"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

​​Εστιατόριο Acan στο Μοσχάτο

Σύμφωνα με το μύθο, ο Acan ήταν ένας θορυβώδης όσο και διασκεδαστικός θεός, που λάτρευαν οι Μάγια. Διόλου τυχαία, τον είχαν χρήσει θεό του κρασιού και της χαράς. Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση πως για να έρθουν πιο κοντά στο θεό, έπρεπε να πιουν μέχρι να μεθύσουν εντελώς. Κάτι σαν τον δικό τους Διόνυσο δηλαδή. Πολλές 'απεικονίσεις' τον φέρνουν να πίνει συνήθως μαζί με τον Cacoch, τον αντίστοιχο θεό της δημιουργικότητας.

> Διάβασε ακόμη: "Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Πολύ πιο μακριά χωροταξικά και χρονικά από όλα τα παραπάνω, ο Acan δανείζει το όνομά του σε ένα φρέσκο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Μοσχάτο και είναι αφιερωμένο σε εκείνον και τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις.

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 1

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 2

Σε μία σάλα με γήινη αισθητική και essence ζούγκλας, με minimal boho διάθεση, ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης είναι εκείνος που υπογράφει ένα fusion μενού, με επιρροές από  το Περού, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Μεξικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα (με 7 κοπές).

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 9

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 4

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 7

Empanadas, ceviche, tacos, tempura, chilli con carne, guacamole και λοιπά εδέσματα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν όπως επίσης και το απαραίτητο γλυκό section που υπογράφει η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Η cocktail list ακολουθεί το ίδιο λατινοαμερικάνικο μοτίβο ενώ στο οινικό κομμάτι συναντά κανείς προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.


Info

Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο
Τηλ. 212 1214626
Καθημερινά 13:00- 01:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.