Ο Μάνος Σαρρής στην κουζίνα του "Kobra"

Ο ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ © simul_restaurant

Πίσω στον Ιούνιο του 2020 και μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, το "Kobra" ήταν από εκείνες τις αφίξεις στην πόλη που συζητήθηκαν όσο λίγες. Ο χώρος που κάποτε φιλοξενούσε το "Circus" αναδιαμορφώθηκε σε ένα ψαγμένα fun σποτ που προσέθεσε μία διαφορετική πινελιά στο restart της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, με electro-party ατμόσφαιρα, καλά ποτά και ενδιαφέρον bar food, που έφερε την υπογραφή του Άνταμ Κοντοβά

Τι θα τρώμε σύντομα στο "Kobra"

Ο σεφ Κοντοβάς και το δημοφιλές πια spot δε συνεχίζουν μαζί αλλά κάτι μας λέει πως το φαγητό στα σύνορα Κολωνακίου-Εξαρχείων θα εξακολουθήσει να απασχολεί, για όλους τους σωστούς λόγους. Κι αυτό γιατί τη γευστική επιμέλεια στο "Kobra" αναλαμβάνει ο Μάνος Σαρρής. Ο νεαρός σεφ, νικητής του MasterChef 3 και μέλος της ομάδας του αρκετά αξιόλογου "Simul", θα παρουσιάσει -αρχής γενομένης από τα μέσα Σεπτεμβρίου- ένα ξεκάθαρα comfort μενού δίχως γεωγραφικά πρόσημα και περιορισμούς, που θα είναι άκρως προσαρμοσμένο στο ύφος του μπαρ. "Τον Μάνο τον ήξερα πολύ πριν ανοίξει το 'Kobra' και πάντοτε τον εκτιμούσα σαν τύπο. Μοιραζόμαστε κάποιες κοινές ιδέες για το πώς πρέπει να είναι το φαγητό στο μπαρ και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" μου λέει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης σχετικά με την αλλαγή σκυτάλης. 

> Διάβασε ακόμη: Ξαναγνωρίζοντας την Κολοκοτρώνη, "έναν από τους πιο cool δρόμους του πλανήτη"

Τι θα τρώμε προσεχώς στο "Kobra" λοιπόν; Μπρουσκέτες με καψαλισμένο λαβράκι, μοσχαρίσια γλυκάδια πανέ με sriracha-mayo, κροκέτες φάβας με μαρμελάδα ντομάτας, μπριος με Secreto Iberico και honey mustard sauce και μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή τηγανητού γαύρου είναι κάποιες από τις προτάσεις που δίνουν το στίγμα. Παράλληλα, λίγο αργότερα, θα υπάρχουν και κάποια combos ποτού-φαγητού στο μπαρ, με επιλογές που δε θα αναγράφονται στο μενού. Τέλος, ο επάνω χώρος θα φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα pop up events γαστρονομικού προσανατολισμού με εκλεκτούς καλεσμένους.

Περισσότερα σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα μπαρ του φθινοπώρου: Πού και τι πίνουμε φέτος;

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/09/2022

Το "The Foundry Rooftop" ανεβάζει εντάσεις με τον Άγγελο Πεντάρη

Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys και 2Pac συναντούν Taylor Swift, Dua Lipa και Lizzo, σε μια βραδιά με διασκευές και remixes κορυφαίων επιτυχιών των τελευταίων δεκαετιών, από τον νεαρό drummer με τη συναρπαστική ιστορία ζωής.

Στο "Λοκάλι" για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Επέκταση θερινής και γευστικής ραστώνης σε αυλή και ταράτσα, στου Ψυρρή.

Ο Γιώργος Φακίνος resident DJ στο LouLou Is Present

Για ένα Σάββατο του μήνα θα μοιράζεται τα decks με τους καλύτερους local και διεθνείς DJs.

Μα πού πήγε η σαμπάνια;

Τελειώνει όντως η σαμπάνια από την αγορά; Μην αγχώνεσαι, ο εκλεκτός αφρώδης οίνος θα παραμείνει στον αφρό των οινικών εξελίξεων.

'Athens Wine & Art Festival': Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το "Angelo et Manolo" αγαπά το κρασί και τους ανθρώπους

Όταν ο Εμμανουήλ Καραλής δεν πετά στους αιθέρες, σερβίρει φίνα κρασιά στην Μητροπόλεως, μαζί με τον γιο της Φωτεινής Παντζιά του "By The Glass".