"Baratin": All-day με άποψη

Κράμα κλασικής και μοντέρνας αισθητικής, «σερβίρει» μητροπολίτικη αλεγρία σε μια από τις πιο γνωστές αθηναϊκές συνοικίες. Με κεντρικό πόστο στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, υποστηρίζει ιδιοσυγκρασιακά το κόνσεπτ του all day.

Baratin © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αχανή αθηναϊκό χάρτη των all day projects, είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη όταν η πυξίδα με οδηγεί σε σημεία με ταυτότητα και χαρακτήρα. Οδεύοντας λοιπόν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μια στάση στο "Baratin" ήταν μια μικρή επένδυση χρόνου, ακριβώς επειδή διαθέτει προσωπικότητα. Ο εξωτερικός χώρος, με μόστρα την πολυσύχναστη περαντζάδα της Δεκελείας και την απλότητα ενός καθημερινού πόστου, δεν προϊδεάζει για το εσωτερικό. Η retro-chic ψηλοτάβανη σάλα έχει τη στόφα νεοϋορκέζικου loft που συγκεράζεται με λεπτομέρειες όπως η βιενέζικη ψάθα στη βάση της δεκάμετρης ξύλινης μπάρας και η βιβλιοθήκη με δερματόδετες εκδόσεις και παλιά αντικείμενα, memorabilia από ταξίδια του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κίμωνα, αλλά και γύρες σε παλαιοπωλεία. 

Baratin
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο βάθος, πίσω από ένα "κρυμμένο" πόστο με φλοράλ καθίσματα και εσάνς γαλλικού μπιστρό, βρίσκεται μια ατμοσφαιρική αυλή με καρέκλες κήπου και γωνιές που προσφέρονται για ώρες απομόνωσης αγκαλιά με ένα laptop ή ένα χαλαρό γεύμα με την παρέα. Ιδανική για να απολαύσετε τις προτάσεις του μενού για πρωινό ή brunch, που περιλαμβάνουν από σάντουιτς και croque madame έως αβγά σε διάφορες εκδοχές και pancakes. Η ομάδα των "Serial Eaters" επιμελείται την κάρτα που από το μεσημέρι βάζει στο παιχνίδι μπρουσκέτες, bao, σαλάτες, burgers, comfort αλλά "παιχνιδιάρικα" κυρίως, πίτσα και μακαρονάδες. Στα highlights, τα αφράτα bao με πικάντικο κοτόπουλο tikka masala και οι μπρουσκέτες με απάκι και καπνιστό τυρί µετσοβόνε, που παίζουν δυνατά και ως bar food. Από πίτσες, η γοητεία της απλότητας της Margarita με φρέσκια μοτσαρέλα δένει με ένα ποτήρι λευκό φυσικό κρασί. Πάσα σε ένα στιβαρό κόκκινο, δίπλα στη σιγοµαγειρεµένη πανσέτα, με μια αρκετά γλυκιά σάλτσα από πετιµέζι και καραµελωµένα εσαλότ. Ο φίνος πουρές γλυκοπατάτας δεν κατάφερε να ισορροπήσει τη γλύκα, ενώ το κατά τ’ άλλα σωστά ψημένο χοιρινό θα ανέβαινε επίπεδο με ελάχιστα μυρωδικά στο μαγείρεμα. 

Baratin
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τον επίλογο γράφουν τρία επιδόρπια (και τέσσερις γλυκές βερσιόν pancakes). Δοκιμάστε το σοκολατένιο lava cake, σε καλοφτιαγμένη βερσιόν με παγωτό βανίλια. Αξιόλογη λίστα κρασιών με 100 και πλέον ετικέτες μικρών Ελλήνων παραγωγών αλλά και κάποιες επιλεγμένες από τον διεθνή αμπελώνα, από τις οποίες 60 περίπου προσφέρονται και σε ποτήρι. Ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ και ενημερωμένο σέρβις.

(+) Τα φυσικά και vegan κρασιά, αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς.
(-) Η έντονη γλύκα στα συνοδευτικά της πανσέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η καινοτομία στον ελληνικό καφέ ονομάζεται ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI

Ο Πρόεδρος της E.R. COFFEE EXPERIENCES, Άνθιμος Δημητριάδης, μας μιλά για το πρωτοπόρο σύστημα παραγωγής ελληνικού καφέ που εντυπωσίασε στην πρόσφατη HORECA.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

Τα στρείδια έχουν την τιμητική τους στο 'Nyx'

Μία ξεχωριστή εμπειρία στο fusion εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Academias', στο πλαίσιο του 'Merci Chef!'.

'Talking Breads' προσεχώς και στον Χολαργό

Τα φημισμένα σάντουιτς και burgers των Εξαρχείων θα σερβίρονται σύντομα και σε νέα γειτονιά.

"Mayan": Το Nikkei μυστικό του Κέντρου

Η Nikkei "φωλιά" του σεφ Σταμάτη Τσίλια έχει αίσθηση από βαλκανικό speakeasy και ύφος χειροποίητου izakaya, από εκείνα όπου η οικειότητα σερβίρεται για ορεκτικό και η προσωπική σχέση του σεφ με τους καλεσμένους του είναι εξίσου σημαντική με τα πιάτα.

Cash

Το δημοφιλές στέκι των βορείων προαστίων επέστρεψε ριζικά αλλαγμένο, με νέο ανοιχτόκαρδο ντεκόρ και τον ταλαντούχο Αλέξη Αποστολόπουλο επικεφαλής της japanese fusion κουζίνας του.

Nyn Esti

Το εστιατόριο που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy πάνω στις ιδέες του διάστερου Σταμάτη Μισομικέ στο ΕΜΣΤ ανατρέπει τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα. Δημιουργική και πολύ νόστιμη κουζίνα-χάπενινγκ που κάνει τη γαστρονομία να στέκεται επάξια δίπλα στην τέχνη.

"Yoda Athens": Η αυλαία είναι μονίμως ανοιχτή στην Ιπποκράτους

Το all day bar restaurant σε κερδίζει αβίαστα με τον κομψό του χώρο και τις μοναδικές γεύσεις του.