Ένα γλυκό "Ρεσιτάλ" στο Μετς

Μία νέα άφιξη στην Αναπαύσεως φέρνει στο προσκήνιο τα ελληνικά γλυκά με όρους υψηλής ζαχαροπλαστικής, νοσταλγικό τόνο και fun ύφος.

Το cafe ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς

"Ακόμη ένα μέρος για γλυκό στο κέντρο;" θα αναρωτηθείς κανείς βλέποντας/διαβάζοντας για το "Ρεσιτάλ". Όχι ακριβώς. Κι αυτό γιατί το νέο εγχείρημα -άνοιξε πριν περίπου 3 εβδομάδες- στην ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα Αναπαύσεως, συστήνεται ως κάτι ανάμεσα σε καφέ-ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο γλυκών.

Γλυκά, αλλιώς

Η μαρκίζα στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Στον αριθμό 15 του δημοφιλέστερου δρόμου του Μετς και στον χώρο που παλαιότερο στεγαζόταν ένα κατάστημα με κορνίζες, ο Λεωνίδας Δεληγιάννης  ("Κάιν", "Kobra", "Τιτάνας") και ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος έχουν στήσει ένα μέρος που αφιερώνεται στην εξέλιξη των ελληνικών γλυκών, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται στα συγκεκριμένα γευστικά γεωγραφικά όρια, επιλέγοντας να το βαφτίσουν με ένα εύηχο όνομα, η στρογγυλάδα και η ταλάντωση του οποίου προσγειώνεται 'γλυκά' στο αυτί. 

Γλυκό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά που θα θυμίζουν περισσότερο σε επιλογές που βρίσκει κανείς σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως να απομακρύνονται από την παράδοση και τις κλασικές αξίες. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο αλλά θα εξελίσσεται και θα ανανεώνεται διαρκώς" αναφέρει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης, που ένωσε τις δυνάμεις του με τον παιδικό του φίλο Δημήτρη Γεωργόπουλο.

Το εσωτερικό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Ο εξωτερικός χώρος στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Ο τελευταίος, ένας θαρραλέος όσο και ταλαντούχος ζαχαροπλάστης χωρίς όρια -με σημαντική εμπειρία σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και ξενοδοχεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία- παρουσιάζει μία κάρτα γλυκών που από την πρώτη της ανάγνωση κινητοποιεί το ενδιαφέρον. 

Γλυκό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς.
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Σε έναν χώρο με νοσταλγική λογική αλλά σύγχρονη ματιά που επιμελείται το Studiomateriality, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε γλυκά πρωινού, βιτρίνας και βραδινού, με την γκάμα να επεκτείνεται από βάσκικη τάρτα με κονφί μαυροκέρασο και μους μαστίχας με πραλίνα σουσαμιού και ντακουάζ καρύδι έως πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα και τζελ εξωτικών φρούτων και μία υβριδική κρεμακότα (κρεμ καραμελέ+πανακότα). Highlight ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί το γαλακτομπούρεκο, με τρία διαφορετικά είδη βουτύρου, που κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που θα βρει κανείς στην Αθήνα.

Άποψη του χώρου στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού μπύρες, λίγα παραπάνω ποτά ροής και ποιοτικός καφές, για τον οποίο φροντίζει ο Γιώργος Σισμάνης, ολοκληρώνουν τη βεντάλια των παροχών εδώ, ενώ προσεχώς το "Ρεσιτάλ" θα λανσάρει και κάποια πολύ ενδιαφέροντα ροφήματα με βάση τον καφέ.  


Info

Αναπαύσεως 15, Μετς
Ανοιχτά καθημερινά 08.00-00.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.