Goya Gastrobar: Η fine πλευρά της Ασίας γι αυτές τις γιορτές είναι στη Γλυφάδα

Με αύρα ατμοσφαιρικού εξωτισμού στη σάλα του και έμβαση στο ανατολίγικο fusion στην κουζίνα του, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι της Γλυφάδας χαράσσει πορεία προς τη λίστα των φαβορί μας.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Με το δυνατό brunch του "Goya Gastrobar" να έχει βάλει τις αεράτες βεράντες του μαγαζιού, με χάζι στα απόμερα της Γρ. Λαμπράκη, σταθερά στις συνήθειες των Νοτίων, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μπαίνει τώρα φορτσάτο στη χειμερινή σεζόν, καλώντας μας να χαθούμε στον εξωτικό αισθησιασμό της ατμοσφαιρικής του σάλας, γνωρίζοντας το βραδινό μενού του, που μας ταξιδεύει στα συναρπαστικά μονοπάτια του ιαπωνικού fusion.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Σε έναν χώρο ταυτόχρονα υποβλητικό και ερεθιστικό, όπου κρεμαστοί κήποι καταπίνουν τους τοίχους, ζωντανές φλόγες αγκαλιάζουν τον DJ και έργα τέχνης όπως η μεγάλη καθρεφτένια λεοπάρδαλη ή το life-sized ξύλινο παγώνι με την εντυπωσιακή ουρά, σκορπούν νότες απροσδόκητου στην αίθουσα, ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας (γνωστός μας από τα Asian κομψοτεχνήματα του εστιατορίου "Ιθάκη") υπογράφει ένα ολοκαίνουριο μενού, όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη συναντά την υψηλή τεχνική.

Goya Gastrobar

Έτσι, με nigiri, sashimi, αλλά και ευρηματικά rolls να αναλαμβάνουν ρόλο καλωσορίσματος, στα τραπέζια καταφθάνουν δημιουργίες όπως το best-seller τραγανό κουνουπίδι με τεμπούρα και Korean glaze πάνω σε κρέμα παρμεζάνα με miso, ή τα αφράτα dumplings γαρίδας με sauce Cantonese. Το ταρτάρ τόνου, με sauce από kimchi και chips από τοπιναμπούρ, κλέβει τις εντυπώσεις έτσι όπως έρχεται στο τραπέζι αγκαλιασμένο από ένα σύννεφο καπνού που του χαρίζει αρώματα και γεύσεις, ενώ το σεβίτσε από μαγιάτικο, με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπώσπορο είναι ένα πιάτο με σπουδαίες ισορροπίας, αλλά και λαχταριστές υφές.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Φυσικά, θέση στις επιλογές έχουν και τα εκλεκτά κρέατα, με φίνο Black Angus να γίνεται ταρτάρ για να αγκαλιαστεί από yuzu dressing με κρέμα κρόκου και τραγανή πατάτα, αλλά και καρπάτσιο με dashi ponzu, σουσάμι και σχοινόπρασο. Τα slider burgers με σάλτσα umami, καραμελωμένο κρεμμύδι και τσένταρ είναι μια εθιστική επιλογή για τσιμπολόι, ενώ για τις πιο μεγάλες ορέξεις το strip loin με βούτυρο miso, αλλά και το ribeye με τρούφα, χαβιάρι και φύλλα χρυσού, είναι εντυπωσιακός μονόδρομος.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Κι αν αναρωτιέστε με τι θα συνοδεύσετε τα εξαιρετικά πιάτα, η λέξη gastrobar στο όνομα του "Goya Gastrobar" δεν είναι τυχαία: επιβλητική στο χώρο, η μπάρα μιξάρει παιχνιδιάρικα signature coctails με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin, με αυτό το τελευταίο που συνδυάζει blend από ρούμι, πικάντικο cordial από κολοκύθα και σιρόπι falernum, να είναι δίκαια το πιο δημοφιλές της λίστας, μπλέκοντας ζωηρές εντάσεις και ορεκτική πικάντικη κάψα στο tiki ποτήρι του. Φυσικά, από τις επιλογές δε λείπουν classics όπως το Negroni, το Old Fashioned, αλλά και το Pornstar, ενώ τη fine drinking εμπειρία συμπληρώνει η εκλεκτική κάβα, με ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
02/02/2023

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Tasty Awards '23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια όπου οι chefs εφαρμόζουν μαγειρικά μυστικά και τεχνικές ανεβάζοντας την ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο.

Τι μαγειρεύεις πάλι, Ηλία Σκουλά;

Μία κουβέντα με τον προβοκάτορα σεφ πάνω από τα πιάτα του "Ananias Rotisserie".