Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Majorelle

Σκανδαλιστικές αμφιέσεις και περίτεχνα ακροβατικά στα θεαματικά νέα καμπαρέ της Αθήνας, ή τα πιο ωραία λαϊκά στη σκιά της Ακρόπολης και στη γρετζάδα της Βαρβακείου; Μήπως μελωδικές άριες σε υποβλητικά κελάρια και πιανιαστικές φούγκες σε φινετσάτη ατμόσφαιρα; Ή καλύτερα εκρηκτικές περφόρμερς σε μοντέρνα κοσμικά spots; Όποιο μουσικό είδος κι αν τραβάει η όρεξή σας, η Αθήνα έχει κάτι για τον καθένα, μεταφράζοντας τον μητροπολιτικό ρυθμό της σε στέκια που περνούν την έννοια του dinner with a show σε ένα άλλο, άκρως ξεσηκωτικό επίπεδο.

Τα πιο ωραία λαϊκά σε "Μαχαιρίτσα" και "Ανεφάνη"

Με τα ψυγεία των κρεοπωλών για σκηνικό στο πάλκο της και τη γεύση της αγοράς για πρώτη ύλη της, η "Μαχαιρίτσα" (Αρμοδίου 2, Βαρβάκειος, 2103312352) κρατά ζωηρή την Βαρβάκειο ακόμη κι αφού οι πραματευτάδες της έχουν μαζέψει πια τα τελάρα τους. Κλασικά μεζεδάκια της ώρας, αλλά και μαγειρευτά της ημέρας, απλώνονται στα μαρμάρινα τραπεζάκια τις καθημερινά, ενώ αυθεντικά λαϊκά του ’50, του ’60 και των ημερών μας, γεμίζουν τις στοές της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, και τα μεσημέρια της Κυριακής, αναβιώνοντας τη ρεμπέτικη κληρονομιά της παρακείμενης Στοάς των Αθανάτων.

Την παράδοση του γευστικού καφωδείου κρατά ζωντανή η "Ανεφάνη" (Μνησικλέους 24, Πλάκα, 2103222809) στην Πλάκα, με φόντο ένα από τα πιο διάσημα και γραφικά σοκάκια της Ελλάδας: αυτό της αναφιώτικης οδού Μνησικλέους. Εκεί, σε έναν χώρο μοντέρνο, αλλά και οικείο ταυτόχρονα, η αύρα της παλιάς Αθήνας συναντά το ρυθμό της σύγχρονης, με προσεγμένα ροφήματα και πληθωρικές προτάσεις brunch να δίνουν πάσα σε μερακλίδικους μεζέδες, τους οποίους συνοδεύει καθημερινά (Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7μμ, Παρασκευή και Σάββατο από τις 9μμ και Κυριακές από τις 4μμ) ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα από τα φαβορί του σήμερα μέχρι τα αξέχαστα λατρεμένα τραγούδια του χθες.

Το cabaret είναι τάση σε "Parfait" και "Majorelle"

Αραμπέσκ σκηνικό, εξωτικό ambiance, ναργιλέδες, hand painting, sexy beats και ethnic shows δίνουν μυστηριακή ατμόσφαιρα στη μαροκινή βίλα της Νέας Σμύρνης, που εδώ και μερικούς μήνες ταξιδεύει την Αθήνα στη βορειοαφρικανική όχθη της Μεσογείου. Ένα gastro bar με ζωηρή διάθεση και δημιουργικές fusion γεύσεις, που φέρουν την υπογραφή του σεφ Μάνου Τσοπλάκη (με θητεία μεταξύ άλλων ως προσωπικός σεφ του  Σαουδάραβα Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμά), το "Majorelle" (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 179, Νέα Σμύρνη, 2109356767) μιξάρει τον κοσμοπολίτικο γευστικό του καμβά με τον fun dining προσανατολισμό του, οργανώνοντας θεματικές βραδιές, σειρά από μουσικά parties και performances από την σολίστ βιολιού Eva, ενώ highlight είναι οι βραδιές μυστικιστικού οριεντάλ κάθε Παρασκευή, με fire shows και χορεύτριες που μας μεταφέρουν κατευθείαν στο Μαρακές.

Από τις πιο ερεθιστικές γωνιές του Παρισιού έχει έρθει στην Αθήνα το concept του "Parfait" (Τζαφέρη 11, Γκάζι, 2103466554), το νέο πρόσωπο του χώρου που έχει στεγάσει θρύλους της νυχτερινής Αθήνας όπως το "Villa Mercedes" και το "Αριστερά – Δεξιά". Στη νέα του εποχή, το "Parfait" συγκεντρώνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδι περισσότερους από 30 καλλιτέχνες, τραγουδιστές, χορευτές, και ακροβάτες από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια γαργαλιστική καμπαρέ συνθήκη γεμάτη αισθησιακά shows και glamorous στιγμές, απόλυτα ταιριαστές με το fix menu που υπογράφει η κουζίνα.

Πιάνο και κοσμικότητα στα "Brasserie Lorraine" και "Tudor Hall"

Με την παχιά βελούδινη κουρτίνα της εισόδου να αποκαλύπτει πίσω της το όμορφα φωτισμένο μαρμάρινο μπαρ, που οδηγεί το βλέμμα στη σάλα με τη σκούρα μπουαζερί, τα μπελ επόκ κάρδα και το χρυσό καφασωτό ταβάνι, η "Brasserie Lorraine" (Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι, 2107243009) της πλατείας Δεξαμενής στείνει ένα κινηματογραφικό σκηνικό που έχει για soundtrack τις ζωντανές piano performances του Μιχάλη Ζέη (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ), αλλά και τη βελούδινη φωνή της Ιωάννας Σεβοπούλου τα μεσημέρια της Κυριακής. Την παρτιτούρα του μενού συνθέτει ένα best of από παριζιάνικα hits, με steak tartare, entrecôte, σαλιγκάρια Βουργουνδίας και άλλα φαβορί να πρωταγωνιστούν, και σπιρτόζικες αναδιατυπώσεις της γαλλικής αξάν, όπως το foie gras με γλυκιά κολοκύθα και πιπέρι σετσουάν, ή τα χτένια με beurre blanc miso, νουάζετ και ρόκα, να προσθέτουν ambiance exotique στη γευστική συγχορδία που διευθύνει ο σεφ Παναγιώτος Ζώκος στην κουζίνα.

Easy listening πιανιστικές μεταγραφές γνωστών κομματιών δίνουν ατμόσφαιρα και στο "Tudor Hall" (Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265) του ξενοδοχείου "King George", που έχει για καλωσόρισμα τη θεαματική βίστα στην πλατεία Συντάγματος και για πρώτο ορεκτικό τη λαμπερή ατμόσφαιρα ενός ατόφιου grand restaurant. Στην κουζίνα, ο άρτι αφιχθείς Νίκος Λειβαδιάς συνεχίζει τη ραφινέ παράδοση ενός εστιατορίου με σταθερή παρουσία ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας και συνεχείς βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους.

Μια femme fatale στo "Mayor"

Την ιστορία του ως ένα από τα πιο ζωηρά fun restaurants της Αθήνας συνεχίζει το "Mayor" στην πλατεία Κολωνακίου, με την υπογραφή πλέον του "πολύ" Μίμη Φούκα και σεφ τον μυκονιάτη Ιωσήφ Συκιανάκη, με προϋπηρεσία, μεταξύ άλλων, ως private chef της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Διαχρονικά κοσμικό, λαμπερό, αλλά και πάντα ζεστό και φιλικό, το στέκι της πλατείας ανοίγει από το πρωί για καφέ και αργότερα για brunch και lunch, διαθέτοντας τρία ολοκληρωμένα μενού, όταν βραδιάζει όμως τα ηχεία ανεβάζουν τα beats και η μπάρα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, με τις ζωηρές μουσικές να ακολουθούν το mood του κοινού. Ειδικά τις Τετάρτες, δε, το νεοϋορκέζικο σκηνικό του "Mayor" αποκτά touch από boutique cabaret, με τη Νίνα Λοτσάρη να αναλαμβάνει να ανεβάσει θερμοκρασία και διάθεση στην πλατεία, όπως μόνο εκείνη ξέρει.

Βραδιές οπερετικού κρεσέντο στο "Piedra"

Με το φως των κεριών να υπογραμμίζει τη μυσταγωγική αύρα που αποπνέουν οι πέτρινοι τοίχοι του μεσαιωνικού κελαριού που το φιλοξενεί, και με τη Μεσόγειο να δίνει τις γεύσεις και τα αρώματά της στα πιάτα, τα κρασιά του αλλά και τους ήχους του, το "Piedra Opera Restaurant" επιβεβαιώνει σταθερά τη θέση του ανάμεσα στα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Αθήνας, αγκαλιάζοντας τους θαμώνες του με μια μοναδική εμπειρία. Aυτήν του να απολαμβάνεις το προσεγμένο, γευστικό δείπνο σου συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, θαυμάζοντάς τους όχι από την απόσταση μιας λυρικής σκηνής, αλλά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού, καθώς fados, άριες, καντσονέτες και οπερέτες διεγείρουν τις αισθήσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

*photo ανοίγματος: @majorelle_athens

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Μαχαιρίτσα

Αρμοδίου 2 (εντός στοάς κεντρικής αγοράς Αθηνών)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Anefani

Μνησικλέους 24, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Majorelle

Παραδείσου 2 & Ελ. Βενιζέλου 179, Νέα Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".