Η νέα εποχή του "Izakaya"

Το γνωστό στέκι ιαπωνικής fusion κουζίνας άλλαξε πόστο και επανήλθε ανανεωμένο.

Izakaya

Το "Izakaya", ένα από τα πιο γνωστά στέκια ιαπωνικής fusion κουζίνας, που μετρά 7 χρόνια παρουσίας στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα κομψό διατηρητέο κτίριο στη Λουκιανού, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε νέο πόστο. 

Izakaya

Η κουλτούρα της χώρας των χρυσάνθεμων είναι η έμπνευση του σχεδιασμού της σάλας του bar-restaurant, που επιμελήθηκε η "GJP Design & Construction" με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και στοιχεία ιαπωνικού design όπου το μπαμπού δένει αρμονικά με μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Σε πρώτο πλάνο στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα και το raw bar με την ομάδα των μαγείρων σε εγρήγορση ενώ οι παρέες απολαμβάνουν στην μπάρα με τα αναπαυτικά stools ή σε ωραίες γωνιές, φαγητό και ποτό σε χαλαρό mood με μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ. Οι Γιάννης Μωράκης, Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος, με οικοδεσπότη τον αλέγκρο Γιώργο Μακρυγιάννη και manager τον Μίμη 'Άρεφ ποντάρουν σε ένα ανανεωμένο πλάνο ολοκληρωμένης πρότασης εξόδου που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γαστρονομία. 

Izakaya

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης που, μαζί με τον head chef Θοδωρή Κουσαθανά σχεδίασαν ένα μενού που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιαπωνικών fusion προτάσεων με επιρροές από τη Λατινική Αμερική. Η robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών με ιαπωνική μπριγκέτα, εδώ έχει ενεργό ρόλο ενώ στο μενού παίζουν γευστικές βερσιόν από ζεστά ορεκτικά, ωμά και signature rolls. Τα ταρτάκια από τραγανό gyoza skin με γουακαμόλε και "μαδημένο" king crab που μαρινάρουν με koshu δίνουν καλή πάσα στην ευχάριστη αψάδα και comfort στρογγυλάδα της tuna maguro salad με noodles από φαγόπυρο, tataki τόνου, μανιτάρια enoki και ντρέσινγκ από miso με ponzu, που μπορεί να λέγεται "κρύα σαλάτα" και να προτείνεται στη λογική της σαλάτας, όμως είναι απολαυστική και ως κυρίως. Το carpaccio φαγκρί με τσίλι και dressing από passion fruit και grape fruit είναι ενδεικτικό παράδειγμα της βαρύτητας που δίνουν στα ωμά, όπως και το λαυράκι tiradito -που συνήθως φτιάχνουν με ιαπωνικό μαγιάτικο- με dressing πίκλας jalapeño και αυγά σολομού που του ταιριάζουν πολύ. Από rolls, το dragon roll με καψαλισμένο χέλι, σολομό και πικάντικη μαγιονέζα σε μετρημένη ποσότητα, και το ceviche roll με μαριναρισμένο λαυράκι, ζητούν pairing με την μπάρα ενώ από τα κυρίως, η Wagyu flap φτάνει με τα αρώματα του ιαπωνικού κάρβουνου σωστά ψημένη συνοδεία πικάντικης σάλτσας μοσχαριού και σάλτσας από εσαλότ και miso. 

Izakaya

Η μπάρα έχει ενδιαφέρον και τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος με παραλλαγές κλασικών αλλά και προτάσεις με εντάσεις και προφίλ προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων. Αξιόλογη και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει 80 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μίμης 'Άρεφ όπως και τη μικρή γκάμα επιλογών σάκε.

(+) Oι αρμονίες στα pairings είναι ενδεικτικές της άψογης συνεργασίας κουζίνας και μπάρας.
(-) Αν περιοριστούν ελαφρά οι υψηλές οξύτητες σε κάποια πιάτα θα αναδειχτεί ακόμα καλύτερα η άριστη πρώτη ύλη.

Περισσότερες πληροφορίες

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.