"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

​​Εστιατόριο Acan στο Μοσχάτο

Σύμφωνα με το μύθο, ο Acan ήταν ένας θορυβώδης όσο και διασκεδαστικός θεός, που λάτρευαν οι Μάγια. Διόλου τυχαία, τον είχαν χρήσει θεό του κρασιού και της χαράς. Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση πως για να έρθουν πιο κοντά στο θεό, έπρεπε να πιουν μέχρι να μεθύσουν εντελώς. Κάτι σαν τον δικό τους Διόνυσο δηλαδή. Πολλές 'απεικονίσεις' τον φέρνουν να πίνει συνήθως μαζί με τον Cacoch, τον αντίστοιχο θεό της δημιουργικότητας.

> Διάβασε ακόμη: "Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Πολύ πιο μακριά χωροταξικά και χρονικά από όλα τα παραπάνω, ο Acan δανείζει το όνομά του σε ένα φρέσκο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Μοσχάτο και είναι αφιερωμένο σε εκείνον και τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις.

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 1

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 2

Σε μία σάλα με γήινη αισθητική και essence ζούγκλας, με minimal boho διάθεση, ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης είναι εκείνος που υπογράφει ένα fusion μενού, με επιρροές από  το Περού, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Μεξικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα (με 7 κοπές).

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 9

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 4

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 7

Empanadas, ceviche, tacos, tempura, chilli con carne, guacamole και λοιπά εδέσματα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν όπως επίσης και το απαραίτητο γλυκό section που υπογράφει η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Η cocktail list ακολουθεί το ίδιο λατινοαμερικάνικο μοτίβο ενώ στο οινικό κομμάτι συναντά κανείς προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.


Info

Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο
Τηλ. 212 1214626
Καθημερινά 13:00- 01:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.