8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

Αρχελάου ποτό φαγητό

Αν το Παγκράτι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αστικού coolness την τελευταία πενταετία, τότε η Αρχελάου αποτελεί τη zipαρισμένη βιτρίνα του. Πάντοτε ζωντανή, περιπλέκει αβίαστα εναλλακτικό και "καθώς πρέπει" και έχει προτάσεις σχεδόν για κάθε γούστο.

Εν αρχή ην το "Small 8"

Αρχελάου Small8

Το "Small 8" είναι από τους πρωτεργάτες στο συγκεκριμένα δρόμο, μετρώντας σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας εκεί. Αρχικά υπήρξε ένα μικρό μπαρ, μετά μεγάλωσε και έγινε πιο εξωστρεφές όσον αφορά τα ωράριά του αλλά ποτέ δεν έχασε τον ανήσυχα cozy χαρακτήρα του.

"Ohh Boy", σταθερή αξία

Αρχελάου Ohh Boy

Το minimal modern cafe-ζαχαροπλαστείο στην αρχή της Αρχελάου μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα από τα σημεία αφετηρίας για το σουξέ του εν λόγω δρόμου. Πιστό στη φιλοσοφία των small eats, του καλού καφέ και ροφημάτων, των vegan treats και, φυσικά, των πολύ αξιόλογων γλυκών του.

> Διάβασε ακόμη: "Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Λες και υπήρχε πάντα εκεί το "Τρίγωνο"

Αρχελάου Καφενείο Τρίγωνο

Το "Τρίγωνο" είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των μαγαζιών που δείχνουν να υπήρχαν από πάντοτε στο ίδιο σημείο. Παρότι μετρά λιγότερα από 10 έτη ζωής, μπορεί να χαρακτηριστεί το κλασικότερο ίσως στέκι της Αρχελάου πια, με ατμόσφαιρα έντονου socializing στα μαρμάρινα τραπέζια του και γευστικούς, σχεδόν σπιτικούς μεζέδες.

Για πίτσα στο "Tre Sorelle"...

Αρχελάου Tre Sorelle

Από το πιο ανοιχτόκαρδα όσο και κομψά στέκια της Αρχελάου, που κάνεις αμέσως καλύτερα τα πράγματα με το άχαστο combo πίτσας-cocktail, τόσο στην εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα του όσο και στα πάντοτε ζωντανά καθίσματα του περάσματος.

... και για σάντουιτς στο "Borghese"

Αρχελάου Borghese

Στο πιο πρόσφατο από τα hits της Αρχελάου, βρίσκεις από τα τέλη καλοκαιριού ένα μικρό μαγαζάκι που θυμίζει ιταλικό deli και το οποίο κλείνει νόστιμες ιδέες μέσα σε δύο φέτες ψωμί, παρουσιάζοντας κάποιες από τις πιο φρέσκιες εκδοχές σάντουιτς στην Αθήνα. Τις πλαισιώνει με piccolino spritz, Negroni και gin tonic σε σούπερ προνομιακές τιμές.

"Musique" για κάθε ώρα

Αρχελάου Musique

Μία όμορφη λύση για καφέ, ποτό και φαγητό, με mix & match κοινό κάθε ηλικίας και κοινωνικού status, ξεκάθαρο urban feeling, pet friendly λογική και ένα γενικότερο περιβάλλον που αισθάνεσαι άνετα. Γεύσεις μοντέρνας μεσογειακής και ελληνικής λογικής, με  πρώτη ύλη που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την Νάξο, καθώς και μία ενδιαφέρουσα κάρτα cocktails.

Άλλα bao στο "Tyler's"

Αρχελάου Tyler's

Στο νούμερο 14 της Αρχελάου, συναντά κανείς από τον Οκτώβριο του 2021 ένα πολύχρωμο και πιο-pop-δε-γίνεται spot που ειδικεύεται στα ατμιστά ψωμάκια με λαχταριστά fillings. Η φιλοσοφία πατά εδώ στη λογική του bao burger, οπότε μην περιμένεις κάτι αντίστοιχο με τις επιλογές σε ασιατικά εστιατόρια ή hi-end spots αλλά χορταστικούς εκπροσώπους του είδους με λίγη 'αμερικανιά' παραπάνω, που πάντοτε μπορούν να φαγωθούν με το ένα χέρι - όπως ακριβώς δηλαδή επιτάσσει μία από τις βασικές απαρχές του αυθεντικού street food.

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα σενάρια της εστιατορικής Αθήνας

Αν είσαι "Ιταλός", υπάρχει το "Santa Lucia"

Αρχελάου Santa Lucia

Η ατμοσφαιρική τρατορία που πήρε το όνομά της από ένα παραδοσιακό ναπολιτάνικο τραγούδι αγαπά άνευ όρων την ιταλική κουζίνα και φροντίζει να την υπηρετεί με προσεγμένα πιάτα σε έναν χώρο που θυμίζει πολλά από τα όσα θα δει κανείς στην "μπότα" ή παραπέμπουν σε αυτή.

Καταφθάνει προσεχώς...

...το νέο "Lost". Το δημοφιλές εστιατόριο θα αλλάξει σύντομα και εξολοκλήρου πρόσωπο και concept, θα αξιοποιήσει περισσότερο κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, υιοθετώντας μία περισσότερο all day προσέγγιση και με την Έλενα Σαράντη πια στα ηνία της κουζίνας του.

Θα υπάρχει από νωρίς τμήμα bakery με σπιτικές πίτες, τάρτες και πρωινά, για να ακολουθηθεί από τις επιλογές του lunch και με μία no menu φιλοσοφία, στη λογική του ό,τι δε θα υπάρχουν standards στην κάρτα αλλά θα διαφοροποιούνται τακτικά - το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και στο dinner, με το "Lost" να στήνει κάτι σαν κυριακάτικο δείπνο, να ανάβει τα κεριά και να προσκαλεί τους επισκέπτες στα σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα μεγάλα τραπέζια του. Η προσήλωση στο (natural κυρίως) κρασί θα συνεχιστεί ενώ θα ενισχυθεί αισθητά και το κομμάτι του μπαρ από τον Βασίλη Νικήτα αλλά και εκείνο του καφέ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Tre Sorelle

Αρχελάου 19, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Santa Lucia

Αρχελάου 30, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.