Ο Μάνος Σαρρής στην κουζίνα του "Kobra"

Ο ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ © simul_restaurant

Πίσω στον Ιούνιο του 2020 και μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, το "Kobra" ήταν από εκείνες τις αφίξεις στην πόλη που συζητήθηκαν όσο λίγες. Ο χώρος που κάποτε φιλοξενούσε το "Circus" αναδιαμορφώθηκε σε ένα ψαγμένα fun σποτ που προσέθεσε μία διαφορετική πινελιά στο restart της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, με electro-party ατμόσφαιρα, καλά ποτά και ενδιαφέρον bar food, που έφερε την υπογραφή του Άνταμ Κοντοβά

Τι θα τρώμε σύντομα στο "Kobra"

Ο σεφ Κοντοβάς και το δημοφιλές πια spot δε συνεχίζουν μαζί αλλά κάτι μας λέει πως το φαγητό στα σύνορα Κολωνακίου-Εξαρχείων θα εξακολουθήσει να απασχολεί, για όλους τους σωστούς λόγους. Κι αυτό γιατί τη γευστική επιμέλεια στο "Kobra" αναλαμβάνει ο Μάνος Σαρρής. Ο νεαρός σεφ, νικητής του MasterChef 3 και μέλος της ομάδας του αρκετά αξιόλογου "Simul", θα παρουσιάσει -αρχής γενομένης από τα μέσα Σεπτεμβρίου- ένα ξεκάθαρα comfort μενού δίχως γεωγραφικά πρόσημα και περιορισμούς, που θα είναι άκρως προσαρμοσμένο στο ύφος του μπαρ. "Τον Μάνο τον ήξερα πολύ πριν ανοίξει το 'Kobra' και πάντοτε τον εκτιμούσα σαν τύπο. Μοιραζόμαστε κάποιες κοινές ιδέες για το πώς πρέπει να είναι το φαγητό στο μπαρ και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" μου λέει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης σχετικά με την αλλαγή σκυτάλης. 

> Διάβασε ακόμη: Ξαναγνωρίζοντας την Κολοκοτρώνη, "έναν από τους πιο cool δρόμους του πλανήτη"

Τι θα τρώμε προσεχώς στο "Kobra" λοιπόν; Μπρουσκέτες με καψαλισμένο λαβράκι, μοσχαρίσια γλυκάδια πανέ με sriracha-mayo, κροκέτες φάβας με μαρμελάδα ντομάτας, μπριος με Secreto Iberico και honey mustard sauce και μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή τηγανητού γαύρου είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα. Παράλληλα, λίγο αργότερα, θα υπάρχουν και κάποια combos ποτού-φαγητού στο μπαρ, με επιλογές που δε θα αναγράφονται στο μενού. Τέλος, ο επάνω χώρος θα φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα pop up events γαστρονομικού προσανατολισμού με εκλεκτούς καλεσμένους.

Περισσότερα σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.