"Comal": Γιορτινό fun με μεξικάνικη αλεγκρία

Στο cozy bar restaurant του Χαλανδρίου η φινετσάτη μεξικάνικη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου συναντά τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και τα happy vibes σε μια ξεχωριστή πρόταση γιορτινής εξόδου.

comal

Το νεοσύστατο Comal στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι είναι το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria). Στον προσεγμένο χώρο του Comal το ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό συναντά μια curated λίστα ποτών και κοκτέιλ ενώ η funky μουσική έρχεται να συμπληρώσει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, ποτού αλλά και διασκέδασης.  

Comal

 Η cozy ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της σχεδιαστικής δεινότητας του σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, μας μεταφέρει στο Μεξικό παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών όπως το μωσαϊκό, το μασίφ ξύλο και την τεχνητή μαύρη πέτρα που προσιδιάζει στις ηφαιστειογενείς περιοχές του Μεξικό.

Comal

 Άλλωστε η ουσία της φιλοσοφίας του Comal είναι η έμπνευση από το Μεξικό. Το παραδοσιακό σκεύος Comal, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας χαρίζει το όνομά του στο ομώνυμο Bar-Restaurant.  Αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και την συνηθισμένη tex-mex γευστική κατεύθυνση μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη απο Μεξικάνικο fare με φινέτσα αλλά και παρεΐστικη διάθεση για μοίρασμα. Στο μενού, που εναλλάσσεται μεταξύ κλασικών και "πειραγμένων” επιλογών θα βρείτε σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, καθώς και ζουμερές επιλογές απο τη robata. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά τη caesar με μαρουλι baby gem που έχει καψαλιστει στη robata, τα tacos με μελιτζάνα και  mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha, το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

Comal

Είτε επιλέξετε μια θέση στο όμορφο bar είτε βρεθείτε σε ένα από τα λίγα τραπέζια, μην αμελήσετε να ολοκληρώσετε τη γευστική σας εμπειρία στο Comal με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτειλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART) τα οποία συμπληρώνουν αρμονικά το menu. Η βασίλισσα margarita σας περιμένει να την απολαύσετε σε εξαιρετικές κλασικές και μη εκδοχές, ενώ με αντίστοιχο τρόπο φιγουράρει δίπλα της η τσαχπίνα paloma καθώς και άλλα θεματικά κοκτειλ όπως το pico de gallo εμπνευσμένο από την κλασική salsa ή το mexican east side.

Καλό φαγητό, ιδιαίτερα cocktails, fun ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική - συχνά και από guest DJs  - συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με στόχο την ποιοτική διασκέδαση. Καθώς η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και όλοι αναζητούμε προτάσεις που συνδυάζουν καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση το Bar-Restaurant Comal αξίζει να μπει στο ραντάρ σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.