"Baratin": All-day με άποψη

Κράμα κλασικής και μοντέρνας αισθητικής, «σερβίρει» μητροπολίτικη αλεγρία σε μια από τις πιο γνωστές αθηναϊκές συνοικίες. Με κεντρικό πόστο στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, υποστηρίζει ιδιοσυγκρασιακά το κόνσεπτ του all day.

Baratin © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αχανή αθηναϊκό χάρτη των all day projects, είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη όταν η πυξίδα με οδηγεί σε σημεία με ταυτότητα και χαρακτήρα. Οδεύοντας λοιπόν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μια στάση στο "Baratin" ήταν μια μικρή επένδυση χρόνου, ακριβώς επειδή διαθέτει προσωπικότητα. Ο εξωτερικός χώρος, με μόστρα την πολυσύχναστη περαντζάδα της Δεκελείας και την απλότητα ενός καθημερινού πόστου, δεν προϊδεάζει για το εσωτερικό. Η retro-chic ψηλοτάβανη σάλα έχει τη στόφα νεοϋορκέζικου loft που συγκεράζεται με λεπτομέρειες όπως η βιενέζικη ψάθα στη βάση της δεκάμετρης ξύλινης μπάρας και η βιβλιοθήκη με δερματόδετες εκδόσεις και παλιά αντικείμενα, memorabilia από ταξίδια του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κίμωνα, αλλά και γύρες σε παλαιοπωλεία. 

Baratin
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο βάθος, πίσω από ένα "κρυμμένο" πόστο με φλοράλ καθίσματα και εσάνς γαλλικού μπιστρό, βρίσκεται μια ατμοσφαιρική αυλή με καρέκλες κήπου και γωνιές που προσφέρονται για ώρες απομόνωσης αγκαλιά με ένα laptop ή ένα χαλαρό γεύμα με την παρέα. Ιδανική για να απολαύσετε τις προτάσεις του μενού για πρωινό ή brunch, που περιλαμβάνουν από σάντουιτς και croque madame έως αβγά σε διάφορες εκδοχές και pancakes. Η ομάδα των "Serial Eaters" επιμελείται την κάρτα που από το μεσημέρι βάζει στο παιχνίδι μπρουσκέτες, bao, σαλάτες, burgers, comfort αλλά "παιχνιδιάρικα" κυρίως, πίτσα και μακαρονάδες. Στα highlights, τα αφράτα bao με πικάντικο κοτόπουλο tikka masala και οι μπρουσκέτες με απάκι και καπνιστό τυρί µετσοβόνε, που παίζουν δυνατά και ως bar food. Από πίτσες, η γοητεία της απλότητας της Margarita με φρέσκια μοτσαρέλα δένει με ένα ποτήρι λευκό φυσικό κρασί. Πάσα σε ένα στιβαρό κόκκινο, δίπλα στη σιγοµαγειρεµένη πανσέτα, με μια αρκετά γλυκιά σάλτσα από πετιµέζι και καραµελωµένα εσαλότ. Ο φίνος πουρές γλυκοπατάτας δεν κατάφερε να ισορροπήσει τη γλύκα, ενώ το κατά τ’ άλλα σωστά ψημένο χοιρινό θα ανέβαινε επίπεδο με ελάχιστα μυρωδικά στο μαγείρεμα. 

Baratin
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τον επίλογο γράφουν τρία επιδόρπια (και τέσσερις γλυκές βερσιόν pancakes). Δοκιμάστε το σοκολατένιο lava cake, σε καλοφτιαγμένη βερσιόν με παγωτό βανίλια. Αξιόλογη λίστα κρασιών με 100 και πλέον ετικέτες μικρών Ελλήνων παραγωγών αλλά και κάποιες επιλεγμένες από τον διεθνή αμπελώνα, από τις οποίες 60 περίπου προσφέρονται και σε ποτήρι. Ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ και ενημερωμένο σέρβις.

(+) Τα φυσικά και vegan κρασιά, αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς.
(-) Η έντονη γλύκα στα συνοδευτικά της πανσέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.