Goya Gastrobar: Η fine πλευρά της Ασίας γι αυτές τις γιορτές είναι στη Γλυφάδα

Με αύρα ατμοσφαιρικού εξωτισμού στη σάλα του και έμβαση στο ανατολίγικο fusion στην κουζίνα του, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι της Γλυφάδας χαράσσει πορεία προς τη λίστα των φαβορί μας.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Με το δυνατό brunch του "Goya Gastrobar" να έχει βάλει τις αεράτες βεράντες του μαγαζιού, με χάζι στα απόμερα της Γρ. Λαμπράκη, σταθερά στις συνήθειες των Νοτίων, το ανανεωμένο γαστρονομικό στέκι του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μπαίνει τώρα φορτσάτο στη χειμερινή σεζόν, καλώντας μας να χαθούμε στον εξωτικό αισθησιασμό της ατμοσφαιρικής του σάλας, γνωρίζοντας το βραδινό μενού του, που μας ταξιδεύει στα συναρπαστικά μονοπάτια του ιαπωνικού fusion.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Σε έναν χώρο ταυτόχρονα υποβλητικό και ερεθιστικό, όπου κρεμαστοί κήποι καταπίνουν τους τοίχους, ζωντανές φλόγες αγκαλιάζουν τον DJ και έργα τέχνης όπως η μεγάλη καθρεφτένια λεοπάρδαλη ή το life-sized ξύλινο παγώνι με την εντυπωσιακή ουρά, σκορπούν νότες απροσδόκητου στην αίθουσα, ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας (γνωστός μας από τα Asian κομψοτεχνήματα του εστιατορίου "Ιθάκη") υπογράφει ένα ολοκαίνουριο μενού, όπου η εξαιρετική πρώτη ύλη συναντά την υψηλή τεχνική.

Goya Gastrobar

Έτσι, με nigiri, sashimi, αλλά και ευρηματικά rolls να αναλαμβάνουν ρόλο καλωσορίσματος, στα τραπέζια καταφθάνουν δημιουργίες όπως το best-seller τραγανό κουνουπίδι με τεμπούρα και Korean glaze πάνω σε κρέμα παρμεζάνα με miso, ή τα αφράτα dumplings γαρίδας με sauce Cantonese. Το ταρτάρ τόνου, με sauce από kimchi και chips από τοπιναμπούρ, κλέβει τις εντυπώσεις έτσι όπως έρχεται στο τραπέζι αγκαλιασμένο από ένα σύννεφο καπνού που του χαρίζει αρώματα και γεύσεις, ενώ το σεβίτσε από μαγιάτικο, με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπώσπορο είναι ένα πιάτο με σπουδαίες ισορροπίας, αλλά και λαχταριστές υφές.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Φυσικά, θέση στις επιλογές έχουν και τα εκλεκτά κρέατα, με φίνο Black Angus να γίνεται ταρτάρ για να αγκαλιαστεί από yuzu dressing με κρέμα κρόκου και τραγανή πατάτα, αλλά και καρπάτσιο με dashi ponzu, σουσάμι και σχοινόπρασο. Τα slider burgers με σάλτσα umami, καραμελωμένο κρεμμύδι και τσένταρ είναι μια εθιστική επιλογή για τσιμπολόι, ενώ για τις πιο μεγάλες ορέξεις το strip loin με βούτυρο miso, αλλά και το ribeye με τρούφα, χαβιάρι και φύλλα χρυσού, είναι εντυπωσιακός μονόδρομος.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Κι αν αναρωτιέστε με τι θα συνοδεύσετε τα εξαιρετικά πιάτα, η λέξη gastrobar στο όνομα του "Goya Gastrobar" δεν είναι τυχαία: επιβλητική στο χώρο, η μπάρα μιξάρει παιχνιδιάρικα signature coctails με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin, με αυτό το τελευταίο που συνδυάζει blend από ρούμι, πικάντικο cordial από κολοκύθα και σιρόπι falernum, να είναι δίκαια το πιο δημοφιλές της λίστας, μπλέκοντας ζωηρές εντάσεις και ορεκτική πικάντικη κάψα στο tiki ποτήρι του. Φυσικά, από τις επιλογές δε λείπουν classics όπως το Negroni, το Old Fashioned, αλλά και το Pornstar, ενώ τη fine drinking εμπειρία συμπληρώνει η εκλεκτική κάβα, με ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.