"Zano": Η Νέα Υόρκη στην Αθήνα

Στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο σε σκηνογραφία Αντώνη Καλογρίδη, ο Γιάννης Κιόρογλου εστιάζει σε μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα

Zano

Ανοίγοντας την πόρτα, σε χτυπάει ένας εντυπωσιακός αέρας ντιζαϊνάτης πολυτέλειας, αλλά όχι απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το βιομηχανικό περίβλημα με το τούβλο στους τοίχους βαμμένο μαύρο και το ταβάνι με φανερούς τους σωλήνες του εξαερισμού και της θέρμανσης βαμμένο σ’ ένα εκτυφλωτικό κροκί, όπως και οι σιδερένιες "κεντημένες" βάσεις των τραπεζιών με τα λινά τραπεζομάντιλα, συνθέτουν μια σκηνογραφία που "μυρίζει" ερεθιστικά Νέα Υόρκη.

Ο Αντώνης Καλογρίδης έχει δημιουργήσει στο "Zano" μια μητροπολιτική ατμόσφαιρα όπου το εντελώς σύγχρονο και τολμηρό κουμπώνει με την οικειότητα και την ηρεμία του κλασικού ρεστοράν, όπως το εκφράζουν οι καναπέδες και οι καρέκλες. Κεντρικό μπαρ, φευγάτα φωτεινά γλυπτά, ανοιχτή κουζίνα, λουλουδιαστές συνθέσεις, κι αν ανέβεις στον πρώτο όροφο θα συναντήσεις έναν κίτρινο γορίλα που παίζει μπάσκετ! Αυτό το πρότζεκ θα έχει και συνέχεια, καθώς στον δεύτερο όροφο θα υπάρξει ακόμη μία σάλα και από πάνω ένας χώρος του εστιατορίου που θα είναι πριβέ. 

Η κουζίνα που έχει δημιουργήσει και επιμελείται ο Γιάννης Κιόρογλου εστιάζει σε μια σύγχρονη ελληνική γαστρονομία με λιγότερα ή περισσότερα κλασικά στοιχεία. Ο ταραμάς είναι υπερβελούδινος και ισορροπημένα ξινός και θαλασσινός, ενώ η τυροκαυτερή ετοιμάζεται μπροστά σας και είναι ορεκτικά πικάντικη. Οι κροκέτες του παστουρμά τραγανότατες και αισθησιακά υγρές και spicy. To χταπόδι έχει μια ζωηρή μαρμελάδα κάππαρης, αλλά είναι πολύ μαλακό και του λείπει το al dente. Οι παπαρδέλες παστιτσάδα, παρότι πολύ comfort, θέλουν περισσότερα σπετσερικά. Η ζουμερή σφυρίδα κολακεύεται από μια εξαιρετική γαλλική σάλτσα λευκού οξειδωμένου κρασιού (vin jaune). Το εξαιρετικό, premium αμερικανικό rib-eye συνοδεύεται από ένα γιαούρτι αρτυμένο έτσι που να θυμίζει κεμπάπ και σουβλάκι. Τέλος, στα επιδόρπια, το sundae caramel show αποδείχτηκε θεαματικό, με πολλά καραμελωμένα ποπκόρν, παγωτό μαστίχα, φουντούκια με σάλτσα καραμέλας και σαντιγί, ενώ το τσιζκέικ με παγωτό από cottage ήταν ακόμη καλύτερο και αέρινο. 

HOT 3

Τσιπούρα 

Zano

Στο προσεκτικά κομμένο βουτυράτο ψάρι ταιριάζει ο ανθός αλατιού και τα ντρέσινγκ με τα οποία το σερβίρουν (λαδολέμονο, μαντζουράνα, ponzu) και, επιπλέον της προκλητικής του ωμότητας, του δίνουν ορεκτική χάρη.

Γαρίδες σαγανάκι

Zano

Μην ντραπείτε να πιάσετε ακόμη και με τα χέρια και να ρουφήξετε τα πασπαλισμένα με σκόνη ντομάτας κεφάλια... Ωραίος νεολογισμός σε σαγανάκι και οι γαρίδες σερβιρισμένες με μια πολύ ντελικάτη ντοματένια μπισκ.

Πρόβατο ριζότο

Zano

Ιδού ένα γκουρμέ dirty, άψογα μελωμένο al dente κίτρινο από σαφράν ριζότο, που πάνω του έχει έναν πεντανόστιμο σιγομαγειρεμένο λαιμό προβάτου, με την ντοματένια σάλτσα του σχεδόν σιροπιαστή.

Τιμή: € 43-80.

Περισσότερες πληροφορίες

Zano

Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.