"Στοά Κεραμεικός": Η Γωγώ Δελογιάννη μαγειρεύει σε νέα γειτονιά

Το «Στοά Φιξ» έγινε «Στοά Κεραμεικός» μετακομίζοντας από την Ομόνοια στον Κεραμεικό και η Γωγώ Δελογιάννη πάνω από τις κατσαρόλες μαγειρεύει αγαπησιάρικα πιάτα με οικεία νοστιμιά.

Στοά Κεραμεικός

Μας συστήθηκε μέσα από τη μικρή οθόνη συμμετέχοντας στο MasterChef όταν είχε μόλις αποφασίσει να κάνει την τολμηρή μετάβαση από τη δικηγορία στη μαγειρική βάζοντας τα τηγάνια και τις κατσαρόλες στην επαγγελματική της καθημερινότητα. Γιατί "αυτό την έκανε χαρούμενη", είχε πει χαρακτηριστικά στην οντισιόν. Για τη Γωγώ Δελογιάννη ο λόγος, που το 2020, πήρε μια ακόμα τολμηρή απόφαση ανοίγοντας το γαστροκαφενείο "Στοά Φιξ" στην Ομόνοια όπου μαγειρεύοντας παραδοσιακά, χωρίς φιοριτούρες αλλά με την απαραίτητη προσωπική πινελιά, έκανε τη δική της κατάθεση ψυχής. Κάπως έτσι συνεχίζει και στο νέο της μαγαζί, αφού μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες σε γειτονιά του Κεραμεικού, στον χώρο που φιλοξενούσε το "Mayan". 

Στοά Κεραμεικός κεφτεδάκια1
Η σεφ φημίζεται για τα κεφτεδάκια της 

Στο κάδρο της κομψής μίνιμαλ ψηλοτάβανης σάλας, με τις μεγάλες τζαμαρίες, τα ξύλινα τραπέζια και τα πετρόλ πράσινα καθίσματα, η μακρόστενη μικρή ανοιχτή κουζίνα με την ξύλινη μπάρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Αν δεν είστε μεγάλη παρέα, η μπάρα είναι ωραίο πόστο, δίνει πριβέ αίσθηση επιτρέποντας τις κλεφτές ματιές στη διαδικασία πριν το πάσο. Το μενού πατά σε στέρεες ελληνικές βάσεις, είναι σύντομο, χωρίς φλύαρες λεπτομέρειες, με 10-15 πιάτα που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος και οι μερίδες έρχονται στο τραπέζι σωστά μετρημένες, ούτε μικροσκοπικές, ούτε super πληθωρικές, όμως είναι χορταστικές. Οι πρώτες ύλες είναι κυρίως ελληνικής προέλευσης: Κρόκος Κοζάνης, πρόβειο προσούτο Ευρυτανίας, κόκορας Βοιωτίας, τραχανάς από το Ναύπλιο. Εδώ θα βρεις την κουζίνα της παρέας, με τις γνώριμες εκείνες σπεσιαλιτέ που αγαπάς, και εγκάρδια φτιάχνει η Γωγώ με τα μαγέρια της. Είναι το μαγαζί που θα περάσεις καλά τρωγοπίνοντας με Whitney Huston και Simply Red στα ηχεία. Τα πιάτα θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με προσθαφαιρέσεις ανάλογες της έμπνευσης, της εποχής και των προϊόντων που η σεφ βρίσκει στην αγορά. Στο τρέχον μενού,  τα φημισμένα -δικαίως- κεφτεδάκια της, ζουμερά και με ωραία κρούστα, μοσχοβολούν απλωμένα στη μεστή ντοματένια σάλτσα, με τις πολύ λεπτές λωρίδες τηγανητής πατάτας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Πολύ καλό πιάτο είναι και ο "μαδημένος" σιγομαγειρεμένος κοκκινιστός κόκκορας Βοιωτίας που μαρινάρεται σε κόκκινο κρασί με μπαχάρια και σερβίρεται με παπαρδέλες και κρέμα γραβιέρας, ήθελε ωστόσο επιπλέον αλάτι για να αναδειχτεί η νοστιμιά του. Δοκιμάστε και τον τηγανητό τραχανά με γάλα και κρεμύδι ενώ θα βρείτε και ωραιότατο χορτοφαγικό παστίτσιο με κιμά σόγιας.

Η κάβα τους αποτελείται μέχρι στιγμής από 20 ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα εκ των οποίων τρεις είναι house wines. Το ροζέ τους που δοκιμάσαμε, ελαφρά φρουτώδες και αρωματικό, με υπέροχα ισορροπημένη οξύτητα, ταίριαξε μια χαρά με τον κόκορα. 

(+) Η κουζίνα έχει τη θέρμη που αναζητάς σε μια χαλαρή έξοδο.
(-) Οι ελλειπώς αλατισμένες παπαρδέλες με τον κόκορα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.