπωνικής fusion κουζίνας, που μετρά 7 χρόνια παρουσίας στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα κομψό διατηρητέο κτίριο στη Λουκιανού, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε νέο πόστο. 

Izakaya

Η κουλτούρα της χώρας των χρυσάνθεμων είναι η έμπνευση του σχεδιασμού της σάλας του bar-restaurant, που επιμελήθηκε η "GJP Design & Construction" με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και στοιχεία ιαπωνικού design όπου το μπαμπού δένει αρμονικά με μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Σε πρώτο πλάνο στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα και το raw bar με την ομάδα των μαγείρων σε εγρήγορση ενώ οι παρέες απολαμβάνουν στην μπάρα με τα αναπαυτικά stools ή σε ωραίες γωνιές, φαγητό και ποτό σε χαλαρό mood με μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ. Οι Γιάννης Μωράκης, Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος, με οικοδεσπότη τον αλέγκρο Γιώργο Μακρυγιάννη και manager τον Μίμη 'Άρεφ ποντάρουν σε ένα ανανεωμένο πλάνο ολοκληρωμένης πρότασης εξόδου που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γαστρονομία. 

Izakaya

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης που, μαζί με τον head chef Θοδωρή Κουσαθανά σχεδίασαν ένα μενού που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιαπωνικών fusion προτάσεων με επιρροές από τη Λατινική Αμερική. Η robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών με ιαπωνική μπριγκέτα, εδώ έχει ενεργό ρόλο ενώ στο μενού παίζουν γευστικές βερσιόν από ζεστά ορεκτικά, ωμά και signature rolls. Τα ταρτάκια από τραγανό gyoza skin με γουακαμόλε και "μαδημένο" king crab που μαρινάρουν με koshu δίνουν καλή πάσα στην ευχάριστη αψάδα και comfort στρογγυλάδα της tuna maguro salad με noodles από φαγόπυρο, tataki τόνου, μανιτάρια enoki και ντρέσινγκ από miso με ponzu, που μπορεί να λέγεται "κρύα σαλάτα" και να προτείνεται στη λογική της σαλάτας, όμως είναι απολαυστική και ως κυρίως. Το carpaccio φαγκρί με τσίλι και dressing από passion fruit και grape fruit είναι ενδεικτικό παράδειγμα της βαρύτητας που δίνουν στα ωμά, όπως και το λαυράκι tiradito -που συνήθως φτιάχνουν με ιαπωνικό μαγιάτικο- με dressing πίκλας jalapeño και αυγά σολομού που του ταιριάζουν πολύ. Από rolls, το dragon roll με καψαλισμένο χέλι, σολομό και πικάντικη μαγιονέζα σε μετρημένη ποσότητα, και το ceviche roll με μαριναρισμένο λαυράκι, ζητούν pairing με την μπάρα ενώ από τα κυρίως, η Wagyu flap φτάνει με τα αρώματα του ιαπωνικού κάρβουνου σωστά ψημένη συνοδεία πικάντικης σάλτσας μοσχαριού και σάλτσας από εσαλότ και miso. 

Izakaya

Η μπάρα έχει ενδιαφέρον και τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος με παραλλαγές κλασικών αλλά και προτάσεις με εντάσεις και προφίλ προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων. Αξιόλογη και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει 80 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μίμης 'Άρεφ όπως και τη μικρή γκάμα επιλογών σάκε.

(+) Oι αρμονίες στα pairings είναι ενδεικτικές της άψογης συνεργασίας κουζίνας και μπάρας.
(-) Αν περιοριστούν ελαφρά οι υψηλές οξύτητες σε κάποια πιάτα θα αναδειχτεί ακόμα καλύτερα η άριστη πρώτη ύλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Η παλαιότερη ταβέρνα της Δραπετσώνας αποπνέει μια γοητευτική και αυθόρμητα σκηνογραφημένη παλιομοδίτικη νοσταλγία. Λειτουργεί από το 1930 και μαγειρεύει πολύ νόστιμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
24/03/2023

Four hands βραδιά υψηλής γαστρονομικής φινέτσας στο "MFlavours"

Ο Executive Chef του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", Δημήτρης Μπούτσαλης, υποδέχθηκε τον μισελενάτο σεφ Clément Convard στη λαμπερή σάλα του "MFlavours", για ένα γαστρονομικό ντουέτο που εντυπωσίασε με την ελληνογαλλική του γευστική συγχορδία.

Δοκιμάσαμε τις νέες "Loco" γεύσεις

Ανανεωμένη βρήκαμε την μεξικάνικη γιορτή που σερβίρει το δημοφιλές στέκι της οδού Καλαμιώτου υπό την επιμέλεια του βραβευμένου Αθηναγόρα Κωστάκου.

Ανανεώνουμε τη ζωή στο γραφείο με τη βοήθεια της Nespresso Professional

Μια ποιοτική κούπα καφέ μπορεί να κάνει θαύματα στην καθημερινότητά μας, και οι επαγγελματικές κάψουλες της Nespresso Professional είναι εδώ για να προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Η σεφ Ελένη Σαράντη είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό που φαίνεται

Επικεφαλής της all-female κουζίνας του "Lost Athens", αλλά και υπεύθυνη όλων των γεύσεων των ξενοδοχείων "Selina" στην Ελλάδα, η Ελένη Σαράντη ξεκίνησε από το fine dining για να μεσουρανήσει στο fine comfort, αποδεικνύοντας ότι και στον κόσμο των κουζινών, δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Πού θα φας τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσεις το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.