Κολωνάκι: και ξανά προς τη δόξα τραβά

Όσο τα έργα του μετρό δίνουν μια πρόγευση του μέλλοντος στη διάσημη πλατεία, μια σειρά από ολοκαίνουργιες και πρόσφατες αφίξεις και ανακατατάξεις αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μας για την αγαπημένη πιάτσα.

izakaya

Izakaya

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο που γνωρίσαμε πριν χρόνια στην οδό Λεβέντη απέκτησε μόλις νέα έδρα στην οδό Λουκιανού, πλάι στο ιστορικό "Rock’n’Roll". Διάκοσμος λουλουδιασμένος και ατμοσφαιρικός, εντυπωσιακή μπάρα με κοκτέιλ διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, αλλά και ανοικτή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κότσαλη που προτείνει fusion ιαπωνικές γεύσεις, σπέσιαλ nigiri και κρεατικά στη robata. 

zano

Zano

Του κουτιού επίσης το ολοκαίνουργιο ρεστοράν της οδού Αναγνωστοπούλου που σκηνογράφησε ο Αντώνης Καλογρίδης συνενώνοντας στοιχεία μητροπολιτικά και κλασικά. Την κουζίνα δημιούργησε και επιμελείται ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, εστιάζοντας στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις όπως οι κροκέτες παστουρμά, το χταπόδι με μαρμελάδα κάππαρης και οι παπαρδέλες παστιτσάδα. 

nido

Nido

Έχοντας μόλις φυσήξει επτά πολύ πετυχημένα κεράκια για το "Simul" του, που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς βάζει πυρετωδώς τις τελευταίες πινελιές στη νέα του πρόταση. Τιτλοφορείται "Nido" που σημαίνει φωλιά και θα είναι ένα ζεστό και φιλικό tapas bar, με ενδιαφέροντα μικρά πιάτα, αξιόλογα κρασιά και προσιτές τιμές, που θα φωλιάσει οσονούπω στο χώρο του παλιού "Izakaya".  

drakoulis

Dry & Raw Kolonaki

Ακόμα μία έδρα για την premium κρεατοφαγία με τη σφραγίδα του Στράτου Δρακούλη, αυτήν την φορά στο εμβληματικό σημείο του ιστορικού "Central" στην πλατεία. Ατμόσφαιρα members club, spiritual μουσικές, η μπάρα πάντα στη θέση της, όπως και τα ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές. 

kiku

Kiku

Από το 12 της Δημοκρίτου στο 21 της Ξενοκράτους μετακόμισε πριν λίγο καιρό το ονομαστό εστιατόριο που μετρά τριάντα χρόνια ιστορίας στο Κολωνάκι. Τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία της νέας του "κατοικίας" αναδείχθηκαν και συνδυάστηκαν με τη χαρακτηριστική ιαπωνική ατμόσφαιρα του "Kiku" και βεβαίως τις ανάλογες γεύσεις. 

alex

Al3x the Fresh Pasta Bar

Έκανε όνομα για τα φρέσκα ζυμαρικά του το στέκι αυτό που δημιούργησε η σεφ Άλεξ Βασιλάτου στην πλατεία Δεξαμενής και η δημοφιλία του το ακολουθεί και στο νέο του πόστο στην οδό Μασσαλίας. Περιβάλλον χαλαρό, με όμορφες γωνιές για να χαρείς το κρασί σου παρέα με την αλλιώτικη καρμπονάρα "ναυαγός", το "καπνάκι" με πλούσια κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και κάσιους και άλλες signature προτάσεις. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Kiku

Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Al3x the Fresh Pasta Bar

Μασσαλίας 16, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Dry & Raw by Drakoulis

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2025

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.